We Will Rock You!

Kjell Undheim og Arne Olav Nygård fra Ingenting satte sammen med trommeorkesteret Sakmil tonen før dropp. En We Will Rock You-versjon Brian May garantert hadde trampet takten til gikk over i en herlig hockeymatch, hvor spesielt midtperioden bød på rock’n roll av beste merke fra hjemmelaget. En solid start på sesongen!

Det var ikke spilt mange sekundene før man så hvilken vei det kunne gå i kveldens sesongåpning i Dnb Arena da Oilers møtte Stjernen. Oilers har mange steder fått favorittstemplet mens Stjernen har investert i en rekke importspillere foran årets sesong.

I kveldens kamp var det lite som tydet på at sistnevnte ville bidra nevneverdig og de røde ble mer eller mindre overkjørt i 3 x 20 minutter. Til slutt stod det 8-3 etter at hjemmelaget løftet foten av gasspedalen i tredje periode.

Det gikk ikke mer enn 52 sekunder før en av årets Stjernen-importer viste seg fram. Ciampini måtte da sette seg for en høy kølle på Bryhnisveen og hjemmelaget fikk sjansen til å spille overtall før minuttet var gått. Oilers bosatte seg raskt i gjestenes sone og en opplagt Mauldin fyrte av tre skudd på kort tid men mål ble det ikke.

Deretter vil man med Fredrikstad-øyne kanskje kunne påstå at kampen jevnet seg litt ut. Stjernen kom litt mer med og fikk teste Henrik Holm noen ganger ettersom Magnus Hoff måtte sette seg etter en tripping. Midtveis i perioden er Haglund altfor sent inn i en takling og det ender med en av kveldens klareste trippinger – selv om Haglund selv ikke var enig.

Mange mål og tidvis rock'n roll da Oilers seriedebuterte mot Stjernen. Til slutt sto det 8-3 på måltavlen. (foto: Oddmund Sola)

Men overtallsspillet til Stjernen har mye å gå på og det var tidvis vanskelig å se at de var en mann mer på isen.  Oilers rir av utvisningen og Bryhnisveen setter fart fremover. Det er vanskelig å se helt hva gjestenes Ponomarenko egentlig prøver på når han skal takle Bryna men det ender uansett opp som en knetakling og det blir det utvisning av.

Klavestad liker ikke slike taklinger og er raskt frempå med en beskjed til Ponomarenko. Ciampini styrter også til men får aldri tak på Klavestad da linjedommeren allerede har ankommet åstedet. Likevel får både Klavestad og Ciampini utvisning – i tillegg til Ponomarenko.

Dermed overtall til hjemmelaget og en rekke med Mauldin, Kissel, Morley, Trettenes og Zajac kan nok skremme noen og enhver. I hvertfall går pucken hurtig frem og tilbake og bortelaget har store problemer med å få pucken ut av sonen.  Og til slutt gir hjemmelagets tunge press uttelling. Zajac spiller pucken ned til Trettenes som fra ute ved vantet finner Kissel foran mål, og viderefører Trettenes pasning enkelt inn i det tomme buret og Oilers leder 1-0!

Kissel får dermed æren av å ta på seg gullhjelmen – en hjelm han muligens planlegger å ha på seg mer denne sesongen.  Rekken med Kissel-Trettenes og Søberg skulle skaffe bortelaget mye bry i kveld. Men Oilers har flere strenger å spille på i år. Rekken med Mauldin, Forsberg og Morley er også krutt og det samme kan man også si om Vikingstad med de to iltre Hoff-guttene ved sin side.  Oilers sitt andre mål kom derimot av fjerderekka. Med Paulsen, Brassart og Haglund er det også krefter i sving og det var nettopp kraft som ble brukt på 2-0 målet.

Igjen har bortelaget store problemer med å få pucken ut av sonen og når Brassart nærmest fra backposisjon litt skjevt ut fra mål legger pucken på mål, så står plutselig både Paulsen, Haglund og jammen også Zajac i kø for å score. Stjernens keeper kjemper godt men helt alene og klarer ikke å hindre at Haglund får sendt pucken de nødvendige centimetre over streken.  Det måtte en videotitting til før målet ble godkjent men det ble det og 2-0 var et faktum.

Nå skjedde tingene fort. Bare 19 sekunder senere øker Oilers til 3-0. Direkte fra dropp er rekka med Forsberg, Mauldin og Morley på Stjernen som noen klegger. Gjestenes Nielsen har pucken i egen sone men treffer Mauldin når han skal spille den ut av sonen. Mauldin forsøker en avslutning men den går utenfor. Morley er raskt frempå å plukker returen som han befordrer videre til Foppa Forsberg som kommer i 110 i andre bølge.  Med et mottak og nesten stegskudd setter han pucken elegant forbi Stjernens keeper og det står allerede 3-0 før 17 minutter er passert i årets første periode i Dnb Arena.

