Målrik torsdag

Etter «Slaget ved Mjøsa» var det noe redusert Oilers som stilte til kamp med de nyopprykkede fra hovedstaden. Men gjestene har sine egne betydelige skadeproblemer og var aldri i stand til å true oilersmaskineriet.

Oilers tar tidlig ledelsen når Mauldin får en retur på køllebladet, og har åpent mål å sette pucken i. Zajac øker ledelsen til 2-0 litt over midtveis i perioden. Brassart vinner en dropp i motstanders’ sone tilbake til Zajac som drar seg inn i slottet og setter pucken kontant i mål. 2-0 til første pause,

Andre periode blir mer av det samme, Oilers dominanse fra start til mål. Første scoring kommer når Trettenes er først ned i rundvant, snur seg og i samme bevegelse sender pucken ut til Mauldin som skyter på direkten mellom bena til Wik.

Mot slutten av perioden kommer det to kjappe Oilersmål. Først er det Brassart og Ludvig Hoff som kjører en 2 mot 1 kontring perfekt, og førstnevnte kan styre inn den perfekte pasningen fra Hoff. To minutter sener øker Trettenes til 5-0 på en nydelig styring etter skudd fra Klavestad.

Når andre periode blåses av så braker Tommy Kristiansen og Grüners Erik Sirum i sammen, tross at sistnevnte ikke har hatt istid. Det ender med garderoben på begge, og de to turene til Østfold står nå i fare for Tommy.

Oilers scorer først også i tredje. Denne gang i undertall. Klofutar spiller opp Ludvig Hoff som setter fart forbi Grüners siste back, og skyter utagbart forbi Grüners sisteskanse. Grüner får sitt trøstemål når Steen’s skudd fra blå smyger seg mellom loffene til Wikstøl.

Klavestad øker til 7-1, assistert av Trettenes og Paulsen. Søberg får så sin comeback scoring. Setter fart inn fra høyre, venter til keeper går ned og setter backhand opp i krysset. Søberg får kredidert neste scoring også. Vikingstads skudd går via hans skøyte rett foran mål til 9-1.

Vojtech Zounek reduserer til 9-2 med to minutter igjen.

En meget komfortabel gjennomkjøring for Oilers som takket være hjelp fra M/S økte sin ledelse på tabellen til 18 poeng foran Storhamar.

Det ble til slutt elleve scoringer i DNB Arena denne torsdagen. Ni av dem til serieleder Oilers. (foto: Oddmund Sola)