Bare nesten i straffethriller

Sterk opphenting til tross, det er rusk i maskineriet som så lekende lett drog Oilers til seriemesterskapet. Joda, haugevis av skader forklarer en hel del, men langtfra alt. Og det går an å ta med seg positive ting fra denne kampen og. To ganger kommer man tilbake fra to mål under. Det er sterkt, uansett.

Første periode fikk ikke den beste starten. En dobbel midt i fleisen før perioden var halvspilt. Først får Öhman avslutte rett foran målgården, fint fremspilt av Dahse fra bak mål. Og bare halvminuttet etter ligger 0-2 i nette bak Holm. Saari slenger i vei et skudd fra langt hold, og Knold styrer det inn bak Oilers sisteskanse.

Det måtte straffer til for å skille Oilers og Sparta i DNB Arena lørdag kveld. Hans Kristian Jacobsson satte til slutt den avgjørende scoringen bak Henrik Holm. (foto: Oddmund Sola)

0-2 var altså resultatet ved første pause, og Oilers kom sterkt ut i andre periode, og selv om det tok lang tid før reduseringen kom så måtte man ikke vente lenge på utlikningen. Med Oilers med to mann i overtall kutter Trettenes ledelsen til ett mål når han feier pucken inn etter at Gran har gitt retur på et skudd fra Kissel. Og Oilers forsetter i overtall, nå med bare en mann mer på isen. Oilers får satt opp powerplayet sitt, Kissel får pucken og får gå ganske upresset til toppen av droppsirkelen før han brått skyter et skudd som slitter limt i nettet.

Men så er det Oilers sin tur til å ta utvisninger. Først er det Byhnisveen, og deretter Hurrød. Sparta utnytter begge til fulle. Først er det ex-Oilers Anders Tangen Henriksen som får halve nettet å skyte på, etter nydelig pasningsspill av de blå. Deretter er det Magnus Nilsen som styrer inn et skudd fra blå signert Saari.

Tøft å at for Oilers som har jobbet seg inn i kampen igjen bare for å se det fordufte i sluttminuttene. Men en tidlig scoring fra Trettenes i tredje periode får opp stemingen i hallen igjen. En tversoverpasning fra Schwartz lurer seg gjennom hele Sparta boksen til Trettenes som legger hele kroppen i skuddet som suser forbi Gran i Spartas mål.

Nå er det Oilers som har taktpinnen, men utligningen lar vente på seg. Ikke før 89 sekunder gjenstår klarer Brady Brassart på andre forsøket å chippe pucken over Grans leggskinn til stor jubel.

Tre mot tre overtid gir som vanlig mange sjanser, begge veier, men ingen lykkes å avhjøre. Dermed blir det straffer. Førstemann ute er Kristian Jakobsson hos gjestene. Han scorer på elegant vis. Det klarer ingen av de andre ni som prøver seg, og dermed blir to poeng med Sparta tilbake til Viken.