Første romjulsstikk til Oilers

Oilers gjorde jobben og tok tre viktige poeng i kveldens kamp mot bunnlaget Kongsvinger. Kampen vil neppe bli husket for sitt gode spill for hjemmelaget sløste i sedvanlig stil. Om to dager møtes lagene igjen i Kongshallen hvor effektiviteten må opp noen hakk om Oilers skal ta alle tre poengene med seg hjem til Stavanger.

Fra første dropp var Oilers det førende laget. Før tre minutter var spilt ledet de 5-0 i skudd og det var tydelig at laget var påskrudd hva tenning angikk. Men så var det akkurat det å få pucken i mål – igjen. Som vi har sett nesten hele sesongen er det utrolig vanskelig å score og plutselig er det gjestene som får sjansen når pucken legges fint til rette foran mål, men Henrik Holm er med på notene.

Midtveis i perioden er gjestene kommet med og selv om hjemmelaget er det klart førende så er ikke de rødkledde ufarlige når de får sjansen.  Med 16 passerte minutter får Markus Søberg en stor mulighet men keeper er med og åpner ikke opp for Søberg når han drar seg fint gjennom. Like etterpå smeller det i andre enden. Gjestene har dropp til høyre ut fra Holm. Slåsletten vinner droppen ut til Nybo som slipper videre til Steen. Han skyter et relativt ufarlig skudd, men foran mål står Johannes Johannesen og pucken går rett i hjelmen hans, og i mål. Dermed en skikkelig kalddusj for hjemmelaget men de later ikke til å bry seg for mye om dette baklengsmålet for de går rett fra dropp og får noen enorme sjanser like etterpå.

Med noe over minuttet igjen å spille får hjemmelaget et powerplay. Gjestenes Repshus ryker på en tripping og hjemmelaget etablerer raskt. Kokkala, Salsten, Djupvik med backene Humphries og Gedig lar pucken gå fint seg imellom. Bortelagets spillere virker slitne og vil ha pause. Humphries fyrer av et dårlig skudd som går utenfor, men hjemmelaget jobber til seg pucken igjen. Og til slutt er det en Kongsvingerspiller som klarerer pucken rett ut til Humphries som har åpent mål, og 1-1. Dermed såg det betydelig lysere ut når første pause venter og stillingen er 1-1. Skuddene 23-11 forteller om hardt kjør for bortelagets keeper og ineffektive Oilersspillere.

Midtperioden var om mulig enda mer klassforskjell enn åpningsperioden. Det begynte ikke all verden og de første fem minuttene av perioden endte faktisk 3-4 i skudd til gjestene. Men så skjedde det noe avgjørende. Gjestenes Steen fikk to minutter for tripping og hjemmelaget fikk igjen overtall. Dette overtallet var dessverre mer av den typen vi har sett altfor mye av i år. Mye «nesten» og dårlig presisjon når det virkelig trengtes.  Gjestene rir av det hele men nå virket det som om hjemmelaget skrudde opp tempoet både ett og to hakk. Plutselig begynte pucken å gå hurtig fra mann til mann og mens overtallet bare gav ett eneste skudd mot mål, skulle resten av perioden ende 15-1 i favør hjemmelaget.

Som nevnt er ikke antall skudd noen som helst garanti for mål, og Oilers har også tidligere sesonger hatt store problemer med å score på Kongsvinger. Heldigvis kom målet alle ventet på, og igjen var det Spencer Humphries som scoret. Mannen med den spesiallagte masken brøt et Kongsvingeroppspill i midtsonen og satte fart fremover. Noen finter senere var han alene med keeper, dog noe skrått hold

Hjemmelaget fortsetter sitt høye tempo og gjestene virker sluttkjørt drøyt midtveis i kampen. Det er nesten godt gjort at det unngås å score for mulighetene er mange – og de er store. Med vel minuttet igjen å spille bestemmer Daniel Bøen Rokseth seg for å gjøre det selv han setter fart i midtsonen og går forbi alt som kommer i hans vei. Men idet han skal skyte hektes han kraftig og denne gang dømmes det straffeslag. Noen mente det også kunne vært dømt på den siste utvisningen i første periode. Straffeslag for Oilers er ikke det samme som mål, og Bøen Rokseth lykkes heller ikke med å sette pucken mellom bena på keeper Ekeberg.

De fleste belager seg nå på å ta pause på stillingen 2-1 til hjemmelaget men de hvitkledde spiller til fløyta går, og får betalt for dette. Med 18 sekunder igjen å spille øker nemlig hjemmelaget sin ledelse til 3-1. Etter vedvarende press får Strøm pucken ut på blå. Med uvanlig mye, og god trafikk foran mål i form av både Djupvik og Kokkala blir det vanskelig for keeper å se noe. Og når pucken så treffer Djupvik å skifter retning blir det mål til hjemmelaget. Dermed nok en kalddusj til Kongsvinger i form av mål i siste minutt og 22-5 i skudd er heller ikke den beste ballasten å ta med seg til siste pause.

