Nok en trepoenger

Oilers gjorde jobben og vant greit 5-2 over Stjernen i kveldens kamp. En liten periode midtveis i kampen sovnet hjemmelaget og lot gjestene utligne men våknet tidsnok til å trygge sin ledelse i Get-ligaen.

Åpningsperioden var tre minutter gammel da Markus Søberg fikk 2+10 minutter for boarding. En utvisning få i Dnb Arena skjønte så mye av. De rødkledde fra Fredrikstad har store utfordringen på økonomi og drift om dagen og det var lite trøst å spore i lagets powerplay. Den største sjansen var det hjemmelagets Magnus Hoff som hadde da han kom alene mot keeper på en overgang.  Et par minutter etter at hjemmelaget var fulltallig var det så Stjernens tur å få utvisning. Mikal Mikalsen røk på en slashing og nå viste hjemmelaget hvorfor de er det beste overtallslaget i ligaen.

Rett fra dropp gikk pucken ut til Burlon. Han sender den videre til Lucia som bare slipper den tilbake.  Burlon sender den videre på direkten til Vigier som også på direkte fyrer av. PANG  og 1-0 til hjemmelaget. Rart hva selvtillit kan bety. Der spillerne tidligere i sesongen tok seg tid til å stanse pucken og den som stod foran mål heller stod litt til side for mål, så gikk pucken nå på direkten og store sterke Phil Lane stod foran mål. Vigiers skudd er så hardt og plassert at det bare fyker inn bak gjestenes keeper Sander Berg.

Vi vinner mot Stjernen, og kan feire vår 9 strake seier! Foto: Oddmund Sola

Minuttet senere får vi en klassisk «for mange spillere på isen» hos bortelaget. Ofte kan slike utvisninger gi grunnlag for diskusjon men her var saken klar. Spilleren som skal av isen er så høflig at han lar den påtroppende spilleren komme ut på isen først. Ikke ulovlig det, men når så pucken kommer rett på denne, så blir det utvisning når han berører pucken.  En klar tominutter og heller ingen protester fra bortelaget på den. Det blir ingen mål i dette overtallet men hjemmelaget har på de første minuttene allerede vist at de er flere klasser bedre enn sin motstander og gjestene har mer enn nok med å klare å få pucken ut av egen sone. Hjemmelaget vinner resten av perioden hele 12-2 i skudd og heldigvis klarer man å score ett mål også.

Å være suveren uten å score gir ofte motstanderen «blod på tann», men i denne perioden klarte man å holde unna. 2-0 målet er et fint «graver»-mål av Phil Lane. Etter en lang periode med pucken i Stjernens sone får Phil Lane skutt, men keeper redder. Sekunder senere er det Forsbergs tur, men keeper kommer ut å gjør målet mindre. Men på returen er Lane sterkere en Trnavskiy og presser pucken inn i det åpne målet, 2-0!. Perioden ender med 2-0 og 19-4 i skudd. Hjemmelaget styrer det hele og gjør som de vil.

Midtperioden startet som den første sluttet. Hjemmelaget rett i angrep og det tok bare syv sekunder før gullhjelminnehaver Lindblad måtte i fryseboksen. En tripping på Ulriksen var årsaken og dermed allerede nytt overtall til hjemmelaget. Dette overtallet er bare tull for hjemmelaget. Mye spill men ingen avslutninger på mål. Istedenfor er det faktisk gjestene som får et mulighet men Holm er med på Sundelius` avslutning.

Før overtallet er over er det hjemmelaget sin tur til å rote i byttene, og linjedommeren teller for mange utespillere på isen. Dermed må Søberg nok en gang ta turen men denne gang bare i to minutter. Bortelagets overtall er fremdeles ikke all verden selv om de helt på tampen får noen gode halvsjanser. De neste minuttene er gjestenes og det virker som om de har fått fornyet tro ettersom de presser høyere og bedre.  Relativt målsikre Trnavskiy kommer alene med Holm men sistnevnte går seirende ut av den duellen.  Men bortelaget kjører på nå og hjemmelaget virker å tro at seieren allerede er i boks. Det er sjelden rett oppskrift og bortelaget klarer det som inntil nylig virket temmelig usannsynlig, nemlig å score mål! Plutselig kommer Stjernen fire mot to og denne gang virker de å trykke på. Lindblad får først en sjanse men Holm er med, sekunder senere får Lindblad pucken av Hansen og med et velrettet skudd mellom bena på Holm glir pucken forsiktig inn i mål, og 2-1!

Dette gav virkelig bortelaget energi og Rønnild serverer en saftig takling mot Lars Chr Rødne som går rett i dørken. Bildene viser at Rønnild er oppe med armene i ansiktet på Rødne, men dommerne velger at dette er en «open ice hit». Ikke mange var enige i dette i Dnb Arena og Rødne måtte da også ut å sy noen sting.  Dette viser hvilken vanskelig oppgave dommerne har. Veien fra «open ice hit» til takling mot hode er kort i hockey og avgjørelsen skal tas der og da! Rødne kommer heldigvis tilbake på isen, men Rønnilds takling tenner bortelaget som i tillegg får overtall når Lagace ryker ut på noe som virket veldig billig – sånn like etter Rødnes hendelse.

Uansett så er det overtall til Stjernen og igjen er det Magnus Hoff som først får sjansen på en overgang men ikke mål denne gangen heller. Sekunder senere presser Oilers gjestene i eget rundvant men de glemmer helt ut  Christoffer Larssen Berger som får stå helt alene foran Holm på Lindblad fine pasning. Berger tenker ikke særlig lenge før han skyter pucken i mål, og om 1-2 virket usannsynlig så var faktisk 2-2 mer på sin plass, etter innsatsen de siste minuttene.

