Tre poeng nærmere seriegull

Tre mål i løpet av seks minutter var nok til å gi Oilers tre poeng, og ta klubben til et poeng fra seriegull nummer fire.

Oilers får et tidlig powerplay og utnytter det til å ta ledelsen etter bare drøye tre minutter spilt. Dan Kissel er målscorer. Men noen minutter senere får Kongsvinger spille overtall, og svarer med en mann mer på isen. Daniel Trnavsky jobber inn returen etter skudd fra blå.

På dette tidspunktet er Kongsvinger jevngode med Oilers, ikke bare på måltavla, men og på isen. Men etter hvert får Oilers koblet mer grep over kampen og takket være en god dose flaks tar de ledelsen. Rokseth skyter fra blå og pucken er innom 2-3 motstandere inkludert keeper før den spretter i mål. Rokseth bli kreditert den.

Da var første periode litt over halvspilt, og Oilers leder uten å imponere. Men mot slutten av perioden skrur man opp ett par hakk og vinner i realiteten kampen. Dan Kissel scorer sitt andre i powerplay når han får avansere helt upresset inn mot mål og sender et kjapt skudd mellom beina på Baerby i KIL målet.

Og minuttet senere står det 4-1. Tommy Kristiansen trykker inn retur på eget skudd og sender Oilers til pause med en 4-1 ledelse som nok er noe flatterende.

De seks minuttene nevnt i innledningen fortsetter i begynnelsen av andre periode som bare er litt over 2 minutter gammel når Van Guilder trykker inn en retur etter skudd fra Salsten til 5-1.

Kongsvinger reduserer 10 minutter senere ved Preben Birkeflot men det er så nærme Kongsvinger kommer. Oilers har mer kontroll over det hele i denne perioden og rir den greit ut.

Oilers kontrollerer tredje periode greit. Van Guilder legger på til 6-2 midtveis i periode med et fint skudd i krysset, og bare når Soares pådrar seg en utvisning i sluttminuttene får Kongsvinger lagt press på Oilers og produserer noen gode sjanser.

Alt i alt vinner Oilers greit, men motstanden er ikke all verden, så å friskmelde Oilers etter den siste tunge perioden etter dette kan man nok ikke. Nå snus all oppmerksomhet mot Lillehammer som kan hjelpe Oilers til seriegullet om de tar poeng fra Lørenskog i morgen. Hvis ikke får Oilers gjøre jobben selv mot Vålerenga på tirsdag.

Dagens oilersstjerner:

*** Tommy Kristiansen

Involvert i fire av målene.

** Mark van Guilder

Setter to mål og sikrer seg dermed etter all sannsynlighet toppscorertittlen i årets GET-liga.