Kamper

Norsk Topphockey

 

Rob Bordson klar for Oilers

Oilers har lenge hatt på blokken å hente ytterligere en spiller på utlendingskvoten denne sesongen, primært en center. I dag har vi gleden av å melde at vår siste signering er på plass idet vi ønsker Rob Bordson velkommen til Stavanger og DNB Arena.

 

Rob er 33 år gammel og kommer fra Duluth, Minnesota, hvor han også spilte sin universitetshockey. De neste seks årene spilte vår nykommer i hovedsak i AHL, før turen gikk til Europa foran sesongen 2016/2017.

Her ble det to sesonger i tysk topphockey pluss et år i allsvenskan med sving innom finske Liiga før Rob forrige sesong var tilbake i USA som kaptein for ECHL-laget Kansas City Mavericks.

Tall og fakta fra Rob Bordsons karriere så langt på Eliteprospects. 

Lenge på blokken

Sportssjef Pål Higson har hatt Oilers’ nye center i kikkerten lenge.

– Rob har jeg fulgt siden jeg så han i Trenton i 2011. Vi har holdt kontakt med hverandre siden vi møttes i USA etter en kamp i 2015. Så det er veldig gledelig at det nå passet for begge parter å inngå en kontrakt for resten av denne sesongen, sier Pål til oilers.no

Hovedpersonen selv tok en aldri så liten u-sving til Stavanger.

– Rob skulle egentlig spille i ECHL kommende sesong, men da vi tok kontakt var han rask med å takke ja til en overgang. Han er en god offensiv spiller, god på dropper og har bra størrelse, forteller en fornøyd sportssjef.

Han krysser fingrene for en snarlig debut.

– Vi er i gang med søknaden om arbeidstillatelse hos UDI. Behandlingstiden er som alltid ukjent og dermed vet vi heller ikke når han får sin debut. Men vi håper selvsagt på rask behandlingstid, selv om erfaringen tilsier at det vil gå noen uker, avslutter Pål Higson til oilers.no

Den amerikanske centeren Rob Bordson er klar for OIlers. Rob kommer til Stavanger med det første og vil være klar for spill i Fjordkraft-ligaen så snart prosessen med opphold- og arbeidstillatelse er unnagjort. (foto: oilers.no)