Målrik torsdag

Oilers trodde kampen var avgjort da Andreas Klavestad gjorde 6-0 noen minutter ut i tredje periode. Men da våknet gjestene for alvor og scoret fire på rappen og gjorde det faktisk spennende på slutten. Men det ble 6-4 til hjemmelaget og om noen uker er det bare de tre poengene som huskes. Og det på en kveld der både VIF og Frisk tapte mens Storhamar allerede gav bort to poeng i tirsdagens kamp mot MS.

Grüner var i Dnb Arena for første gang og det virket som om respekten for sin motstander var veldig stor i starten. Oilers hadde tydeligvis bestemt seg for å behandle Gruner som enhver motstander, og som vi senere skal se så MÅ man det i Getligaen – uansett tabellsituasjon.

Det ble gått skikkelig til i taklinger og gjestene ble nok tatt litt på sengen og fikk det rask hektisk rundt keeper Ekeberg. Men gjestene klarte å holde Oilers unna helt til Skaar får en utvisning for slashing, spilt 05.17.

Målrikt da GET-ligaens topp og bunn møttes i DNB Arena torsdag kveld. Brady Brassart sto for en av hjemmelagets scoringer. (foto: Oddmund Sola)

Oilers stiller nå med sin powerplayoppstilling med Tommy på kontoret, Trettenes, Kissel, Morley og Zajac på backen. De vinner droppen og etter at Zajac tester Ekeberg på et skudd så tar hjemmelaget ledelsen etter 05.55. Pucken går fort fra mann til mann. Fra Zajac til Morley. Morley spiller pucken tvers gjennom slottet hvor Trettenes står klar og med både Kissel og Tommy foran mål har keeper redusert sikt, og pucken går inn 1-0!  Powerplay mål på Oilers der altså.

Halvannet minutt senere er det klart for nytt powerplay for hjemmelaget når Sagfossen skyter pucken over vantet i egen sone. Hjemmelaget sliter litt mer denne gangen og lar like godt gjestenes få sitt første skudd for kvelden, i undertall. Like før bortelaget er fulltallige kommer scoringen. Det er Oilers sin annenoppstilling på powerplay, Forsberg,Søberg,Mauldin,Brassart og Rokseth som er på isen når sistnevnte sender avgårde et skudd som finner veien gjennom det som er av spillere foran mål, og i mål. 2-0! Nok et overtallsmål for Oilers!

Fra nå av og ut perioden er det bare ett lag på isen. Gjestene hadde sitt tredje – og siste skudd på mål i perioden etter 12.09 og neste gang de er notert så er det en ny utvisning. Denne gang er det Sunnquist som får for hekting. Oilers sin førsteoppstilling tar sats og fyrer av fire skudd på rekke og rad men pucken vil ikke inn og igjen må annenoppsetningen trø til. Pucken slippes flott fra Mauldin over blålinjen til Forsberg som i stor fart har etablert en «to mot en» sammen med Brassart. Forsberg slipper pucken over til Brassart i rette øyeblikk og Nr 14 setter pucken helt oppe i nettaket og 3-0.

Like før pause får Oilers igjen sjansen i overtall. En heller billig utvisning på Sagfossen gjør at Oilers får 15 sekunder på seg før pause, til å score. Og det er mer enn nok. Faktisk trenger de ikke mer enn fem sekunder før pucken sitter i nota bak Ekeberg. Brassart vinner droppen ut til Rokseth som slipper den ned til Søberg på skrå ute i slottet. Han oppdager raskt at ingen tenker på han og har plutselig all den tid han trenger til å sikte på krysset bak keeper, 4-0!.

Oilers går dermed til første pause med en betryggende 4-0ledelse hvor alle målene er kommet i overtall. Skuddstatistikken 18-3 sier det meste om forholdet mellom lagene og keeper Ekeberg takker også for seg og slipper til Mikkel Wik.

