Målrik Movember-fest

Oilers gjorde jobben da Narvik gjestet Dnb Arena for første gang. Med stor innsats mesteparten av kampen og en leken førsterekke var seieren aldri truet.

Det knytter seg alltid litt spenning til første kamp etter landslagspauser og Oilers har ofte hatt for vane å bruke litt tid på å komme i gang. I kveldens kamp derimot gikk det akkurat ett minutt før første målet ble scoret.

Førsterekkas første bytt gav resultater på direkten. Og for et mål det var. Dan Kissel tar pucken med seg fra egen sone og presset fra Narvik er ikke all verden så han blir dårlig presset når han tar pucken med seg bak mål i stor fart. Men på ett eller annet tidspunkt har han sondert terrenget og funnet ut at Zajak kommer i hans fotspor og når han fra bak mål elegant snur seg på femøringen og slipper pucken tilbake der han kom fra så står Zajac klar og kan sette pucken i tomt bur uten at Narviks keeper rekker over. 1-0 og et varsel om hva som var i vente fra denne rekka i kveld.

De neste minuttene er mer jevnspilte, men Oilers er som regel først på pucken og Narvik må bruke mye krefter på å holde hjemmelagets spillere unna. Etter fem spilte minutter står det 1-1 i antall skudd men etter hvert overtar Oilers mer og mer.

Kristian Forsberg og Tommy Kristiansen har til sammen tre skudd på to sekunder men bortelagets keeper er med på notene. Etter halvspilt periode er førsterekka igjen på farten. Dan Kissel tar med seg pucken i midtsonen og finner Morley på motsatt på vei inn i gjestenes sone. Trettenes har tatt ut bredde og gjør det vanskelig for den enslige backen til Narvik. Morley legger pucken tilbake til Kissel som på backhand legger pucken mot mål.  Kissel jubler for scoring og publikum bak mål jubler men dommeren ser ingen puck i mål og visker ut målet mens han gjør ringebevegelsen. Det blir en kort tur i videosjappa for bildene viser klart og tydelig at pucken går rett i mål og så ut igjen og legger seg under keeper. 2-0 og mer jubel!

Oilers fortsetter å presse bortelaget over på defensiven men etter 16.40 kommer kveldens første utvisning i det Klavestad må ta en slashing. Narviks overtallsspill skremmer ingen og det virker nesten som Oilers vil frem å score mer mål, selv om de er en mann mindre på isen.

Magnus Hoff er hissig på grøten og når bortelaget glemmer seg helt ut får han halve banen for seg selv når han kommer mot gjestenes keeper men eldstemann Hoff klarer ikke å overliste keeper og sekunder senere blir han like godt offer for en takling bakfra mot vantet av gjestenes Engesveen. Hoff blir litt rystet men er mest irritert over bommen, når han skøyter til boksen etterpå. Kristian Forsberg er også oppe i situasjonen og bistår i ettertid.

Dermed blir det spill fire mot fire og Oilers kan vente de nødvendige sekunder før de igjen kan spille powerplay men neida. De vinner droppen på direkten og når Narvik ikke evner å få pucken ut så er det Trettenes som tar pucken med ut mot blålinjen før han elegant svinger inn mot slottet og backhander pucken til Morley som på direkten setter pucken i nettaket og 3-0!  Det så lekende lett ut.  Utfordringen er nesten større i jubelen etterpå for da dukker velvoksne Ozols opp og er irritert på at det ble mål. Zajac er ikke interessert i en fight men Ozols gir seg ikke og er vel bare litt medlidenhet fra dommerne fra å ende i fryseboksen han også.

Det var tydelig at bortelaget skulle ta ut gullhjelminnehaver Morley for de var stadig etter ham etter dommeren hadde blåst og også etter 18.42. Gjestenes Jørgen Engstrøm hindrer Morley muligens i å sette inn sitt andre for dagen med en slashing som kvalifiserer til utvisning. Men han må likevel dulte borti Morley etterpå. Morley er en sindig kar og lar seg ikke lokke til å bli med i fryseboksen. Dermed nytt overtall for hjemmelaget like før pause.  Oilers har gode sjanser både ved Kissel, Kristiansen og Zajac til å øke ledelsen med mål blir det ikke og det står 3-0 til første pause. 19-11 i skudd.

