Kamper

Norsk Topphockey

Vålerenga vant generalprøven

Det var gjestene som var mest på hogget i starten av kampen. Ved halvspilt periode sto det 2-9 i skuddstatistikken til gjestene fra Oslo. Men et powerplay til hjemmelaget, til tross for manglende utelling, endret kampbildet og siste del av perioden var det hjemmelaget som hadde overtaket.

Overtaket til tross, en tversoverpasning høyt i offensiv sone ble snappet opp av Leo Halmrast og unggutten gjorde ingen feil alene med Henrik Holm. 0-1 altså til første pause.

Vålerengas keeper Steffen Søberg stoppet de fleste forsøk fra Dan Kissel og resten av Oilers lørdag kveld. Dermed stakk gjestene fra Oslo av med seieren i generalprøven. (foto: Oddmund Sola)

Oilers åpnet andre periode veldig sterkt og lå tungt på i Vålerengas sone. GJennombruddet kom dog først når to Vålerengaspillere satt i utvinsingsboksen. Ludvig Hoff reagerte fortest når en puck smøg seg gjennom Steffen Søberg og dyttet pucken i mål fra kort hold.

Oilers forsatte å dominere banespillet, men en utvisning sent i perioden ga gjestene en sjanse til å ta ledelsen igjen. Oilers hadde ridd av nesten hele to minutteren og klarert pucken helt ned i VIFs sone, men på en siste kontring 5 mot 4 så får Andreas Stene og Fillip Gunnarsson passe seg praktisk talt urørt inn i Oilers sone, og sistnevnte får en enkel jobb med å sette inn ledermålet.

Oilers forsatte å presse i tredje periode. Etter at skuddstatistikken ved halvspilt førsteperiode viste 2-9 viser den resten av kampen 38-20. Men man sliter med å få pucken forbi den meget solide sisteskansen til VIF, Steffen Søberg. Til slutt lykkes det dog. To av «de hjemvendte sønner» kombinerer. Trettenes finner Kristiansen og Tommy setter pucken i mål foran Roughnecks.

Oilers jager på for å finne seiersmålet, men med sekunder igjen, og når alle har forberedt seg på sudden death, så leverer Vålerenga en «Vålerenga spesial». Vi har sett det i årevis med Lars Erik Lund, og siden har det gått i arv til Daniel Sørvik. En løs lompe fra blå, den treffer noe på veien, i dette tilfellet Tobias Lindström, og Holm er utspilt. 2-3…

Kampens oilersstjerner:

*** Tommy Kristiansen – En kombinasjon av målet, seks skudd på mål og ren gjensynsglede
** Nicolai Bryhnisveen – Iskald på blå og kreativ.
* André Strandborg – Det eneste som røpte alderen (17) var gitteret. Han, Haglund og Vikingstad var gode hver gang de var på isen.