BamseBoogie!

Oilerstoget durer videre. 5-0 over Comet etter tidvis veldig bra spill i kveld. Det produseres drøssevis av sjanser i motsetning til for få uker siden og rekkene sitter godt. Det lover godt for det kommende sluttspillet.

Oilers var over Comet fra første dropp og viste hvem som regjerer i Dnb Arena. Selv om det ikke ble tellende skudd fra start av så var spillet bra og både Strandborg og Henriksen var nære på når Oilers åpnet skuddstatistikken etter vel fire minutters spill. Da hadde også Cliff Watson hatt en stor mulighet alene i slottet men uten å lykkes.

Så ryker Ludvig Hoff på en tominutter for å holde motstanders kølle og dermed fikk også gjestene fra Halden sine første skudd i kampen, men Jens Hoekstra i hjemmeburet var med på notene – til tross for en del trafikk foran ham. Oilers får nesten muligheten til å bryte når Langan ser at Mauldin kan ha fri vei mot mål, men pasningen er skummel og den plukkes opp i farlig område av en Cometspiller men det ryddes snarlig opp. Like etterpå er Martin Gran farlig frempå når han med god fart skjærer inn foran keeper David Otter, men mål blir det ikke. Og så Ludvig Hoff prøver å dra seg inn men det blir ikke farlig og han ender opp med å gi en grønnkledd en skikkelig karamel i vantet – til stor jubel blant publikum.

En aldeles nydelig lørdagskveld i DNB Arena er over. Takk til alle som bidro til en fantastisk McDonalds BamseBonanza. Foto: Oddmund Sola

Så er det Tristan Langan som starter et angrep i egen sone, spiller vegg med Greg Mauldin flere ganger før han i andre enden nesten klarer å sette kølla på pucken foran mål – men bare nesten.
Selv om hjemmelaget har full kontroll er ikke Comet helt uefne og det går over åtte minutter før de må slå deres første icingpuck.  Droppen vinnes og Dan Kissel får pucken nesten ute i rundvant ved mållinjen, og skyter. Keeper har kontroll. Skuddet kan minne om det Dan hadde mot Frisk i femte finalekamp mot Frisk i 2017 der keeper klarte å rote pucken inn i mål etter skudd fra nesten død vinkel. Men Otter er med på notene her og avverger. Også Strandborg har lyst å bli medlem av Bamseklubben i Oilers og tester Otter men mål blir det ikke denne gangen heller.

Apropos bamseklubben så er det ingen Oilersspillere som har mer enn et napp i denne prestisjetunge klubben. Både Mathias Trettenes og Anders Tangen Henriksen er medlemmer og kunne i dag bli historiske om de scoret hjemmelagets første mål.

Det skulle dog vente på seg og kom ikke i første periode.  Publikum var ikke fornøyd med dommerne utover i denne perioden da flere forseelser av bortelaget ble oversett. Den klareste var kanskje når Anders Tangen Henriksen ble tatt på vei fremover. Også trener Gjøse hadde noen innvendinger mot dommerne men fikk ikke gehør på annen måte enn at laget fikk lagstraff for dårlig oppførsel neste gang de ytret seg. Dan Kissel måtte sone denne og når man ser på statistikken over utvisninger i EHL-ligaen så er det faktisk Comet som har fått flest overtall mens Oilers som vanlig befinner seg helt i andre enden. Så da var det vel greit da.

Oilers viste i dette undertallet hvorfor de topper undertallsspill og kun Trnavsky fikk teste Hoekstra i Oilersmålet. Vel så farlig var sjansen Tangen Henriksen fikk når han brøyt gjennom og fyrte av men Otter fikk med nød og neppe avverget slik at vi gikk til første pause 0-0 og 10-6  i skudd.

Det skulle ikke gå lenge av midtperioden før hjemmelaget fikk overtall.  Fra første dropp bosatte hjemmelaget seg i Comets sone og bortelaget hadde mye mer enn nok med å holde styr på hva som foregikk. Gjestenes Sebastian Hansson rakk aldri å reagere når Kissel snudde rundt i rundvant og endte med å trippe vår gullhjelminnehaver.

Dermed kveldens første overtall for gjestene og når førsterekka allerede hadde spilt nesten minuttet så ble det annenoppsetningen med Strandborg, Hoff, Elvsveen, Tangen Henriksen og Klavestad som stilte seg opp. Strandborg vinner droppen ut til Klavestad og disse to spiller litt puck sammen før de involverer Ludvig Hoff på motsatt. Hoff sender pucken på tvers der Strandborg har spilt seg fri og når han får pucken får han tid til å sikte og setter pucken helt oppe i nettaket til høyre for keepers skulder, 1-0!  Dermed får Strandborg oppfylt av sesongens store mål, nemlig å bli medlem av Bamsebonanza-klubben. Han ønskes velkommen av rekkekompis Tangen Henriksen på direkten mens bamsene hagler ut på isen. 17 sekunder brukte hjemmelaget på å ta ledelsen i overtall.