Andre periode er ikke så ulik den første. Oilers scorer ikke tidlig men har full kontroll og ser heller ikke ut til å slippe seg nedpå, noe som kan virke forlokkende når man leder 3-0. Allerede etter vel to minutter må Jørgen Engstrøm nok en gang hvile. En krysstakling i ansiktet på Kristian Forsberg gir to minutter og stort press fra hjemmelaget. Mål blir det ikke men keeper er høyt og lavt og må virkelig jobbe for lønnen.

Etter fem minutters spill er det hjemmelagets Sveum som får to minutter for en interference. Lite å si på den og nå får bortelaget litt momentum i kampen. De neste minuttene styrer de det meste og har fire avslutninger på Wikstøl i Oilersburet men unggutten er med på notene.

I denne gode Narvikperioden passer det nok dårlig at Ozols får en utvisning. En slashing på Morley som er på vei gjennom gir to minutter og hjemmelaget skal igjen spille overtall. I dette overtallet presenterer Bryhnisveen seg med to skudd før han også får assist på det som ender opp med 4-0. Mauldin får pucken av Bryna i egen sone og når Jørgen Kvål må ta en ekstra bevegelse for å snu seg har Mauldin fått det lille forspranget han trenger. Et flott skudd nede i motsatt hjørne gjør at andre rekker enn førsterekka leverer – og det er viktig. 4-0!

Like etterpå må Wikstøl gjøre en kjemperedning når Oilers sover i egen sone og Hurley får stå helt alene i slottet. Men nå går det fort. Publikum roper enda på Mauldin når Oilers øker sin ledelse. De tre involverte var ikke uventet Kissel, Trettenes og Morley der sistnevnte setter sitt andre etter fint spill av de to rekkekameratene. Trettenes kunne skutt selv og keeper tror nok det for når Morley får pucken av Mathias er det tomt bur, 5-0!

Oilers fortsetter å presse og fjerderekka presenterer seg med skudd fra Paulsen og Talge. Men så, med fem minutter igjen av perioden slipper Oilers litt opp på gasspedalen. Narvik får flere store sjanser og på ett halvt minutt fyrer de av fire farlige skudd. Oilers får med nød og neppe avverget. Wikstøl redder med spaken feil vei og det hele virker noe kaotisk når Morley får sendt pucken til icing.  Trener Bjorkstrand ser slitne spillere og tar en taktisk timeout for å få litt ekstra hvile. Narvik fortsetter å kjøre på og Wikstøl må igjen i aksjon når Engesveen skyter. Oilers vinner påfølgende dropp og Klavestad og Zajac spiller seg fint ut før de finner Søberg på offensiv blå. Søberg tar pucken med seg mot mål, og på ganske så skrått hold finner han åpningen mellom keepers ben og 6-0.  Skal vi være litt snille så kan vi nesten si at denne scoringen kom litt mot spillets gang, men ikke mye.

Sekunder senere må Jørgen Engstrøm for tredje gang sette seg i fryseboksen. Han klarerer en puck i egen sone rett i nettet og det gir utvisning. Oilers får flere gode sjanser nå men ingen uttelling. Idet minuttet gjenstår får vi endelig litt fyr i teltet. Oilersutleide Jørgen Kvål og Tommy Kristiansen tenner litt til og Tommy starter det hele med å røske i hjelmen til Jørgen. Den glade trønder lar seg ikke be to ganger selv om han er hodet lavere enn Tommy og gyver på og mottar noen treffere før Tommy raskt innser at det ikke er vits å gjøre noe mer ut av dette. Tommy får 2+2 og Jørgen får 2 min for roughing.

Dermed leder Oilers komfortabelt 6-0 til neste pause og 27-11 i skudd forteller det meste.

Tredje periode starter med at gjestenes Niskakangas får en billig tominutter for interference.  Med spill fire mot fire er det god plass og Oilers vil score mer. Førsterekka glemmer seg bakover og plutselig er Hurley alene gjennom. Han gjør ingen feil og reduserer til 1-6 etter drøye minuttet av tredje periode.  Stor jubel blant de imponerende 20-25 personene som hadde tatt turen til Stavanger og som nok tidlig innså at sjansen for poeng er større i søndagens bortekamp mot Grüner.

