Kamper

Norsk Topphockey

 

Martin Lefebvre klar for Oilers

Den canadiske backen Martin Lefebvre har signert for Oilers og blir å finne i DNB Arena sesongen 2021/2022. 28 år gamle Martin kommer fra Terrebonne, Quebec, og har de siste sesongene spilt for Aalborg Pirates i den danske Metal Ligaen.

 

Pål Higson er fornøyd  med å få på plass en spillerforsterkning han har hatt høyt på listen.

– Med Martin får vi sterkt hockeyhode inn i laget. En spillende backtype med solide offensive kvaliteter, sier sportssjefen til oilers.no.

Lefebvre er som det klingende etternavnet antyder av fransk-canadisk familie. Han spilte junior- og collegehockey i Quebec før han hadde et kort opphold i Cincinnati Cyclones i East Coast Hockey League.

De siste fire sesongene har han imidlertid vært å finne på europeisk is. Sesongen 2017/2018 ble han dansk mester med Aalborg før turen gikk videre til tysk topphockey og Krefelt Pinguine. Så ble det ytterligere to sesonger på Nord-Jylland. Nå venter Fjordkraft-ligaen med Oilers.

I Krefelt spilte Martin med tidligere oilersspiller Mathias Trettenes. Landslagscenteren er raus i omtalen.

– En back som er bra på skøytene og som har solid spillerforståelse. Så er han en superfin fyr og ikke minst profesjonell i alle ledd, sier Matti om sin gamle lagkamerat.

Du kan lese utfyllende statistikk på Martin Lefebvre på Eliteprospect. 

Du finner oppdatert status for lagbygget 2021/2022 på denne linken.

Oilers forsterker backkorpset med canadiske Martin Lefebvre. Han kommer til Stavanger fra spill i danske Aalborg Pirates. (foto: Nicklas Møller)