Kamper

Norsk Topphockey

 

En merkedag i klubbens historie

20. mai 2021 blir stående som en historisk dag i stavangerhockeyen. Oilers utvider elitesatsingen med Oilers Kvinner Elite. Landets suverent beste hockeylag på damesiden skal fremover driftes, administreres og ikke minst sportslig ledes fra DNB Arena, på lik linje med A-laget i Fjordkraft-ligaen, klubbens lag i Eliteserien U21 og U16- og U18-lagene som drives i samarbeid med Stavanger Hockey.

 

Planene om å overta hockeybyens flaggskip for kvinner har modnet frem over tid. Styret i Oilers behandlet nylig en henvendelse fra damelaget og vedtok enstemmig å overta driften som hittil har ligget under breddeklubben Stavanger Hockey. Styreleder Tore Christiansen, som også har hockeyen på dagsorden som styremedlem i Norsk Topphockey og Elitehockey, velger å sette dagens nyheter inn i et større perspektiv.

– Vi har fått på plass en avtale som setter krav til kvinnesatsing for klubber som de neste tre til fem år søker elitelisens. I Stavanger Oilers ønsker vi å være en pådriver i denne prosessen. Satsingen på Oilers Kvinner Elite er således både gledelig og viktig, slo Tore fast under torsdagens pressekonferanse i DNB Arena.

Også sportssjef Pål Higson er fornøyd med å få ytterligere bredde i klubbens elitesatsing.

– Dette gleder vi oss til. Så er det jo luksus å overta landets beste damelag etter lengre tids solid arbeid i Stavanger Hockey. Nå kan breddeklubben fokusere videre på rekruttering av jenter og juniorsatsing mens vi videreutvikler og profesjonaliserer elitenivået, sier Pål.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Med guttas A-lag på is i bakgrunnen, poserer representanter for Oilers' nye elitesatsing etter pressekonferansen i DNB Arena. Hovedtrener Markus Forgaard (fra venstre), Lotte Pedersen, Silje Gundersen, styreleder Tore Christiansen, Pia Løschbrandt, Rebekka Haukali, assisterende trener Laura Rollins og sportssjef Pål Higson. (foto: Trude Halseth Arnes)

Markus Forgaard fortsetter som trener for oilersdamene. Han får med seg Laura Rollins som assistentrener inn i elitesatsingen.

– Dette er en dag vi har sett frem mot lenge og jobbet godt med Oilers for å komme til. Overtakelsen markerer et stort steg for norsk kvinnehockey. Vi skal jobbe hardt for å bli ennå bedre i en ny og forbedret hverdag, sier Markus.

Nyheten om Oilers’ nye elitesatsing ble offentliggjort i pressekonferanse torsdag. Aftenbladet sendte seansen direkte. Du kan se et opptak på denne linken om du er digital abonnent.

Rogalands Avis byr også på mye stoff om saken.

TV-Vest, NRK og TV2 var også tilstede i DNB Arena og vil ha reportasjer i sine sportssendinger ut over kvelden.

 

Norges beste damelag i hockey blir en del av elitesatsingen til Stavanger Oilers. Her feires seriemesterskapet 2020. (foto: Lars Kristian Aalgaard)