Tre minutter senere scorer gjestene igjen. Gullhjelmen Murphy  finner Hurley motsatt og en liggende Ulriksen kan lite gjøre og keeper Wikstøl enda mindre på det presise direkteskuddet til Hurley, 2-6!  Enda mer  jubel fra de blåkledde i borteseksjonen.

Hva nå Oilers ? Plutselig husket man Grünerkampen hvor man også ledet 6-0 helt til gjestene våknet. Skulle noe lignende gjenta seg i kveld ?

Like etterpå blir det baluba igjen. Målscorer Hurley og Forsberg klarer ikke å oppføre seg på dropp så linjedommer hever armen til begge to. Det betyr advarsel og at mer tull ved dropp vil gi utvisning. Like bak nevnte herrer står gullhjelmen Murphy og Tommy Kristiansen og enda mindre enige. Tommy gir Murphy en dult og denne svarer med å vippe Tommy i isen. Forsberg styrter til og det samme gjør dommerne. Enden på visa er at Kristiansen og Murphy må ut ettersom advarsel allerede var gitt på droppen. To minutter på begge for å forsinke spillet.

Oilers virker nå etter hvert å kontrollere det hele og det virker også som om bortelaget innser at neste kamp er allerede om to dager. Etter 48.20 får vi ny Oilersscoring. Trettenes jobber pucken til seg i gjestenes sone, videre får han gitt til Sveum som med en flott bevegelse finner Morley helt alene i slottet. Morley får all den tid han trenger og setter pucken til side for gjestenes keeper.

Like etter oppstår en situasjon der gjestenes keeper er utenfor egen målgård og får en takling fra Berg-Paulsen.  Keeper overspiller noe men Ozols tar hvertfall ansvar når han like godt kaster hanskene og gyver på Berg-Paulsen. Berg-Paulsen er ikke interessert i fight men tar imot slagene fra Ozols og setter seg for interference på keeper mens Ozols må ut for roughing.

Kampen er nå mer eller mindre avgjort og flere unggutter får sjansen på Oilers. Meyer på backen får fyrt av to skudd i sitt bytt og også Hurrød får vist seg litt frem. Målet som kommer er det derimot Klavestad som setter. På assist fra Morley og Zajac kommer han fint frem bakfra og kan sette pucken utagbart for keeper. Mye fine kombinasjoner hos hjemmelaget foran denne scoringen.

Magnus Hoff må like etterpå sette seg i fryseboksen for en slahsing men i påfølgende undertall har hjemmelaget flere skudd en bortelaget.
Det siste som skjer i kamper en at gjestenes Engesveen får en tominutter for høy kølle på Klavestad. Oilers vinner skuddene 19-8 i denne perioden og totalt 65-30.

Narvik gav aldri opp men deres såkalte stjerner skinte ikke så mye som de har gjort i de siste kampene og det mye på grunn av hjemmelagets innsats. Oilers spilte sitt eget spill og scoret også mange fine mål. Tommy Kristiansen måtte gi seg noen minutter før slutt etter en smell,men vi får håpe det ikke er noe alvorlig.

Med tre minutter igjen å spille ropes det plutselig febrilsk fra Narviks benk. Annenkeeper Herman Jenssen falt om og lå livløs på bakken. Dommer observerte raskt hva som skjedde og blåste og Oilers sin lege var raskt på plass. Etter noen lange minutter reiste Herman seg selv opp og kunne støttes ut i garderoben til applaus fra publikum. Når slike episoder skjer blir ishockey mindre viktig og man tenker det verste. Men heldigvis gikk det bra og det hele blir omtalt som et «blodtrykksfall».

KVELDENS STJERNER:

*** 13 MORLEY

Vanskelig å komme utenom Morley for tiden. Nok et hattrick og to assist i tillegg. + 4  i sin del av kampen som kunne vært mer om ikke han hadde vært på isen på begge baklengsmålene.

** 44 ZAJAC

Også i storform. 1+2 og +4 også på Zajac.  Suverent mest på isen i dag av hjemmelagets spillere.