Kamper

Norsk Topphockey

 

Jarrett Burton klar for Oilers

Den canadiske centeren Jarrett Burton har signert for Oilers. 30 år gamle Jarrett blir dermed å finne i DNB Arena sesongen 2021/2022. Vår nye center kommer fra  Echo Bay, Ontario, og har de siste sesongene spilt i American Hockey League (AHL). Sist for Minnesota Wilds farmerlag Iowa Wild.

 

Jarrett ble mester i den canadiske juniorligaen OJHL før han spilte sin Collega Hockey for Clarkson University. Som senior har det så langt blitt spill i East Coast Hockey League (ECHL) og AHL. Flest i sistnevnte hvor han står bokført med totalt 253 kamper og 64 poeng.

Du kan lese utfyllende statistikk på Eliteprospects.

Nå går turen videre Norge og Fjordkraft-ligaen. Todd Bjorkstrand gleder seg til å få Jarrett inn i laget.

– Jeg har pratet med flere av hans tidligere trenere og medspillere. Alle starter med å beskrive ham som en flott fyr og solid lagkamerat. Det er et godt grunnlag, sier oilerstreneren, som om noen uker er tilbake i Stavanger etter ferie i USA. Han beskriver ny-signeringen som en typisk toveis center.

– En tøff kar å møte på isen. Han spiller virkelig kampene fra innsiden. Smart og ikke minst solid i dropp. Jarrett er typen spiller vi ikke minst får nytte av i sluttspill, sier Todd.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Den canadiske centeren Jarrett Burton, her i AHL-klubben Wilkis-Barre/Scranton Penguins drakt, er klar for Oilers og DNB Arena sesongen 2021/2022.

Sportssjef Pål Higson beskriver også klubbens nyervervelse som solid i alle spillets faser.

– Som også Todd sier, Jarrett som en toveis center med gode lederegenskaper. Bra på skøyter, meget god på dropper og i posisjonsspillet. Blir en sentral spiller for oss, som kommer til å få mye istid mot motstanderens beste rekker, sier Pål til oilers.no.

Etter planen skal det hentes ytterligere en importspiller til laget før sesongstart. Vi kommer tilbake med informasjon om dette så snart signering er på plass.

Du finner oppdatert status for lagbygget 2021/2022 på denne linken.