Full pott i bamseparty

Tapsrekker har denne sesongen glimret med sitt fravær for Oilers. Det vil si helt til seriegullet var sikret, da gikk man på en smell hjemme for serietoer Storhamar, og deretter borte mot tabelljumbo Grüner. Den siste var av det uaksetable slaget, og motivasjonen for lørdagens bamsebonanza kamp mot Stjernen fikk seg nok en ekstra boost.

Men det så vel ikke helt sånn ut i første periode. Gjestene, som hadde en potensielt viktig 6. plass å sloss om, var farligere og vant skuddstatisitkken med klare 8-15. På måltavlen var det dog likt, men nivået måtte helt klart opp noen hakk til.

En tidlig utvisning på Oilers i andre periode var neppe oppskriften Oilers tok med seg ut av garderoben, men Oilers dreper det meste av den, og i det sekundene tikker ut så stjeler Søberg en tversoverpasning på offensiv blå og kan gå mutters alene med keeper. Han finter, går over på backhand og chipper pucken over leggskinnet til Rumpel i Stjernenmålet.

Markus Søberg sørget for bamsemålet fem minutter ut i midtperioden. Dermed kunne publikum kaste kosedyrene på isen. (foto: Oddmund Sola)

De neste minuttene er det bamsene som er showet i DNB Arena. Om det stopper momentumet til hjemmelaget skal være usagt, men det tar ikke lang tid fra puckdropp til man er tilbake på uavgjort igjen. Et skudd fra blå blir styrt inn av Daniel Trnavsky, og etter noen protester blir det godkjent.

Uavgjort etter to perioder altså, tross klart bedre spill fra hjemmelagets del. Tredje periode har bare blitt fem minutter gammel er det Brassart og Vikingstad som lager kaos i Stjernens målgård. Med spillere strødd over et stort område havner pucken på bladet til Tommy Kristiansen som kan sette inn 2-1 fra kort hold.

Stjernen tror de har utlignet med ex-Oilers Medhus men Holm gjør en mirakuløs redning på (eller kanskje litt over) streken. Teknologien står ikke Oilers eller Stjernen bi idag, og uten håndfaste bevis velger dommerene å ikke godkjenne «målet».

Og dermed kan Oilers ri av kampen med 2-1 og tapsrekken er brutt!

Kampens oilersstjerner:

*** Henrik Holm – God når Stjernen er best i første, og redder «utligningen» mirakuløst.
** Brady Brassart –  Sentral i vinnermålet og regjerer i droppsirkelen.
* Dennis Sveum – Kaptein i Forsbergs fravær og styrte Oilersskuta tilbake på vinnersporet.

Tekst: Tobias Eiken