Kamper

Norsk Topphockey

Colton Beck klar for Oilers

Oilers har signert sin første nykommer foran sesongen 2022/23. Løperen Colton Beck kommer til Stavanger etter å ha avsluttet forrige sesong i finske Ilves Tampere. Et møte med tidligere lagkamerater for candieren med andre ord, når Oilers skal møte laget fra VM-byen i høstens CHL-gruppespill.

 

Forrige sesong var Coltons første i Europa. 31-åringen har etter solide år med collegehockey på University of Alaska-Fairbanks i hovedsak spilt i American Hockey League (AHL), de fleste sesongene i Iowa Wild. Da han valgte å fortsette karrieren i Europa foran forrige sesong gikk turen først til østerrikske Dornbiner EC i ICEHK, hvor han var den del av lagets kapteingruppe, før han avsluttet sesongen med Ilves Tampere i Liiga.

Du kan lese alle tall og statistikk for Colton Beck på Eliteprospects. 

Sportssjef Pål Higson beskriver lagets siste tilskudd som en som en allround løper.

– Colton kan spille både ving og center. En hardtarbeidene type som vil passe godt inn i vårt system. Jeg vil beskrive ham som en fin miks av fysikk og skills, ikke ulik Jarrett Burton, om vil skal sammenligne med en spiller vårt publikum kjenner godt, sier Pål til oilers.no.

Han har hatt lagets siste signering i kikkerten de to-tre sesongene.

– Vi har gode referanser på Colton. Han har avventet en karriere videre i Europa. Da han omsider valgte å se over atlanteren var det naturlig å sjekke muligheten for å knytte ham til oss. Nå lyktes vi, noe jeg er godt fornøyd med, sier Pål.

Colton Beck slutter seg til lagets sesongoppkjøring i august. Vi ønsker ham velkommen i Oilersfamilien.

Colton Beck avsluttet forrige sesong i Liiga med Ilves Tampere. Nå er det Oilers og DNB Arena som gjelder. Dermed blir det møte med gamle lagkamerater i kommende sesongs Champions Hockey League for canadieren.