Tredje periode ble litt rotete sett med hjemmelagets øyne. Gjestene har plutselig funnet frem ny energi og åpner best. Tre kjappe skudd på mål blir det før Gedig får Oilers`første. Like etterpå får Magnus Hoff hjemmelagets første utvisning når han tripper en motstander som ikke gjorde absolutt alt han kunne for å stå oppreist heller. Men dømt er dømt og da var det klart for kveldens første undertall. Dette gikk bra for hjemmelaget. Bortelaget får ingen skudd og det er takket være bra arbeid av boxen til Oilers.

Oilers har ikke vært fulltallige lenge før neste utvisning kommer. Denne gang er det Henrik Medhus som får to minutter for høy kølle. Hjemmelaget jobber knallhardt også i dette undertallet og når Forsberg får stjeler pucken like ved bortelagets keeper kan han sende en forløsende puck hjem til egen keeper – så går sekundene. Og når Curtis Gedig er mannen som er bak å henter pucken så får han gjøre det han liker best. En «coast to coast» men keeper er med og det blir ingen undertallsmål med gullhjelmen.

Gjestene får til noen avslutninger men Oilers rir det hele av og når Henrik Medhus entrer isen er pucken på veg fram. Henrik tar pucken med seg men blir satt under hardt press i rundvantet. Han kaster seg frem og får sendt pucken videre til Rapuzzi som med en fint pasning finner Soares foran mål. Keeper har allerede gjort sitt trekk og ligger å plasker på isen. Soares får all den tid han trenger og setter kontrollert pucken opp i nettaket og 4-1 til hjemmelaget.

Bare få sekunder senere gis gjestene nok engang sjansen i overtall når Djupvik må ut for en interference. Men det vil seg ikke for gjestene. Henrik Holm har stengt for kvelden og det blir ikke bedre når gjestenes Amble må ut i to minutter etter en krysstakling han etter egen mening ikke har utført.

Nå har hjemmelaget tatt kvelden og pucken går fra mann til mann men det blir ingen avslutninger på mål.

Om gjestene i hele tatt hadde tenkt å sette inn en sluttspurt så blir de planene effektivt skrinlagt når de klarer å ha seks utespillere på isen idet vi passerer 18 minutter av perioden. Dermed blir det overtall kampen ut på hjemmelaget for de klarer ikke å score selv om Gedig prøver et par gode skudd.

Hjemmelaget vinner dermed fullt fortjent 4-1 og skuddene på 57-25 viser egentlig klasseforskjellen som var på lagene i kveld. Kongsvinger kom fra 9 innslupne i forrige kamp og er nok sånn sett fornøyd med det defensive spillet ikveld. Oilers vinner og har fortsatt sine utfordringer med å score mål men poengene er helt klart det viktigste – også i kveld.

Keeper Ekeberg blir fortjent kåret til gjestenes beste. Han var høyt og lavt kampen igjennom og la igjen noen liter svette på isen. På hjemmelaget er laginnsatsen bra. Kjekt å se Dennis Sveum tilbake på is. Han ble faktisk den eneste utespilleren uten skudd i dag om man ser bort fra Rødnes 44 sekunder på isen i tredjeperiode. Sveum blir viktig fremover.

Kveldens øyeblikk

I første periode ypper Magnus Hoff seg mot gjestenes Ozols. Magnus med sine 170cm mot Ozols på 198cm virket ikke til å skremme Magnus i hele tatt.

Kveldens stjerner

***

# 2 HUMPHRIES

Spencer Humphries tilbake etter ansiktsskaden hadde en god dag på jobb. Med 2 mål og +3 så er han best på +/- på hjemmelaget i dag.

**

# 4 JOHANNESEN

Johannes har blitt den tilveksten man håpet på. Med 18,51min i istid er han den mest betrodde Oilersspilleren på isen i dag. Har også begynt å skyte og til tross for den eneste med minus på Oilers i dag leverer han varene. Nydelig «styring» men dessverre i eget mål.

*

# 27 Medhus

Medhus sin oppofrelse på det siste Oilersmålet kan stå som et godt eksempel på fjerderekkas innsats. Det oser av innsats når Børresen, Henriksen og Medhus entrer isen og i det siste har det også blitt mål av det. Viktig at fjerderekka både produserer og nøytraliserer.

Full pott for gutta da Kongsvinger gjestet DNB Arena torsdag kveld. Lørdag møtes lagene igjen i Kongshallen. (foto: Oddmund Sola)