Kamper

Norsk Topphockey

 

Nest best… 2011

Sesongen 2010/11 skulle bli den store oppturen for det tålmodige publikummet i Hockeytown. Etter flere tiår med nesten, kunne Sparta og Sarpsborg endelig ha bøttefest på torget lørdag 9. april 2011. Da hadde seriegullet ligget i premieskapet i Sparta Amfi en stund allerede.

 

Sluttspillet generelt

For første gang siden 1989 var hverken Vålerenga eller Storhamar representert i en NM-finale. Begge lagene ble faktisk slått ut allerede i kvartfinalen (av henholdsvis Lørenskog og Lillehammer), noe som for bare få sesonger siden ville tremstått om utenkelig. Et signal om at toppen i norsk hockey den seneste tiden er blitt bredere, noe som selvsagt over tid vil føre til økt interesse blant publikum. Etter å ha slått ut Frisk og Rosenborg i sine semifinaler møtte Oilers og Sparta allerede omtalte Lørenskog og Lillehammer i semifinalen. Oilers levde på et tidspunkt farlig mot Lørenskog, mens Sparta relativt enkelt beseiret Lillehammer 4-1. Det samme ble resultatet da sarpingene tok imot Oilers i finalen, og Sparta fullførte dermed en fantastisk sesong med fullt fortjent NM-gull.

Oilers spesielt

Etter å ha tatt sølv i serien valgte Oilers Frisk som motstander i kvartfinalen. Det er vel å ta i å påstå at kampserien ble spennende, men askerbøringene ga seg ikke uten sverdslag. Første kamp i Siddishallen var jevn og Frisk svarte på det knappe tapet med en klar seier i kamp #2. Herfra og ut vant Oilers derimot greit og gikk til semifinale med 4-1 i kamper.

Semifinaleserien mot Lørenskog ble jevn og spennende. Oilers åpnet oppskriftsmessig med seier i første hjemmekamp. LIK fulgte opp med seier i første kamp i Lørenskog Ishall, dog måtte kampen ha forlengelse for å bli avgjort. Lørenskog satte så press på Oilers ved å vinne kamp #3 i Stavanger, men tittelforsvareren samlet seg og vant de tre neste og dermed kampserien 4-2. Avgjørelsen falt i sudden death i Lørenskog Ishall.

Finalen ble som allerede omtalt først og fremst en fest for de blå fra Sarpsborg. Med profiler som Matt Robinson, Henrik Malmström, Jonas Elofson, Phil Osear og Tommy Kristiansen i storslag tok de pokalen greit mot et Oilers som kun knep en hjemmeseier i kamp #2 før sesongen var over.

Fra mimreboken

Det er fra sine neste man skal ha det!

Mange oilerssupportere satte seg på bussen for å følge den spennende kamp #6 i semifinalen mellom Lørenskog og Oilers i Lørenskog Ishall. Gjengen fikk både en flott tur og et flott resultat. Spennende ble det også. Uavgjort etter ordinær tid tok kampen til sudden death. Der dukket Marius Trygg opp og sørget for scoringen som sikret finalespill i Siddishallen også den våren. Det ble hans siste scoring for Oilers ettersom han ikke fikk forlenge kontrakten etter endt sesong. Hvor Marius spilte neste sesong? Lørenskog…

All statistikk fra Oilers’ sluttspill 2011 finner du på våre statistikksider.