For bortelaget var dagens kamp den andre bortekampen på rad hvor de var «offer» for bamsekamp og også mot Lillehammer i sist uke kom første målet tidlig i andre periode.

Etter at isen ryddes fortsetter hjemmelaget å kjøre på.  Nick Dineen kommer kjøkkenveien men oppdager at at ingen går på han og gir seg selv en enda bedre vinkel, men Otter er med. Førsterekka som virkelig har begynt å skine får også til fine puckvekslinger men skuddet fra Klavestad fra slottet sniker seg utenfor stolpen.  Også Tangen Henriksen prøver seg kjøkkenveien når resten av rekka hans bytter. Helt alene er ikke det så dumt men keeper er med.

Gjestene får til et par avslutninger nå men udekket skudd fra blålinjen går ikke inn på Jens Hoekstra.   Men hjemmelaget har nå festet grepet og det er smått utrolig at de unngår å score et par ganger i denne perioden. Langan, Bryhnisveen og Bourque og Elvsveen tester Otter og flere ganger ligger pucken helt fri i slottet med 5-6 mann krypende rundt, men inn vil den ikke.

Så tar Bourque en dragning på egen blå som ender med en hekting fra Comets Vaglen. Dermed nytt overtall og denne gang er oppstillingen Bourque, Trettenes, Dineen, Kissel og Langan. Sistnevnte vinner droppen ut til Bourque som tar med seg Dineen på litt småspill før han igjen får pucken på blå.  Comets box består i utgangspunktet av 2 framme og 2 bak men når Dan Kissel forflytter seg fra sitt rundvant og inn mot mål så følger hans oppasser etter og plutselig har Bourque  nesten fri vei mot mål. Fra slottet setter han pucken nydelig helt oppe i nettaket og Oilers leder 2-0.  Hvor lenge det tok denne gang i overtall ?  17 sekunder, igjen!

To mål på to overtall er greit å ta med seg – og hjemmelaget trykker på videre. Higson settes fint opp i slottet men pasningen er for dårlig og det ender med en backhandavslutning som Otter er med på. Hjemmelaget fortsetter det gode spillet og backene er også med. Ulriksen finner Bryhnisveen nydelig foran mål men igjen er Otter med. Etter et sjeldens Cometskudd så får hjemmelaget nok et overtall. Trnavsky er uheldig og plater kølla der det gjør mest vondt hos Sondre Bjerke men videovisningen forteller dommerne at planen var å legge pucken videre til en lagkammerat, og dermed slipper han unna med to minutter.

Etter å ha brukt litt tid på å etablere seg kjøres det voldsomt fra Trettenes og Kissel på slutten av overtallet men pucken vil ikke inn. Dermed er Trnavsky snart tilbake på isen men bare for å oppleve at han ryker på en ny utvisning halvminuttet senere, denne gang for høy kølle. Foruten Hoffs avslutning i dette overtallet så var det kveldens klart svakeste til nå. Comet klarte stort sett å få pucken ut av sonen og det ble brukt mye tid og krefter fra hjemmelaget for i hele tatt å etablere seg. Dermed klarer bortelaget å holde unna og vi går til siste pause med en 2-0 ledelse til hjemmelaget etter hele 21-4 i skudd denne perioden.  Vi kunne på dette tidspunkt se klare tegn på at bortelagets spillere begynte å bli slitne.

Tredje periode er ikke minuttet spilt når gjestenes Lindstrøm backhander en puck fra egen sone helt upresset opp på tribunen. Slikt gir utvisning og hjemmelaget vil vise at de kan bedre enn det de viste på slutten av midtperioden. Det gikk ikke 17 sekunder denne gang, men 21!  Langan vinner den viktige droppen og pucken går fra mann til mann. Kissel prøver men Trettenes overtar pucken godt ute i slottet. Foran keeper har Langan plassert seg så denne ikke ser noenting. Trettenes snur opp og kan skyte men plutselig så trekker Langan seg en meter til siden og setter kølla ned i isen. Og akkurat der er det Trettenes skyter, pang via Langans kølle og opp i nettaket, 3-0!  Nydelig spill av hjemmelaget så kan man jo lure på hvorfor Langan fikk holde på slikt uten å bli forstyrret.

