Tre poeng på konto

Etter en rekordrask søknad om arbeidstillatelse var Greg Mauldin tilbake i Oilersdrakt i DNB Arena mot Ringerike, laget som meget vel kan bli Oilers’ motstander i første runde av årets sluttspill.

Gjestene kom godt i gang, men en solid Joona Partanen, som erstattet en skadet Henrik Holm, tok seg av det som kom. Og etter hvert som periode skred fram så tok Oilers over og det var ikke ufortjent når Jarrett Burton scorer kampen første mål.

Christoffer Karlsen tar med seg pucken inn i angrepssonen, men pucken blir slått løs. Burton som kommer i andre bølge tar med seg pucken inn fra blå i stor fart og seiler forbi tre Ringerike-spiller som står på hælene. Med keeper Pettersson på knærne setter Burton pucken opp i nettet til 1-0 og det resultatet står seg ut perioden.

Ringerike pådrar seg sin første utvisning etter litt over seks minutter spilt av andre periode og Oilers utnytter det. Bordson skyter fra venstre droppsirkel, Tommy Kristiansen blir stoppet når han forsøker å sette returen, men Christoffer Karlsen stuper den løse pucken inn på bakre stolpe.

Syv minutter senere blir det 3-0 med mye av samme oppskriften. Bordson skyter igjen fra samme nabolag som sist. Denne gang er Kissel på pletten og setter returen på backhand bak Pettersson.  Dermed ebber perioden ut med en solid 3-0 ledelse for serielederen.

Tidlig i tredje periode settes 4-0 på det som ser ut som et innøvd dropp trekk. Burton vinner dropp i offensiv sone tilbake til Rokseth. Kissel trekker seg ut mot blå, får pucken av Rokseth og hamrer den forbi Pettersson som nok bare hørte suset.

Ringerike reduserer en gang midtveis i perioden ved Thomas Bækken i power play, men tross gjestenes overlegne skuddstatistikk i perioden er hjemmeseieren aldri truet.

Kveldens stjerner:

*** Dan Kissel – Avgjør kampen med sine to scoringer
**   Joona Partanen – Ringerike var ikke ufarlige og vant skuddstatsstikken, men Partanen holdt tett til kampen var avgjort
*     Rob Bordson – Assisterer på to mål og logger masse istid

Tekst: Tobias Eiken

Ringerike-keeper Mattias Petterson måtte se vertskapet ta alle poengene i DNB Arena tirsdag kveld. (foto: Oddmund Sola)