Seiersrekken fortsetter

Oilerstoget ruller videre. Torsdag kveld ble Sparta bokstavligt talt et par hakk for små i DNB Arena. Oilers økte dermed tabelledelsen og ligger nå seks poeng foran Stjernen på 2. plass, med samme antall spilte kamper.

Sparta kom til Stavanger med redusert mannskap, og det ble ytterligere redusert etter bare snaue 14 minutter spilt. Robin Soudsky blir idømt en utvisning etter en hard takling på Bryhnisveen, og etter å ha studert taklingen på video så velger dommeren å sende ham i garderoben for takling mot hode.

For å gjøre vondt verre for gjestene så scorer Steve Whitney i det påfølgende powerplayet. Klikk-klakk fra Karlsen og Burton og vips så dukker Whitney opp i slottet og setter 1-0.

Skuddstatistikken for første periode viser 11-1. Oilersdominans godt hjulpet av 5 minutter i overtall, men ellers var det en veldig defensiv kamp der spillet tidvis stoppet helt opp. Sparta utvilsomt påvirket av sin reduserte spillerstall, mens Oilers tettet helt igjen.

Sparta slår tilbake i begynnelsen av andre periode. I powerplay får ligaens toppscorer Kristian Jakobsson sjansen fra høyre droppsirkel og dragskuddet hans går via Holms snapphanske og i mål.

Oilers tar tilbake ledelsen midtveis i kampen. Bordson låser droppen i Spartas sone, Ludvig Hoff graver frem pucken og sender den ut til Sveum på blå. Hoff, Bordson og Kristiansen går alle på mål og Sveums skudd sniker seg forbi dem alle inkludert Patterson, som ikke har noen utsikt og Oilers leder 2-1.

Mot slutten av perioden får Kristian Jakobsson tildelt straffeslag. Noe gavmildt, men mange fikse draginger til tross, Holm er med ham hele tiden og redder greit.

Det taktiske spillet fortsetter i tredje periode. Ingen av lagene ønsker å åpne seg opp, og flere ganger stopper spillet nesten helt opp.

Midtveis i perioden hamres spikeren i kisten. Igjen er det Bordson i dropp. Denne gang vinner han pucken rett bak til Lefebvre. Han skyter, skuddet blokkeres, men faller rett ned på køllebladet til Tommy Kristiansen som setter pucken kontant i mål.

Sparta tar ut keeper i sluttminuttene men angrepet deres blir brutt i Oilers sone av Jarret Burton som spiller frem til Tommy Kristiansen som tar pucken inn i angrepssonen og spiller uegoistisk over til Dan Kissel som setter pucken i åpent mål.

Kveldens stjerner:

*** Dennis Sveum  – Kapteinen kombinerer vinnermålet med sedvanlig solid forsvarspill
** Rob Bordson – Vinner droppene og assisterer på både andre og tredje ilersmål.