Andre periode blir spillemessig enda mer overlegen for Oilers. Det går ikke mer enn seks sekunder før gjestene igjen må tåle en utvisning. Skuterud skjønner lite når Luthcke peker på akkurat han og sier to minutter for roughing. Oilers har full kontroll i overtallet men det blir med Trettenes skudd mot mål.

Gjestene blir fulltallige igjen men virker allerede sluttkjørte. De henger overhode ikke med og når Ludvig Hoff kommer stormende i full fart blir han knetaklet stygt av Landrø som får direkte matchstraff for den. Ludvig kom aldri på isen igjen og vi håper for Ludvigs del at han snart er tilbake. At trenerteamet til Grüner tar seg bryet med å klage på den dommeravgjørelsen er bare tull. De har adskillig annet å tenke på.

Med fem minutter i overtall kunne man med tanke på åpningsperioden begynne å tenke på kulerammen. Men neida. Arbeidshanskene ble etter hvert i denne perioden byttet ut med flotte skinnhansker og et mer fintspillende  hjemmelaget. Med en motstander som er mer eller mindre ferdig er det lett å forsøke på litt fiks-faks og vi måtte vente til helt i slutten av overtallet før målet kom. Et ekte krigermål var det av Magnus Hoff som presset pucken i mål med mange folk rundt seg. 5-0 og fremdeles alle mål i overtall.

På dette tidspunktet hadde også begge lag fått en utvisning til. Kristian Forsberg får hjemmelagets første for en slashing på Setsaas som nesten ikke klarer å komme seg av isen. Og når han oppdager at dommeren mener han har krysstaklet Forsberg først så blir det enda vanskeligere.

Merkelig nok så «våkner» gjestene etter 5-0målet!  Etter at Oilers har fyrt av 21 skudd i perioden og gjestene ingen så får de sitt første med litt over to minutter igjen å spille. Og innen halvminuttet er gått har de fått to til slik at de etter to perioder har seks tellende skudd mot Oilers 42.  Helt på tampen av perioden får gjestene enda en utvisning. Nr 55 Hansen som kom fra Ms denne uken får to minutter for slahsing slik at Oilers kan avslutte perioden i overtall.  I denne perioden får nesten debutant Hurrød sitt første poeng når uselvisk sender pucken ut til Haglund som har åpent mål når de to kommer alene mot keeper, men Haglund evner ikke å score.

Tredje periode skulle bli litt av en periode. Etter at det i andre pause ble diskutert om Grüner var det dårligste laget som noen gang hadde spilt i Dnb Arena i Getligaen så skulle man få svar på tiltale nå. Gjestene som i årets liga stort sett har åpnet kampene bra men blitt trøtte mot slutten hadde en formidabel oppgave foran seg.

Og Oilers har ikke tenkt å gi seg. Tre minutter ut i perioden etter at Søberg og Kissel har hatt hvert sitt skudd så øker Klavestad til 6-0 når han er med frem og mottar en fin pasning fra Magnus Hoff.  Berg-Paulsen får også assist på denne scoringen.  Oilers leker videre med skudd både fra Meyer, Kissel og Morley men så scorer plutselig Grüner. Kucera scorer fem minutter ut i perioden, og laget som virket lammet fra å score får høflig applaus.

Men allerede halvminuttet senere scorer gjestene igjen. Sagfossen som har sittet utvist på to Oilersmål scorer nå og stillingen er 2-6.  Fremdeles ingen tegn til panikk hos hjemmelaget hvis vi ser bort fra at Tommy Kristiansen er rasende etter et bytt og brekker kølla med et susende slag i boksen. Hva er det Tommy har sett ?  Svaret på det fikk vi de neste minuttene når Oilers bydde opp til årsverste.

Først fikk bortelagets Lund en høykølle-utvisning. Denne varte ikke lenge for halvminuttet senere fikk vi sesongens første dropp-utvisning når Brassart klarte kunststykket å bli bortvist fra dropp to ganger. Med årets nye regler har vi til nå spart mye tid på at vi slipper at det må skiftes spiller. Istedenfor får spilleren en ny sjanse og frem til nå har alle spillere i ligaen da klart å oppføre seg. Men Brassart ryker og det blir spill 4 mot 4 inntil gjestene får spille en halvminutt med overtall. De har noen gode sjanser på slutten av overtallet og Henrik Holm må parere tre farlige skudd.

