Seks strake

Oilers gjorde jobben og tok tre nye poeng i en kamp som ikke vil bli husket for særlig mye finspill. Sånn blir det ofte mot Sparta, som vi husker fra kvartfinaleserien i vår, hadde innsats som sin største force. Dermed har Oilers fortsatt full pott i årets Getliga.

Det var tydelig fra første dropp at Oilers fortsatte å spille med meget høyt press i alle ledd og det skulle gi resultater på direkten. Allerede etter 01.36 kom første målet og etter mye frem og tilbake foran gjestenes keeper spretter pucken rett i synsvinkelen til Dan Kissel. Han lar seg ikke be to ganger før han backhander pucken i mål, 1-0!

Håpet var kanskje nå at hjemmelaget bare skulle kjøre på og avgjøre kampen på et tidlig tidspunkt. Slik ble det aldri. Bortelaget reiste seg og når Ulriksen etter seks minutter må ta en hekting er det klart for bortelagets første overtall.  Bortelagets overtall er derimot tynn suppe. En eneste avslutning på mål og Oilers rir det hele enkelt av.

Markus Søberg (fra venstre), Andreas Klavestad og Dennis Sveum kunne juble for Oilers sjette strake seier da de slo Sparta 3-1 i DNB Arena torsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Etter dette jevner spillet seg ut. Begge lag spiller seg til avslutninger men begge lags keepere er på plass mens backene rydder opp.

Etter 18.45 får gjestenes Pedersen en tominutter for slashing. Dermed får hjemmelaget endelig sjansen i overtall men det varer ikke lenge for 16 sekunder senere bommer Tommy Kristiansen fullstendig på en takling og ender opp i fryseboksen i to minutter for roughing. Dermed får vi spill fire mot fire og bedre plass på isen men ingen av lagene makter å gjøre noe med det så lagene går til første pause med 14-10 i skudd og 1-0 til hjemmelaget.

Perioden huskes også for Spartas annulerte mål da dommer Søstumoen dømmer for høy kølle når pucken slås i mål på tennis av Henrik Knold. Trolig dømmes det for nedtaket av pucken før den skytes i mål og altså ingen godkjent scoring.

Midtperioden burde gi en spillemessig bedring men det ble det ikke. Oilers begynte bra med noen skudd og la et såpass hardt press på gjestene at Mikkel Søgaard måtte ta en hekting etter nesten tre minutters spill. Førsteoppstillingen med Mauldin istedenfor karantenerammede Trettenes fikk ikke all verden til, men det gjorde heller ikke den neste oppstillingen så det hele endte med et Rokseth skudd noen få sekunder før gjestene er fulltallige. Spartaspillerne ofret seg skikkelig for hverandre i dette undertallet og får høylytt skryt fra sine lagkammerater i boksen.

Kanskje litt uventet, men nå spiller Sparta seg mer og mer inn i kampen. Etter en stor sjanse for Berg-Paulsen så er det de blå som vinner duellene og Oilers får mer enn nok med å holde fortet. Når så Dan Kissel pådrar seg to utvisninger rett etter hverandre så blir det travelt i målgården til Holm. På den første utvisningen har hjemmelaget kontroll og Sparta har bare ett skudd, men i den andre blir det mer krutt fra de blå. Hele fem skudd sendes inn på Holm men han er med og backene foran ham gjør at han ser utgangen på skuddene slik at pucken ender i snapphansken.

De neste fem minuttene er det mye «hawaii». Oilers prøver men Sparta er flinke til å ødelegge. Sparta prøver men Oilers er flinke til å ødelegge og slik går det til Henrik Knold er uheldig og klarerer en puck fra egen sone – over vantet. Ny overtallssjansen for hjemmelaget og selv om det står på storskjermen at Oilers er best i ligaen i overtall så har vi ikke sett mye til det ikveld. Oilers etablerer seg raskt etter dropp.

Førsteformasjonen med Kissel,Mauldin,Morley,Zajac og Tommy K lar pucken gå fra mann til mann. Spartas oppgave er å holde til neste pause som nærmer seg.  Mauldin spiller pucken ut til Kissel og plasserer seg foran keeper hvor Tommy K allerede befinner seg. Keeper er dermed dekket når Kissel lader børsa, men istedenfor å skyte så legger han den på tvers i slottet over til David Morley som står klar. Og selv om keeper har fri sikt så er skuddet så plassert at han ikke rekker over og Oilers har øket sin ledelse til 2-0.
Målet kom i en periode hvor gjestene var helt på høyde med Oilers og de vinner også skuddene i midtperioden med 8-9.