Men det var ikke slutt med det. Også gjestene ville vise seg frem og Ponomarenko skudd fra blålinjen gikk forbi alle og en dekket(?) Holm reagerer ikke engang før pucken sitter oppe i krysset. Da var det ikke gått et minutt siden Forsberg scoret så 3-1 på noen få minutter er god valuta for pengene. Dermed fikk også Ponomarenko på seg gullhjelm men oddsene for at han beholder den lenge er nok større enn hva tilfelle er med Kissel.

14-10 i skudd i en periode som var en typisk åpningsperiode. Foruten målene var det en del rusk å maskineriet til hjemmelaget og ting å ta tak i. For bortelaget virket det meste kjørt. Importene viste overhode ikke igjen og ble lilleputter mot Oilers sine unggutter som tydeligvis har vært mye på helsestudio i sommer. Paulsen, Vikingstad og Haglund vant det meste i rundvant og virker å ha gode forutsetninger for å ta ytterligere steg i år.

Midtperiodene har ofte vært de mest innholdsrike i Dnb Arena og det kan vi vel si det var også i kveld. Forskjellen mellom lagene ble bare større og større. På bortelaget var samhandlingen tidvis så fraværende at det kunne virke som om spillerne spilte sammen for første gang. Dette henger selvsagt også sammen med gutsen i Oilerslaget og viljen til å jobbe utrettelig på hver eneste puck.

Men først er det utvisning. Bryhnisveen ryker ut etter 01.30 av perioden på en slashing og gjestene får sjansen til å vise seg frem i overtall igjen. Denne gang viser de rødkledde frem et skikkelig powerplay og det ender også med mål. Et riktig fint mål. O’Brien fyrer av fra blålinjen og Christoffer styrer pucken fint forbi en utspilt Henrik Holm, 2-3!  Et flott mål og trolig en vitamininnsprøytning for Stjernen. Noen bytt fremover nå er det Stjernen som initiativet og har noen halvsjanser.

Men så bestemmer tredjerekka seg for at også de vil ha scoring i kveldens kamp. Vikingstad setter opp Ludvig Hoff som nærmest bommer når han skyter sitt skudd, men den løse pucken foran keeper plukker broder Magnus opp, han tar den med seg bak mål og ser opp etter pasningsalternativer. Presset er «så som så» og Magnus bestemmer seg for å prøve å skyte selv. Og det lykkes han med. Ett flott håndleddskudd er det som skal til for å få en merittert NHL-keeper til å forlate isen. Fire mål er nok for Hackett som nå overlater plassen til reservekeeper Nygren. Det må legges til at Hackett ikke fikk allverdens hjelp på noen av målene Oilers scoret på ham i kveld.

Keeper Nygren får nok å ta tak i han også. Bare nesten to minutter senere øker Oilers til 5-2. Det er Kissel som skyter pucken slik den spretter i utsiden av målet, og akkurat der står Markus Søberg. Han tar med seg pucken på tvers av målgården og mens keeper Nygren har gjort sitt trekk for lenge siden er halve målet åpent til Markus som bare kan sette pucken inn i det tomme buret. Også Trettenes fikk assist på dette målet.

Noen få minutter gjentar det hele seg. Trettenes finner Kissel som fra bak mål finner Søberg som har posisjonert seg, og mens Ponomarenko står å peker og gestikulerer foregår det meste av spillet bak hans rygg for der står Søberg og skyter pucken i mål, 6-2!

Nå tar gjestene timeout og det fører hvertfall til at Oilers ikke får registrert noen skudd på Nygren de neste tre minuttene, men så girer de opp igjen og Hermansson må ta en slashing. Men nå har Oilers skrudd av powerplayet. Riktignok får de en dobbelsjanse med en gang men etter dette er det bare tull. Stjernen får faktisk to gode sjanser til å redusere i undertall og det kan vi ikke ha.

For å få litt mer guts i laget tar Magnus Hoff en billig utvisning med vel fem minutter igjen å spille. Og nå skjer det ting. Med fire mot fem er Oilers likevel på hugget og når O’Brien velger å skyte nesten rett fra dropp så er Forsberg på plass og tekker det skuddet. Pucke går videre til Trettenes som ser at Forsberg raskt er oppe igjen og aner at det kan bli farlig fremover. Med Trettenes fine lobb over Stjernen-spilleren kommer plutselig Forsberg alene mot keeper Nygren. Istedenfor mye fiks faks så skyter Foppa pucken i mål, og dermed får vi årets første undertallsmål i Dnb Arena. 7-2!

Perioden avsluttes med en Ponomarenko-utvisning som ikke gir uttelling slik at Oilers vinner perioden 4-1, og med skuddene 19-7 viser det greit hvor spillet befant seg. I denne perioden hadde Oilers en sekvens der de besatte gjestenes sone i nærmere to minutter uten at gjestene fikk låne pucken. Det kunne virke som power-play men det var like mange fra hvert lag på isen!

