Seriemedaljer i boks

Noen feilsteg i en periode med store skadeproblemer har nok realistisk sett kostet Oilers gullsjansen. Teoretisk sett finnes den enda, men siden Vålerenga har de tre bunnlagene igjen og en kamp til gode på Oilers så er nok det toget gått.

Men dagens seier over tabellnabo Lillehammer var likevel svært viktig. Det sikret 3. plassen og det hektet Oilers på i kampen om 2. plass og hjemmefordel i eventuell semifinaler. Storhamar har alle fordeler. Ett poengs ledelse og best resultat internt. De har også et lettere kampprogram igjen (Frisk, Sparta, MS) kontra Oilers (Vålerenga, Frisk, Sparta). Men større undere har skjedd.

#28 og #10 scoret et mål hver i 3-1 seier mot Lillehammer i DNB Arena! Foto: Oddmund Sola

Det ble en forestilling to topplag verdig. Gjestene begynte best og hadde første farligheten, og de skulle også score det første målet. Ligaens beste powerplay trengte bare tre sekunder. Dropp, pasning, skudd, mål. 0-1 til gjestene ved Sondre Bjerke fra blålinjen. Lillehammer åpnet altså best, men Oilers kom sterkt tilbake, og nykommer Luc Snuggerud kunne fort fått en drømmedebut, men skuddet hans fra toppen av slottet blir reddet. Perioden slutter med ledelse for opplendingene

Oilers slår fort tilbake i begynnelsen av andre. Først kommer Oilers på en overgang. Brendan Burlon er helt umarkert i andre bølgen og når Morley finner ham får han tid og rom til å skli inn på toppen av sirklene og sikte seg inn på keepers spakside. Fem minutter senere er det kaptein Forsberg som finner et hull i Bengtsberg fra svært skrått hold og sender Oilers i ledelse 2-1.

Lagene kniver om overtaket, men selv med flere store sjanser blir det med hjemmelagets to mål i andre periode. Tredje periode blir mer av det samme. To gode lag som bølger frem og tilbake. Men begge lags målvakter har stengt, og først når Lillehammer blir nødt til å ofre sin bakerste mann faller den endelige avgjørelsen. Oilers toppscorer Jacob Lagacé plukker opp pucken i egen sone og skøyter den gjennom hele Lilllehammer og inn i det åpne målet. Job done!

Dagens oilersstjerner:

*** Greg Mauldin – Ikke nevnt i dette referatet før nå, men Mauldin tok seg av alt grovarbeidet for Oilers artister. Og han gjorde det fremragende.

** Jacob Lagacé – Assisterer på vinnermålet til Forsberg og setter spikeren i åpent.

* Henrik Holm – Hadde vel ikke dagen på Ringerike sist, gjorde opp for det idag.

Tekst: Tobias Eiken