Hjemmelaget har ikke tenkt å senke farten og nå får også fjerderekka spille mer. En spiller som Iver Wick Karlsen får flere skudd på mål og Patrick Ulriksen prøver en frekkis når han raskt stanser en puck keeper har vært bak mål for å klarere vekk, men hans raske skudd rekker akkurat keeper tilbake i mål for å ta.

Strandborg vinner en dropp til seg selv og får lagt pucken inn til Ulriksen som har lurt seg inn i slottet men skuddet går over.  Så får unge Wick Karlsen en tominutter for holding og gjestene får en ny mulighet i overtall. Men slitne østfoldinger klarer ikke holde pucken inne i sonen og må flere ganger begynne på nytt. Nilsson skudd i dette overtallet ble bare ett av tre i hele perioden – alle av samme mann faktisk.

I undertall er Tangen Henriksen og Hoff farlig frempå men Jessesen avverger en «to mot en» i siste liten.  Rett fra utvisningsboksen er Wick Karlsen frempå igjen og han er også på isen når hjemmelaget gjør sitt fjerde mål i kveld. Overaltværende Bourque legger pucken over til Bryhna som fyrer av. Foran mål står Martin Gran og styrer pucken tilside for David Otter i Cometmålet, 4-0!

Gjestene er sluttkjørte men når Jesper Bugten får satt fart på skøytene må kaptein Trettenes ty til ulovligheter i form av en slashing. Dermed får bortelaget en ny mulighet til å unngå nullen og de vel 20 tilreisende fra Halden gjør det de kan for å oppildne sine håpefulle. Men det er slutt.  Det er vanskelig å se at det er overtall og når Elvsveen setter opp Tangen Henriksen er det bare en meget god redning fra Otter som hindrer nok en scoring for hjemmelaget. Og når Trettenes har sonet ferdig har rekkekammeratene Hoff og Kissel vært nære på med hver sin avslutning med få tidels mellomrom.

Det lakker og lir og plutselig bestemmer Klavestad å ta saken i egne hender. Han danser seg gjennom midtsonen og inn i gjestenes sone, hindres litt her og litt der men får skutt men Otter er med. Pucken går ned i rundvant hvor Elias Antonsen setter kølla opp i ansiktet på Ludvig Hoff.  Dermed er det hjemmelaget som får avslutte i overtall med 40 sekunder igjen å spille.

Langan vinner droppen men det er med et nødskrik Bourque klarer å holde den inne i sonen. Han legger den ned til Trettenes som slipper den rett tilbake til nr 74. Han fører den over på motsatt og slipper den til Kissel. Trettenes har kommet bak mål og tar imot pucken ute i rundvant. Her slipper han den videre til Bouruq på blålinjen. Presset fra de grønne er minimalt og 74 sklir inn flere meter før han lader børsa.  Keeper Otter gjør en god redning på det harde skuddet men på returen er selvsagt Dan Kissel og setter pucken i mål før noen grønnkledde får reagert, 5-0!

Dermed vinner hjemmelaget komfortabelt 5-0 i egen lekegrind og Jens Hoekstra holder nullen i enda en kamp for Oilers.  Skuddene 52-13 viser at hjemmelaget har god kontroll og at selvsagt effektiviteten kunne vært bedre. Når det er sagt så er spillet mye bedre enn forrige gang Oilers spilte mot disse lagene på nedre halvdel av tabellen. Når man tetter igjen så bra som nå om dagen så vinner man selv om effektiviteten kunne vært bedre. Rekkene sitter bra om dagen og det kan bli «vanskelig» for nykommer Andreas Heier å spille seg inn på laget. Et luksusproblem i så måte. Mål i 4 av 6 overtall lar seg også høre.

På det 12 skuddet kom målet.  Strandborg smeller til og pucken fyker opp i nettaket. Bamsene hagler på isen. Målet er en ting men bamsene er kanskje det mest synlige på det arbeidet Oilers gjør utenfor isen. Bamsene ender i stor grad hos barn som har andre bekymringer enn om det ble mål eller ikke. Men gleden er den samme. Sammen er vi sterke!

### 74 BOURQUE

Hva har skjedd med Nr 74 etter nyttår ? Plutselig er han den rolige og trygge spilleren vi håpet på og som også produserer så det holder 4 av 5 mulige poeng i kveld sier det meste.

## 23 LANGAN

1+1 og totalt +3 i kveldens kamp. Vinner de viktige droppene og selv om han ikke lykkes med alt så er han et stadig uromoment i offensiv sone.