Kamper

Norsk Topphockey

 

Ny kveld for historiebøkene?

Ta en titt på bildet under. Et av de mest spesielle i vår korte men stolte historie. Kanskje du var blant de heldige som var tilstede i en fullsatt DNB Arena 7. oktober 2014? Vi snudde 0-2 til 5-2 mot det sveitsiske mesterlaget Bern og kjempet om avansement i Champions Hockey League.

 

På bildet har Mathias Trettenes scoret sitt andre for kvelden. Det svømmer millioner av sveitserfranc på isen foran bortelagets keeper. Stemningen var elektrisk. Flere av våre mest ihuga fans regner nettopp denne oktoberkvelden som den største.

Onsdag kan vi være der igjen. Vi spiller høstens siste kamp i gruppespillet, mot Ilves Tampere. Begge lag kan avansere. Gruppe E er faktisk den eneste av ligaens åtte grupper som er spennende til siste dropp.

Du melder deg på festen med billett fra denne linken. 

Troppen

Langtidsskadde Kristian Østby  venter fremdeles på comeback. Dennis Sveum velger også å drøye litt etter smellen han fikk mot Ilves i Tampere forrige tirsdag.

Patrick Ulriksen er imidlertid tilbake på isen. Og vi har en debutant. #19 Jan Brejcak spiller sin første kamp for Oilers onsdag kveld.

Status før siste runde

Premissene foran vårt returmøte med Ilves er som følger:

  • Fribourg er allerede klare for videre spill. Sveiserne møter onsdag kveld Salzburg hjemme i BCF Arena.
  • Vinner gutta fra Mozarts fødeby er også de klare for åttendedelsfinale.
  • Taper Salzburg derimot etter ordinær tid, vil vinneren av onsdagens kamp i DNB Arena avansere. Oilers må riktignok vinne i ordinær tid. Seier etter OT eller straffer er godt nok for Ilves.

For ordens skyld: Vi kvalifiserte oss ikke for videre spill i den omtalte kampen mot Bern i 2014. Hårfine marginer på målforskjell holdt oss utenfor det gode selskap. Den magiske kvelden kvalifiserte seg imidlertid til en plass i våre historiebøker. Onsdag trenger vi deg på tribunen for å skrive et nytt kapittel.

Sveitserfrancene fløt fritt på isen. Tiden sto rett og slett stille et øyeblikk. Mathias Trettenes scoring mot SC Bern i den siste gruppespillskampen i CHL høsten 2015 var av det magiske slaget. Og den satte Oilers for alvor på det europeiske hockeykartet. Der har vi tenkt bli. (foto: Oddmund Sola)