Bare nesten …

Oilers tapte 2-3 hjemme for Frisk i kveldens kamp i DNB Arena. Frisk bød ikke på allverdens motstand men var svært effektive når sjansen bød seg og når hjemmelaget var litt tilbake til Spartakampene når det gjaldt uttelling og presisjon så ble det tap. Hjemmelaget vant skuddene og det har heller ikke gitt seier ved de seneste anledninger.

Foran kveldens kamp ble Tore Christiansen hedret med drakt i taket med «TC» på. Sjelden har vel applausen vært mer fortjent enn når Tore fikk sine fortjente godord og som vanlig så brukte Tore mesteparten av takketalen å skyve hederen over på alle andre. Typisk Tore!

Det ble en flott stund hvor også spillerne deltok og gav Tore en flott gave. Det var å håpe at spillerne ikke lot seg «rive med» men var fokuserte når kampen startet – og jada. Frisk måtte slå to icingpucker før minuttet var spilt. Men ganske snart viste også Frisk at de ville være med og en Oilers-skøyte kunne fort styrt en puck inn etter halvannet minutt men Holm var klar når pucken kom.

Rekka med Strandborg, Hoff og Karlsen har mye teknikk i seg og når de guttene lar pucken gå så blir det farlig. Så også etter fem minutters spill men Karlsen klarte ikke å sette pucken bak Dahlberg i Friskmålet.  Etter 06.06 ryker Frøshaug på Frisk på en tominutter for høy kølle. Oilers og overtall har bare tidvis vært suksess og også nå bruker Oilers god tid på i hele tatt å etablere seg i Frisks sone, og selv om pucken stort sett er i Frisk sone så er bortelagets box veldig aggresive og lar ikke hjemmelaget få noe som helst av tid. Men når halve utvisningen nærmer seg unnagjort får endelig Tommy K kontroll over pucken og legger den ut til Lefebvre han legger den tilbake til området hvor han fikk den fra og nå er Beck i posisjon her mens Tommy K har tatt plass foran keeper sammen med Kissel. Da er det bare Christoffer Karlsen igjen og han får pucken ute på vingen, fra Beck. Bang og via stanga og 1-0!  Kjekt for Karlsen som har slitt litt med å finne nettmaskene i år men det har løsnet litt i det siste.  Pucken gikk raskt fra mann til mann og da blir det ofte farlig.

Etter scoringen ivrer Frisk på for å jage utligning og hjemmelaget blir litt stresset i egen sone og gjør enkle personelige feil, men når Morley er i ferd med å komme i en livsfarlig posisjon så kaster Aarthun seg og får sendt pucken ut av sonen. Og like etterpå tar Kissel med seg pucken inn i sonen. Det ser ut som han er iferd med å gå seg fast men med en finurlig bevegelse får han lagt pucken over på motsatt hvor Dennis Sveum kommer halsende med hele banen foran seg. Men igjen er Dahlberg med og veteranen kan konstatere at han ikke har doblet hjemmelagets ledelse.

Minuttet senere er det bortelaget som får sjansen i overtall når Karlsen får en noe billig slashing mot seg. Bortelagets powerplay er av typen svakt. Hjemmelaget får sjansen til å spille seg sammen ut og bortelaget må begynne på nytt. Men da blir det offside og det sitter ikke for bortelaget.  Fra dropp legges pucken igjen inn i Oilers sone og når de hvite ser på puck så ser David Morley at om han kommer først på pucken så har Hampus Gustafsson sneket seg helt alene på skrå ut fra Holm. Og når da Morley blir først på pucken så er det et flott pass over til Nr 24 som enkelt kan sette pucken i mål bak en fortapt Holm, 1-1!

En kalddusj for hjemmelaget men direkte ufortjent var det ikke.  Like etterpå får Paulsen og Mauldin en mulighet men klarer ikke å få avsluttet. På 16.19 får gjestenes Fosse en tominutter for boarding. I dette overtallet har hjemmelaget ingen skudd på mål til tross for at de har pucken mye. Pucken går for sent og det er heller gjestene som får to tellende undertallsskudd før sirenen lyder for første pause og 1-1.  Skuddene 6-7 viser at keeperne ikke hadde alt for mye å gjøre i denne perioden.

Man satt dog igjen med inntrykket av at Oilers kunne vinne denne kampen hvis de ville. Effektiviteten måtte opp på Storhamar/VIF-nivå og det defensive måtte også sitte. Innsatsen var det ikke noe å si på.

