Fyr i teltet!

Etter en råtten tredjeperiode hjemme mot Grüner og en middels forestilling borte mot Stjernen var hjemmepublikummet sugne på å se Oilers tilbake på nivået fra begynnelsen av sesongen. Og det fikk de.

«Special teams», fellesbetegnelsen for over- og undertallsspill har vært kanskje Oilers’ største styrke så langt i sesongen. Oilers topper statistikkene for begge, og det var med en mann mer på isen at Oilers satte føringene for kampen tidlig. Søberg finner Mauldin på toppen av høyre droppsirkel, han tar et skjær mot mål og sender en laser av et dragskudd opp i motsatt kryss. Dahlberg er sjanseløs.

Dan Kissel (bildet) sto for en av scoringene da tabelltoer Frisk Asker ble sendt hjem fra DNB Arena med tap tirsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

MInutter senere viser Asker sine kvaliteter. Hampus Gustafsson kommer på en kontring og holder inne pasningen så lenga at Reid Petryk, som kommer i andre bølgen, blir spillbar. Pasningen er perfekt, og det samme er avslutningen til Petryk. Snaut 6 minutter spilt og 1-1.

Og før perioden er halvspilt er Oilers tilbake i ledelsen. Pucken jobbes ut fra rundvant bak Frisks mål og opp til blå der Patrick Ulriksen sender av gårde et skudd som går via Forsbergs gluteus maximus (rumpa på godt norsk) og i mål.

Perioden blir ellers preget av amperhet og flere hete følelser. Ikke minst når Tommy Kristiansen trykker en puck i mål som Frisk, Dahlberg og dessverre dommerkvartetten mener er blokkert. Annulering der altså, og resultatet til første pause er 2-1.

Et lite overtak for Oilers i første periode altså, og i andre skrudde de opp et hakk. Og de gjenspeiles på scoringstavlen. To ganger på kort tid. Først vinner Brady Brassart en duell bak mostanders mål og går kjøkkenveien, og når Henrik Ødegård stikker kølla si inn i stuasjonen så skyter pucken fart via den og rett opp i nettaket.

Snaut to minutter senere kontrer Oilers. Morley fører opp langs siden og sender pucken inn foran mål der Kissel har dratt fra sin oppasser og styrer pucken over skulderen til Dahlberg og 4-1. Dermed forlenger Morley sin poengrekke til alle 13 kamper i år.

Neste mål måtte være fra gjestene om det skulle bli kamp om dette i tredje periode, og det er akkurat det som skjer. Og det bryter i tillegg en liten barriere. Det skjer nemlig i powerplay for Frisk, og Oilers som har drept de siste 29 undertallsspillene må se seg slått av nok et perfekt plassert skudd av Petryk.

Frisk tilbake i kampen igjen altså, men det skulle ikke vare lenge. Nolan Zajac har nemlig spart lekkerbiskenen til slutt. Etter at Frisk har skutt på Oilers mål spiller Holm pucken til Zajac som tar med pucken bak mål før han setter fart og går «coast to coast» gjennom Frisklaget og setter pucken i nettaket bak Dahlberg. 5-2 og Game Over!

Det vil si der er 13 minutter igjen å spille, men Oilers har ikke tenkt å slippe Frisk inn i kampen igjen og øker til slutt til 6-2 ved Greg Mauldin som på et besynderlig vis dommerene klarer å annullere. Den avgjørelsen tror jeg ikke dommerne skjønte selv…

Kveldens stjerner:

*** Greg Mauldin – Et beist av en spiller. Enorm i undertall og målfarlig i PP. 10 (!) skudd på mål.

** Patrick Ulriksen – To flotte assister, og som vanlig oppofrende backspill.