Sesongens første seier i boks

Det var ikke vakkert, og ikke spesielt underholdene, men etter seks strake tap i sesongstarten vant endelig Oilers en hockeykamp igjen. Og det var uten tvil det viktigste.

Manglerud har startet sesongen bra, og har ambisjoner om sluttspill, men det er vanskelig å ikke bruke ordet oppskriftsmessig når den syvfoldige Norgesmesteren tar ledelsen etter fem minutters spill.

Et fint oppspill fra Gedig til Søberg sender Oilers i en to mot en kontring. Søbergs tversoverpasning er kontant på køllebladet til Djupvik Løvlie som setter pucken over Martin Sureks desperate sideforskyvning.

Oilers tok alle poengene mot Manglerud Star lørdag ettermiddag. Kampen i Garasjen endte 1-8. (arkivfoto: Oddmund Sola)

Selv om M/S aldri har vunnet i DNB Arena, har de ofte skapt trøbbel for Oilers. Og i dag er intet unntak. Med pucken bak Oilers mål går de grønnkledde og bytter, med et unntak. Oilersspillerene sovner, og unntaket, Sander Boroczky, tar med seg pucken ut foran mål og trykker den forbi Henrik Holm i Oilersmålet.

Men Oilers svarer fort. Et fint angrep der Børresen spiller en fin puck over til Mostue. Hans skudd blir reddet, men både Forsberg og Reed stuper etter returen. Førstnevnte blir til slutt kreditert målet og Oilers kan gå til pause med 2-1.

Oilers begynner andre periode med fem ekstremt rotete minutter, men våkner plutselig opp med en strålende scoring. Rokseth snur spillet i egen sone, sender pucken opp i midtsonen til Salsten som tar den inn i offensiv sone og chipper den inn til Romano som kommer susende i midten. En nydelig dragning senere kan Romano setter pucken i åpent mål og Oilers leder 3-1.

Under minuttet senere er det dropp i Oilers sone. M/S vinner den tilbake til Thoresen og etter at Holm har reddet hans skudd fra blå er Dylan Richard på plass foran mål og trykker inn returen.  Det som skal ende opp med å bli det avgjørende målet kommer nesten halvveis i kampen.

Oilers har trykk rundt M/S mål og gjestenes keeper, Surek, får en liten dult og havner på baken. Når han reiser seg blir spaken hektet fast i hans egen drakt og når Børresen sender et ganske ufarlig skudd på mål sniker det seg under spaken på en tydelig frustrert slovak.

Men som sagt, M/S har ofte skapt trøbbel for Oilers, og dagens kamp er intet unntak. Bare noen minutter senere summer de grønnkledde rundt Oilers mål igjen. Peter Lindblad er veldig nærgående og får en cross-check av Henrik Solberg som ender med at han og William Strøm blir liggende i målgården foran Holm med en løs puck. Lars Berglund reagerer raskest og setter en backhand opp i nettet og M/S er bare ett bak igjen.

Men tross nesten en halv kamp igjen blir det ikke flere mål. Selv ikke når de gjestende fra Oslo spiller siste to minutter med åpent mål. De klarer å legge bra press på Oilers, men kommer ikke til noen soleklare scoringssjanser og Oilers rir det av til tre viktige poeng.