Kamper

Norsk Topphockey

 

Nesten comeback 2019

Oilers vant ikke NM-sluttspillet denne våren. Eller seriegull for den saks skyld. Klubben endte med bronsemedaljer i begge turneringene, men det føltes på mange måter som et comeback etter den begredelige sesongen forut. Og det skulle vise seg å bli starten på en opptur som fortsatte over sommeren. Kampen om Byttå endte imidlertid mot Storhamar i den sjette semifinalen.

 

Sluttspillet generelt

Sesongen 2019/20 ble av de åpneste på lenge, og legger man lagtilhørigheten litt til side utvilsomt en opptur for sporten. Hele tre lag endte over 100 poeng i grunnserien. Når vårsola virkelig varmet midtveis i april hadde derimot ingen av dem kapret kongepokalen. Mesterskapets dark horse Frisk gikk hele veien.

NM 2019 går også inn i historien som alle borteseires mor. Det ble totalt spilt 40 kamper på veien til pokalen. Halvparten av dem ble vunnet på bortebane. Mest spesielt var det å følge kvartfinalen mellom nevnte Frisk og Lillehammer. Serien gikk til sju kamper som alle endte med borteseier. Lillehammer ledet for sikkerhets skyld i egen hule da det gjensto en periode av kamp #7. Askerbøringene imildertid kampen med to scoringer.

Veien til bøtte for Frisk Asker forsatte med derbyseier mot seriemester Vålerenga i semifinalen. Et robust Storhamar slo Oilers ut i sin semifinale og var de flestes favoritt i finalen. Ingen fest på torget i Hamar denne våren derimot. Frisk Asker sjokkerte i Fjøset med OT-seier i kamp #5 og hadde det i egne hender på hjemmebane i det sjette oppgjøret. Og ironisk nok ble tidenes bortesluttspill avgjort i mesterens egen rink.

Og avgjørelsen? Joda, på overtid den også. Satt inn av Petter Kristiansen, spilleren som hatt Askerhallen som hjemmebane hele karrieren. En av norsk hockeys mest trofaste klubbspillere. En flott avslutning på en flott hockeysesong.

Oilers spesielt

Som allerede sagt ble sesongen totalt en opptur for Oilers, «bare» bronse i serien til tross. Det ga selvtillitt nok til å leke høy og mørk i inngangen til sluttspillet og lansere litt Hollywood Nineties action-inspirerte kampanjen The Comeback.

Men kanskje var vi ikke høye og mørke nok da det virkelig gjaldt? Vi var faktisk bare en sen utligning av Phil Lane og senere OT-scoring av Greg Mauldin fra å komme under 0-3 i kamper mot Sparta i kvartfinalen. Mange kritikere pekte på underskudd av nettopp fysikk og kynisme i møtet med Tommy og co. Vi vant riktignok kvartserien 4-2 og gikk igjen til et medaljespill i NM.

Da Storhamar stilte opp på motsatt halvdel av isen i semifinalen ble vi derimot for små. Det måtte seks kamper til for å kåre en vinner, men vi må være ærlige og si at de gulblå fra Hamar var klart best semifinalen sett under ett.

Fra mimreboken

Takk for følget Pete!

Alltid vemodig å ta farvel med spillere. Ikke minst når de har tjent klubben lenge. Peter Lorentzen kom til Oilers høsten 2009 og har vært med å vinne samtlige av våre titler. Peter drømte om at hans siste kamp skulle handle om nok en pokal, men slik ble det dessverre ikke. Etter kampslutt i den sjette semifinalen stilte imidlertid seg i ring rundt #71 og publikum fikk gi en hedersmann han vel fortjente hyllest. Er fint øyeblikk tross tap.

All statistikk fra Oilers’ sluttspill 2019 finner du på våre statistikksider.