Idet vi runder halvspilt periode virker ting å normalisere seg igjen. Oilers har fire skudd på rad men Mikkel Wik har stått veldig bra og tar det som kommer. Med litt under ni minutter igjen på kampuret har Ulriksen pucken bak eget mål. Avleveringen fremover svikter og sekundet senere er stillingen 3-6. Den nyankomne fra MS, Marius Carbo Hansen får æren av å score i sin første kamp og murringen på tribunen er hørbar. Og det går ikke et minutt en gang før neste mål kommer. Førsterekka til Oilers får aldri kontroll i egen sone og når Öhrvall får stå mutters alene ute i slottet kan han prikkskyte pucken helt oppe i krysset og stillingen er 4-6.  Publikums spontanreaksjon nå er årets første pipekonsert og det må kunne sies å være berettiget.

Heldigvis for hjemmelaget så er gjestene trøtte. Til tross for fire insprøytninger av fornyet energi så klarer de ikke å utnytte at Mauldin får en utvisning rett etter sitt fjerde mål. Det blir ingen skudd på mål, og Oilers virker å kunne kontrollere det hele inn. Idet vi runder minuttet igjen å spille forlater Mikkel Wik buret og gjestene spiller 6 mot 5.

Med 13 sekunder igjen å spiller får gjestene sjansen til å spille 6 mot 4 da Ulriksen tar en grei tripping da Sagfossen plutselig kan få en farlig skuddmulighet.  Gjestene tar også nå timeout men to mål på 13 sekunder bør ikke gå, og det gjør det heller ikke. Håvard Steens skudd åtte sekunder før slutt blir kampens siste og det som for 17 minutter siden så ut til å bli slakt ender opp med en litt uggen følelse for hjemmelaget og en god opplevelse for gjestene.

Med 61-17 i skudd etter 19-11 i siste periode hadde det vært tidenes ran om Oilers hadde latt Grüner tatt poeng i kveld. Likevel bør det bekymre litt at hjemmelaget sluttet å spille allerede etter 43 minutter av kampen. Man kan nok ha blitt «lurt» av gjestenes tafatte åpning av kampen men uansett skal professjonelle spillere ikke slippe seg så langt ned som hjemmelaget gjorde på slutten.  Hele 13 spillere fikk minus på -/+ på hjemmelaget i kveld mens bare tre spillere fikk +. Denne statistikken lyver litt da powerplay-poeng holdes utenfor men det skal likevel være mulig å gå i pluss med 61-17 i skudd.

På bortelaget var keeper Mikkel Wik et lyspunkt når han kom inn. Det var positivt også at de viste litt av hva de kunne når Oilers senket seg litt ned. Likevel er det ingen tvil om at laget vil slite i en lang sesong og nok skal kjempe hardt for å unngå kvalik.

I en kamp som kunne gitt mange potensielle øyeblikk var det vel knetaklingen mot Ludvig Hoff som sitter best på minnet. De fleste kjente det nok i sine knær når han ble taklet stygt i midtperioden. Om Landrø er uheldig eller ikke spiller liten rolle, han fikk sin matchstraff og slike taklinger vil vi ikke ha. Vi krysser fingrene for at Ludvig ikke ble skadet.

*** 19 HOFF

Mål og assist og en av kun tre spillere med pluss i statistikken i kveld. Gir som vanlig alt.

** 44 ZAJAC

Ender opp med -2 men får assist og styrer powerplayet med stødig hånd. Farlig selvsikker på egen blålinje og skyter som en hest. Den av utespillerne med mest is-tid i kveld.

* 8 TRETTENES

Scorer det første målet og er arbeidshesten i en førsterekke som fusker litt i dag. God venn med pucken og står aldri i ro.