Oilers best i lørdagsfest!

Etter frustrasjonen fra torsdagens kamp mot Frisk var det et revansjelysten Oilers som kom på isen mot Anders Gjøses Storhamar. Første periode ble spilt i et høyt tempo og med sjanser for begge lag. Oilers tok ledelsen tidlig, og ved en som antagelig ikke sto høyt oppe på oddsmakerenes lister for første målscorer.

Dennis Sveum hadde ikke scoret et grunnseriemål på nesten tre år, men det var ikke lett å se når han fikk sjansen. Han hamret pucken inn bak Kokmann i gjestenes mål. 1-0 til Oilers holdt seg ut perioden.

1057 dager siden sist. Kaptein Sveum scoret kveldens første. Hans 25. scoring for klubben, noe som er tangering av Henrik Solberg og Kurt Davis' rekord for oilersbacker. (foto: Oddmund Sola)

Kampen fortsetter på samme måte i andre periode. Men med litt mer temperatur. Og mer jobb for dommerne. Storhamar utligner i powerplay gjennom Patrick Thoresen som styrer pucken inn fra kort hold etter fint klikk-klakk spill. 1-1 etter 7 minutters spill.

De gamle er fremdeles de elste er det det vel et ordtak som sier? Solid kamp og scoring fra Patrick Thoresen (til venstre) da Storhamar gjestet DNB Arena lørdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Begge lag får mange sjanser i overtall, og også Oilers utnytter et av sine. Formspilleren Christoffer Karlsen serverer nydelig tvers over til Jarrett Burton som skyter på direkten. Kokman når ikke over og Oilers kan gå til andre pause med 2-1.

Det endte med overtidsseier og to poeng for Oilers mot Storhamar lørdag kveld. (foto: Oddmund Sola)

Etter at ex-Oilere Morley og Lagace plaget livet av hjemmelaget sist var det vel ikke uventet at ex-Oiler Eirik Salsten ville ha et ord med i laget denne kvelden. Han blir servert av Ahlholm på toppen av sirklene og sender pucken forbi en dekket Partanen til 2-2 tidlig i perioden.

Joona Partanen leverte en solid kamp bakerst for Oilers og stoppet 26 av gjestenes totalt 29 skuddforsøk denne lørdagen. (foto: Oddmund Sola)

Storhamar tar ledelsen midtveis i perioden gjennom Patrick Elvsveen. Oilers piller en tversover på offensiv blå som blir brutt og Elvseveen blir sendt gjennom alene mot Partanen. Rokseth bakchecker og lykkes legge så mye press på Elvsveen at han mister kontrollen på pucken, men den leter seg vei under Partanen og i mål likevel.

Men Oilers kommer tilbake. Steve Whitney tar en runde med pucken i Storhamars sone, finner ingen å spille til, og velger til slutt å sende et håndleddsskudd på mål fra midt på blå. Skuddet ser ganske ufarlig ut, men Kokman er tydeligvis dekket for pucken går rett inn. 3-3 etter full tid, og sudden death venter.

Lørdagsfest i DNB Arena. Roughnecks bidro som alltid solid kampen gjennom. (foto: Oddmund Sola)

Storhamar pådro seg en utvisning rett før slutt, og Oilers får åpne sudden i overtall 4 mot 3. Kissel tar seg inn i sonen, spiller til Burton som drar på seg en mann, og legger på tvers og hvem kommer der? Christoffer Karlsen, Oilers formspiller #1, som hamrer pucken i nesten helt åpent mål. 4-3 Game Over!

Snipp snapp snute. Dan Kissel kan konstatere at Christoffer Karlsen har sendt GWG i nettet bak en utspilt SIL-keeper Viktor Kokman. (foto: Oddmund Sola)

Kveldens oilersstjerner

*** Christoffer Karlsen – Game winneren og flott assist på målet til Burton
** Jarrett Burton – Flott assist på målet til Karlsen. 1+2 og som vanlig sjef i droppen.