Kamper

Norsk Topphockey

 

Trenerteamet komplett

Vi kan denne fredagen ønske god helg med nyheten om at A-lagets trenerteam sesongen 2023/2024 er komplett. Tidligere oilersspiller Marius Trygg blir Anders Gjøses assistent og nærmeste kollega. Finske Sakari Lindfors blir klubbens keepertrener.

 

Med det er den sportslige kabalen rundt regjerende dobbeltmester på plass. Trenertrioen vil sammen med materialforvalter Bent Stangvik, fysisk trener Dennis Sveum og fysioterapeut Kåre Kvalvik utgjøre førstelinjen i laget bak laget. Et solid team.

Finsk rutine

Vår nye keepertrener beskrives nærmest som en legende i moderklubben HIFK i Helsinki, hvor han står bokført med  nærmere 500 kamper i Liiga (tidligere SM-liiga, øverste nivå i Finland). Videre har han trenererfaring fra seks land. Han kommer senest fra tysk ishockey og Lausitzer Füsche.

Sakari vil ha samme jobb som de tidligere keepertrenerne i klubben, altså ansvar for både A-lag og junior. Hans brede internasjonale erfaring blir et viktig tilskudd til teamet vårt. Han har valgt oss fordi han gjerne vil jobbe i en organisasjon som kan vinne et mesterskap og ikke minst spille CHL.

Gledelig gjensyn

Vår nye assisterende trener er et kjent navn for de fleste i Oilersfamilien. Marius Trygg står bokført med drøyt 200 kamper for Oilers fra 2006/07 til 2010/11. De første årene var han lagkamerat med Anders Gjøse. Nå blir de to kolleger.

– Det gleder jeg meg til. Anders og og jeg både hadde og har en fin relasjon, sier Marius til oilers.no

Vår tidligere #14 la opp som aktiv i 2016, men har også i årene etter holdt kontakten med hockeymiljøet.

– Jeg har sivil utdannelse innen økonomi og administrasjon, men har hele tiden vært i tralten, hovedsaklig med oppgaver i ungdomsavdelingen til Manglerud Star. Siste del av forrige sesong var jeg også hovedtrener for A-laget, sier Marius.

Nå blir det hockey på fulltid i DNB Arena.

– Du kan vel si det ga mersmak å jobbe på norsk elitenivå. Forespørselen fra Oilers kom også på et gunstig tidspunkt. Etter litt familieråd og tenking valgte jeg å slå til. Jeg har bare gode minner fra årene i Stavanger og gleder meg til å være en del av Oilers igjen, avslutter Marius Trygg til oilers.no.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det har gått tolv sesonger siden Marius Trygg satte overtidsmålet som sendte Oilers til finale i semifinalen mot Lørenskog våren 2011. Nå er publikmsfavoritten tilbake i Stavanger. Som vår assisterende trener. (Foto: privat)

Hovedtrener Anders Gjøse er glad for å ha alle brikker i støtteapparatet på plass.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Sakari og Marius. Jeg føler meg trygg på at vi blir et bra team, sier Andres til oilers.no.

Sin nye assistent kjenner han godt.

– Marius har jeg hatt jevnlig kontakt med siden vi spilte sammen i Oilers. En solid mann som blir bra for gruppen. Han og jeg er like på enkelte områder, men i tospann tror jeg også vi vil utfylle hverandre som typer, sier Anders.

Sakari Lindfors er et nytt bekjentskap. Finnen har har imidlertid gjort et svært godt inntrykk så langt.

– Vi har pratet en del allerede. Sakari har reist mye rundt og jobbet på høyt nivå. En veteran. Han tar erfaringene med seg til DNB Arena og vil utfylle Marius og meg på en fin måte, avslutter Anders til oilers.no.

Stats og historikk på Sakaris karriere som spiller og trener finner du på Eliteprospects. 

Oversikt over Marius Trygg sin lange og solid spillerkarriere kan du lese her.