3/12 VICTORY

Stjernen hang lenge med, og svarte når Oilers tok ledelsen to ganger, men når Medhus ga Oilers 3-2 med drøye 5 minutter igjen av andre periode klarte Stjernen ikke å komme tilbake.

Det var mest Oilers det dreide seg om i første periode. Og uttellingen kom fort. Eirik Salsten ble servert en kjempesjanse på venstreside av Stjernen-målet, men holdt inne skuddet og lokket Tommy Johansen ut av målet før han satte fart rundt målet og trykket pucken inn kjøkkenveien.

Men det tok ikke lange tiden før Stjernen svarte. I neste angrep skyter Peter Wennerström fra blå, og Phillip Rondahl jobber inn returen fra kort hold.

Oilers opprettholdt overtaket spillemessig dog, og på slutten av et powerplay midtveis i perioden er det 4. rekken som presenterer seg.  Medhus vinner pucken og servere den til CDA bak mål. Han finner vikarierende høyreving Scott Macauley foran mål med Johansen ute av posisjon. Macauley ser ut til å ha åpent mål, men skyter ikke på direkten.

Han tar seg god tid og løfter en backhand over Johansen som er på vei tilbake i rette hjørnet. Oilers går dermed til pause med en fortjent 2-1 ledelse.

Men i en mer jevnspilt andre periode kommer Stjernen tilbake. 13 minutter er spilt når en Stjernen kontring ser ut til å ha kjørt seg fast så glipper Oilers merkeringen på Phillip Rondahl foran mål. Han får pucken servert fra bak mål og utligner til 2-2 med sitt andre mål for kvelden.

Men denne gang er det Oilers sin tur til å svare med en gang, og igjen er det 4. rekka som slår til. Macauley kontrer opp langs høyrekanten og kaster pucken inn foran mål der Henrik Medhus får nok på pucken til at den smetter inn bak Stjernenkeeperen til 3-2. Det er også stillingen når periode to er ferdig.

Stjernen er altså i høyeste grad i matchen når tredje periode settes i gang. Men når seks minutter er spilt setter Oilers målet som tar luften ut av gjestenes ballong. Eric Nystrom, for anledningen i eget utstyr, tar fart ned høyrevingen bruker styrken til å kjempe seg forbi en motstander og skjærer inn foran mål.

Avslutningen hans blir reddet, men Mark van Guilder dukker opp og kipper returen inn fra skrått hold. Etter det målet har Oilers full kontroll, både på kampen og etter alle solemerker serien. Med bare noen sekunder scorer Dan Kissel i åpent mål fra dypt i egen sone og all mulig tvil fjernes.

*** Scott Macauley – Storspiller i uvant posisjon. Ikke bare med mål og assist, men og som back i undertall.

** Henrik Medhus – Assisterer på Macauley’s mål og vice versa. Sammen med CDA var de Oilers beste rekke i dag.

* Mark Van Guilder – Tidlig ”front runner” for sluttspillets MVP. Måtte spiller annenfiolin i dag, etter 4. rekken,  men mestrer selvsagt det og.

Tekst: Tobias Eiken