Kamper

Norsk Topphockey

Sveitsisk revansj

Etter sterk borteseier i Sveits var det nok et revansjelystent Fribourg-Gotteron lag som sto på andre siden av isen. Men et disiplinert og solid hjemmelag ga ikke ved dørene og første periode ble ganske sjansefattig med to disiplinerte lag som spilte solid forsvar.

Andre periode begynte på samme måte. Frem og tilbake uten de helt store sjansene. Det endret seg når gjestene tok tre strake utvisninger og Oilers presset på, men uten å tvinge Connor Hughes i Gotteron-målet til de helt store krumspringene.

Med tre strake powerplay lå det litt i kortene at hjemmelaget sannsyligvis ville være neste lag i boksen, og sånn ble det. Colton Beck måtte sitte 2 minutter og Gotteron fikk vist frem sitt powerplay.  Ryan Gunderson la opp til et direkteskudd fra Killian Mottet som ble strålende blokkert av Patrick Ulriksen.

Men Mottet plukket den løse pucken og sendte på tvers til Julien Sprunger og hans direkteskudd suste i nettet.

Med fire sekunder igjen av andre periode pådro Martin Lefebvre seg en to minutter og Gotteron ville dermed begynne tredjeperiode med en spiller mer og perfekt is.

Oppskriften til Gotteron var ganske lik som i første. Igjen settes Mottet opp for direkteskudd. Desharnais er først på returen, men i i stedet for å prøve å dytte pucken under Holm spiller han en liten pasning gjennom målgården til Nathan Marchon som ikke kan misse. 0-2 og nå har gjestene et godt grep om poengene.

Det var gutta fra Fribourg-Gotteron som kunne juble i DNB Arena søndag kveld. Dermed fikk sveitserne revansj for tapet forrige lørdag. (foto: Oddmund Sola)

Oilers prøver hardt å komme tilbake, men som tidligere nevnt, Gotteron er disiplinerte og gode defensivt og sjansene til Oilers blir få. EN god sjanse med under minuttet igjen, men pucken blir klarert av Christoph Bertschy og den sklir hele veien ned i det åpne Oilersmålet og setter sluttresultatet til 0-3.