Hva nå Oilers ? Bare et fåtall snakket om Stjernenkampen som en som kunne tapes i kampene før nyttår, men nå er hjemmelaget iferd med å rote det til for seg.  Men heldigvis forstod hjemmelagets spillere alvoret. Et lite knep opp og så var man igjen hakke hvassere enn motstanderen.  Og det er bare rett og rimelig at Oilers igjen tar ledelsen drøye tre minutter etter Stjernens utligningsmål. Etter å ha rappet pucken tilbake i gjestenes sone er det Phil Lane som spiller pucken ut til Burlon.  Burlon sine skudd ser av og til ut som de er heller slappe, men han har gode håndledd og når Sander Berg må gi retur står Markus Søberg der og kan putte pucken i tom kasse, 3-2!

Nå er hjemmelaget tilbake og når Ponomarenko føler for å holde Lucia altfor lenge bak eget mål, må det bli en tominutter for holding.

Nytt overtall til Oilers og nye sjanser.  Hovedoppstillingen i powerplay hvor Djupvik vikarierer for skadde Morley legger press men ender med at Lane blir avblåst for offside i målgården, noe  han for øvrig ikke var enig i!

Neste oppstilling er Lagace, Forsberg og Søberg med backene Johannesen og Rokseth. Stjernen får avklart, nesten men Johannesen er lynraskt oppe med handa og legger pucken ned på kølla. Deretter legger han over til Rokseth som skyter og til tross for at keeper har fri sikt så nytter ikke det når Lagace skifter retning på pucken med sin elegante inngripen. Pucken fyker opp i krysset og hjemmelaget leder 4-2!

Minuttet før pause får hjemmelaget enda et overtall. Magnus Hoff er teknisk og altfor teknisk for Mikal Mikalsen som igjen må ta en utvisning, for tripping.  Hjemmelaget virker interesserte i å kvittere enda en gang men det blir med Markus Søberg ene skudd på mål noen sekunder før pause. Med 13-8 i skudd kan man trygt si det var en «berg og dalbane»-periode hvor gjestene midtveis hadde utlignet hjemmelagets ledelse, men hvor så Oilers igjen våknet og sikret seg en tomålsledelse foran siste periode.

Tredje periode og 4-2 som utgangspunkt. Håpet var nå at hjemmelaget skulle «drepe» kampen og hvertfall ikke lage noe unødvendig spenning. Oilers får etter fire minutter sjansen i overtall når gjestenes S.Hansen må hekte Ulriksen bak eget mål. Oilers får noen gode sjanser i overtall men få skudd og bortelaget avklarer. Halve perioden er bortelaget med og de første ti minuttene av perioden er skuddene fordelt på 5-8 i favør bortelaget, uten at det var farlig hver gang. En gang var Holm utspilt men Vigier fikk lempet pucken unna på streken.

Siste ti minuttene var det slutt for gjestene. Eskesens skudd på 50.01 var deres siste og hjemmelaget hadde full kontroll på en sliten motstander.  Da passer det fint med nok en styring. Rekka med Søberg-Forsberg-Lane presser på og når Forsberg på egen blå får pucken så sikter han på Lane og så ligger pucken i mål. Hvilken kroppsdel Lane scorer med er vanskelig å si men mål er det og med 5-2 er kampen drept. En utvisning på gjestenes Andersen halvminuttet før slutt ender ikke i noe og skuddene i tredje periode ender som i den andre, 13-8.

Totalt da blir det 45-20 i skudd og da er ikke 5-2 mer enn rett og rimelig.

Serieåpning mot Stjernen for Kaptein Forsberg og resten av Oilers. Høytid. Velkommen! (foto: Oddmund Sola)

En fortjent seier til hjemmelaget og en grei kamp å komme i gang igjen etter landskampspausen. Hjemmelaget virket komfortable og rettet fort opp inntrykket når de lot gjestene komme tilbake i kampen. Med Lagace inn i rekka til Morley har Vigier og Lucia fått en makker som ikke står mye tilbake for sin tidligere playmaker.

Alle rekkene fikk spille mye i dag og ungdomsrekka gav ikke ved dørene og viste at de vil være med på moroa fremover.

Stjernen var dessverre et sørgelig skue. Når gullhjelminnehaver Hampus Gustavson plutselig forsvinner til Frisk og ryktene går om at kassen er tom så må det være tungt å være Stjernenspiller. At de er et dårlige lag enn Oilers var lett å se og de måtte ta 7 stk tominuttere at typen hvor man ikke henger helt med. Men til tross for at de kjempet en etter hvert håpløs kamp så skal de ha for innsatsen – så lenge kreftene holdt.

Kveldens øyeblikk

Det flotte 1-0målet i powerplay hvor pucken går på direkten slik at motstanderen aldri helt rekker å følge etter, og når Burlon har kvalitet til å direktepasse Lucias pasning til Vigier akkurat på køllabladet hans da blir det mål!

Kveldens stjerner

*** 29 LANE

Med 1+3 og +3 i kveldens kamp viser Lane at han for alvor har begynt å ta for seg.  Stor og sterk og ser ut til å like seg med Forsberg og Søberg.

** 28 FORSBERG

2 assist og eneste med +4 i kveld. Var som vanlig med å rev og slet i motstanderen slik som kapteinen vår liker.

* 10 LAGACE

Flott mål og hele 9 skudd vitner om skuddvilje. Prøver på mye og lykkes ofte. Kloke valg.