Kunne man så forvente noe av tredje periode ? Med ny kamp allerede lørdag og storkamp mot Storhamar på tirsdag var det lov å roe litt ned. Men litt temperatur ble det likevel. Både Forsberg og Mauldin måtte ut i første halvdel av perioden. Men det virket ikke som bortelaget hadde noe mer å gi. Istedenfor var det poengkongen fra pre-season, Klavestad som fikk æren av å score kveldens siste Oilersmål. Fra meget spiss vinkel satte han pucken i mål. Nygren vil trolig mene han burde tatt den og det har han helt rett i.

Med vel seks minutter igjen å spille får Trnavsky en tominutter for tripping.  Oilers legger ikke altfor mye i dette overtallet og mer spenning blir det når Ciampini og Bryhnisveen kolliderer. Ingen av dem reagerer og det virker å roe seg ned helt til plutselig dommer Lüthcke plutselig dømmer  en timinutter på visekaptein Christoffer på Stjernen. Det er tydelig av Christoffer har kommet med litt frustrasjon og kanskje ikke så lite heller for etter en kort samtale de fire dommerne imellom endres timinutteren til direkte matchstraff. Christoffer som under hele sekvensen ikke har forstått noen ting forstår enda mindre når han nå vises av isen. Han får får dårlig oppførsel så det må være en språkbruk man ikke finner i ordlisten han har liret av seg i retning dommerne.

Det betyr at Oilers får spille fem minutters overtall noe som vil bety at Stjernen får fullt lag når det gjenstår fem sekunder. Mens publikum vil ha tosifret virker det som om Oilers er mer opptatt av at unggutten Strandborg som får sine første minutter i Getligaen nå, skal score. Han settes nydelig opp av Morley og har en alle tiders sjansen til å score i debuten men Nygren får avverget. Like etterpå synger det i stanga når Strandborg prøver seg. Tre skudd på 01.46 i debuten lar seg høre selv om unggutten var meget irritert på seg selv etter kampen.

Det hele ser ut til å ebbe ut, men noen sekunder før skutt spiller Rokseth pucken håpløst fra seg og gjestenes Farrell kommer alene mot keeper Holm. Han prøver å dra ut Holm men det går ikke og det hele ender med at Zajacs forsøk på å hindre Farrell gir straffe til gjestene med to sekunder igjen å spille.
Farrell tar straffen og finter greit ut Holm, 3-8 og slutt!

Vi registrerte også årets regelendring at man på dropp ikke vises bort, men får enda en sjanse. Oppfører man seg pent på andre forsøk så går det bra – noe alle gjorde i kveldens kamp.

En flott hockeykamp er over. Oilers vinner relativt enkelt 8-3 og viser med klarhet at de har fire gode rekker som blir tunge å møte for motstanderne i år. Det er målscorere i alle rekker og det dunkes hardt. En klappende Tommy Kristiansen likte nok det han såg etter hvert som målene rant inn, fra sin posisjon oppunder taket i Dnb Arena.

Mange spillere leverte bra i kveld, ikke minst debutantene.  Vi registrerer også årets regelendring at man på dropp ikke vises bort, men for enda en sjangs. Oppfører man seg pent på andre forsøk så går det bra – noe alle gjorde i kveldens kamp.

For gjestene er det nok flere spørsmålstegn. Som nevnt virket laget lite samkjørt og en spiller som Andreas Heier leverte -4 i sin del av kampen noe som var verst på hele Stjernenlaget. Importene som det er snakket så mye om i forkant av sesongen bør ha mye å gå på og viste kun i meget korte glimt hva de kan. Keeper Hackett med NHL-kamper for Minnesota fikk lite hjelp og da nytter det ikke å ha spilt i NHL heller. Backkorpset til gjestene var tynn suppe.

14.46 ut i kampen var han der igjen. Mannen vi har sett score så mange mål i Dnb Arena scoret like godt årets første mål. DAN THE MAN. På med gullhjelm og så ble han enda lettere å kjenne igjen. Ikke alt han prøvde på lyktes men rykket og overblikket er på plass og det kan bare bli bedre.

KVELDENS STJERNER:

*** 46 KISSEL

Med mål og to assist fortsetter han poengsankingen i Oilers. +2 i dagens kamp og god i rekke med Søberg og Trettenes.

** 8 TRETTENES

Med fire assist og +4 i kampen viser Trettenes hvor viktig han er. Kanskje ikke den man legger merke til hele tiden men utrettelig jobbing og mest på isen av forwardene i dag.

* 28 FORSBERG

Sammen med Mauldin står han for tungskytset i Oilers. 2 mål på 3 forsøk og +2 i sin kamp.