Kamper

Norsk Topphockey

 

A sort of Homecoming

Det er fredag. Solen skinner. Da er det deilig å dele en nyhet med historisk sus i Oilertsfamilien. Mathias Trettenes kommer hjem. #8 har skrevet femårskontrakt med den regjerende dobbeltmesteren og knyttes dermed til DNB Arena ut sesongen 2027/2028.

 

Vi snakker om stavangerhockeyens alibi fra den gang bredde- og elitesatsingen nærmest lå brakk . Guttungen som hang med pappa Steffen i Siddishallen og lurte seg ut på isen om det oppsto noen ledige minutter etter isbilen. Han som aldri fikk nok av lek og trening med skøyter, puck og kølle.

Etter hvert ble han talentet som reiste til svenske Örnsköldsvik og MODO for å utvikle seg videre. Som kom tilbake til et Oilers i vekst og vant fem strake kongepokaler, før karrieren fant veien til Sverige, Tyskland, Sveits og Finland og etablerte ham i kapteinsgruppa på det norske landslaget.

Nå er Matti hjemme igjen. Det er særdeles gode nyheter for alle med hjertet i Oilers.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Bildet vi aldri blir leie av. Mathias Trettenes har satt pucken bak kilovis med sveitserfranc, og Oilers snur 0-2 til 5-2 over Bern i Champions Hockey League høsten 2014. Nå er #8 tilbake i DNB Arena. (foto: Oddmund Sola)

Sportsjef Pål Higson og hovedtrener Anders Gjøse er selvsagt  glade for å kunne slippe fredagens gladnyhet.

– Her er det mye som stemmer på en gang, slår sportssjefen fast, før han starter oppramsingen.

– Vi snakker om en lokal profil og forbilde for mange. En ledertype som velger å knytte seg til Oilers med lang kontrakt midt i sin beste alder som hockeyspiller, sier Pål.

Coach Gjøse følger opp.

– Du kan nesten skrive hva du vil. Alle skjønner hva dette går i, sier Anders med et smil.

– Men seriøst, vi snakker om en spiller av internasjonalt kaliber som ikke minst er anvendelig i mange av spillets faser. Og som Pål sier, med signeringen av Matti har garderoben fått nok en leder på plass. Det betyr mye, avslutter Anders Gjøse til oilers.no.

Tall og stats fra Mattis’ sesonger i Oilers finner du på #oilersstats. 

Karrieren totalt kan du lese om på Elliteprospects. 

Mathias Trettenes er tilbake i Oilers og gleder seg til mer feiring sammen med supporterne i DNB Arena. Her etter kamp sesongen 2019/2020, sist han spilte for klubben. (Foto: Oddmund Sola)