På tampen av midtperioden fikk Andreas Klavestad en tominutter slik at bortelaget starter tredje periode i overtall. Det skulle man ikke tro for i åpningen av perioden skytes det både fra Magnus Hoff, Dan Kissel og Kristian Forsberg – i undertall. Men mål blir det ikke, verken til Oilers eller Sparta og bare minuttet senere er det store Didrik Svendsen som får seg en utvisning for slashing. Dermed ny overtallssjanse for Oilers.

Men dette overtallet er mildt sagt svake greier. At man ikke klarer å etablere i gjestenes sone er en ting, men at man i tillegg slipper inn mål er verre. Rokseth kjører på over midtstreken og skal legge pucken inn i gjestenes sone, men han treffer dårlig på pucken så gjestene får klarert og det hele ender med en «en mot en» mellom ex-Sparta Klavestad og Henrik Knold og plutselig er Knold alene med Holm. Knold gjør ingen feil og plutselig står det 1-2 og ny spenning i kampen. Etter dette kjører bortelaget på for alvor. De legger kraftig press på hjemmelaget og man må nesten telle antall spillere for å se at man spiller fem mot fem. Heldigvis for Oilers så er noe av Spartas store utfordring i år å få pucken i mål. Og det ser man flere eksempler på også i dag. Pucken spretter alle andre veier enn inn i mål i denne perioden.

Og typisk nok så er det hjemmelaget, litt mer i flyten som scorer igjen. Endelig får vi se skikkelig Oilers-hockey der det trykkes på og gjestene får ikke pucken ut av sonen. De to iltre Hoffene besetter slottet med fart og spenning og til slutt ender pucken hos Andreas Klavestad som har lurt seg fram fra sin backposisjon og er nå helt inne i slottet når han kan sette kølla til å se at pucken går inn bak sin tidligere lagkammerat Lillegrend i Spartaburet, 3-1!

Gjestene ser ikke ut til å ha gitt opp av enda et baklengs og belønnes når Rokseth må ty til ulovligheter på en måte som gjør at dommeren dømmer straffe. Gullhjelmen Jakobsson tar straffen og vi vet at Holm har hatt visse utfordringer på straffeslag men denne gangen er han sikker som banken. Jakobsson prøver med en avslutning mellom bena på Holm men der er det stengt.  Men de blåkledde fortsetter å kjøre på og har initiativet med skudd på mål. Oilers har sporadiske sjanser men får snart muligheten i overtall når Tommy K kommer i stor fart, spiller pucken på ene siden og tenker å passere Meisingset på andre siden. Meisingset derimot har andre tanker og ender opp med en god gammel obstruksjon – eller interference som det heter i hockeyen.

Dermed får Oilers sjansen i overtall når det er mindre enn fem minutter igjen å spille. Nå virker det som om alle sortkledde vil at Tommy K skal score for han settes opp flere ganger men evner ikke å score. Derimot er gjestene farlig frampå med få sekunders mellomrom men det blir ikke mål.

Dermed ender det med komfortable 3-1 til hjemmelaget etter 9-14 i skudd i tredje periode og faktisk totalt 32-34 i favør gjestene.

For Oilers er poengene og innsatsen det å ta med seg. Dette ble ikke kampen for finspill og det skal gjestene har sin del av æren for. Sparta som ikke har vunnet siden åpningskampen mot Stjernen spilte trolig en av sine bedre kamper i årets sesong og vil fra et blått ståsted kunne påstå at de hadde fortjent poeng i denne kampen. Annulert mål, straffebom og flere skudd enn Oilers til tross, Oilers hadde også sine sjanser. Mot Storhamar for noen kamper siden var Oilers sine backer helt oppe i rundvant og presset motstanderen til å gjøre avgjørende feil. Vi kunne se at dette også var planen i dag, men bare unntaksvis lyktes det.  Så forskjellen i dag var kort og godt at Oilers har noen som vet hvor målet står og nettopp derfor har de ett tosifret antall målpoeng i årets liga mens beste Spartaspiller, Jakobsson har fire poeng.

I en kamp uten de store øyeblikkene så gleder vi oss over Klavestad som fikk æren av å sette det viktige 3-1målet mot gamle lagkammerater. Det er vel ikke bare lykkeønkninger Klavestad (og Tommy) har fått etter at de forlot Sparta til fordel for Oilers og da er det nok ekstra deilig å score mot nettopp gamleklubben.

*** 13  MORLEY

Gullhjelm Morley scorer og assisterer og beholder gullhjelmen. Flink til å holde på pucken og gjør smarte valg. Liker seg rundt Kissel.

** 10 L.HOFF

Jobber iherdig sammen med broder Magnus gjennom hele kampen. Sterk i rundvant og blir bare bedre og bedre.