Midtperioden starter da også med et markant overtak fra hjemmelagets side. Bl.a. har Strandborg to skudd på ett sekund helt inne i målgården men Dahlberg er blitt varm i trøya og tar begge. Markus Søberg setter plutselig på turboen på det som ser ut som en ufarlig pucken og kommer alene men det blir ingen avslutning. Godeste Markus hadde fire store sjanser i denne perioden men mål skulle det ikke bli. På den ene finter han ut Frisk-backen på elegant vis men Dahlberg har ikke åpent mellom bena og da blir det redning.

Midt i det kraftige trykket vinner Strandborg en dropp ut til Rokseth som på tross av at Morley er rett foran han, forsøker et skudd. Skuddet treffer Morley og plutselig har han mer eller mindre fri bane mot mål. Men ikke lenge for Rokseth aner uro og må hindre Morley på en uregelmentær måte og ender i fryseboksen i to minutter for en interference.  Denne gangen er det bortelaget som ikke leverer noe som helst i overtall. Ulriksen ofrer seg når Gustafsson er på skuddhold og Oilers rir det hele av.  Like etterpå kommer Søberg igjen alene gjennom og denne gang har med seg Tangen Henriksen men Søberg forsøker selv – på Dahlberg.

Like etterpå er rekka med Strandborg, Hoff og Karlsen på farten. Strandborg tar pucken med seg inn i sonen og ser ut som han skal legge pucken over på motsatt men pasningen ender heller i krysstanga og sender dommerne ut på video-titting. Ingen ble overasket over at det ikke ble mål, men det hadde hvertfall vært et flott mål og Dahlberg ante fred og ingen fare.

Nå inviterer Oilers gjestene med inn i kampen igjen. Plutselig får Frisk noen skudd på mål etter at de første halvdel av perioden ikke har vist noe som helst. Det tetner til etter en redning av Dahlberg og Paulsen har noe usagt med Morley mens Tommy K ser ned på den hjemvendte sønn, Kåsastul.

Når vi nærmer oss halvspilt periode får Oilers igjen muligheten til å spille overtall når Christiansen på Frisk skyter pucken over vantet. Hjemmelaget har mye puck men det blir ikke avslutninger av det og gjestene klarerer, og når Christiansen er tilbake på isen får Søberg nok en sjanse alene med Dahlberg men igjen er det svensken som vinner.

Vi nærmer oss minuttet igjen å spille av perioden når flere spillere er involvert i en situasjon der pucken låses fast mot rundvant. Tangen Henriksen er med og graver mens gjestenes Geheb er mest opptatt av å krysstakle.  Når pucken etter hvert fjernes blir de to kamphanene stående igjen med dommeren som gir de noen sekunder på seg til å gi seg men de er allerede langt inne i fighten og det er for sent å snu. Og mens Geheb virker å ha overtaket så klarer Tangen Henriksen å få inn noen avgjørende poeng akkurat i det linjedommerne griper inn og ender opp med poengseier – sett fra hjemmepublikummets ståsted.

Begge to belønnes med 5+20 og er ferdigspilte for kvelden.

Fra dropp går Gervais noe hardt inn i en motspiller og ender opp med en tominutter for hekting.  Denne utvisningen gir ingen tellende resultater i midtperioden og lagene går til neste pause med 1-1 men skuddene 18-7 i denne perioden forteller en god del.

Tredje periode åpner hjemmelaget med ett minutts undertall.  Oilers vinner droppen men klarer to ganger ikke å få pucken ut av sonen slik av gjestene kan etablere trykk. Bovim får skutt med Holm er med.  Gervais er snart på isen og vi er fortsatt like langt.  Men plutselig scorer gjestene. Pucken går fort fra Girard i rundvant til A. Holm bak målet til H.Holm som på direkten sender pucken til Christiansen som finner åpningen han trenger, 1-2.   Det var ikke dette som var planen – og bortelaget kjører nå på.  Valkvæ Olsen forsøker en flott styring som Holm heldigvis er med på men hjemmelaget virker litt rystet.

Og jammen scorer de ikke enda en gang. Igjen litt ut av ingenting. Frøshaug ser at Sveum har gitt Gustafsson en meters avstand og mer trenger ikke svensken, 1-3!  Stor jubel blant de vel 25 tilreisende Askerbøringene bak det målet Frisk scoret sine mål i kveld.

Dette betyr at hjemmelaget har en stor jobb foran seg om de skal ha muligheter for poeng i kveld. Karlsen tar en fin dragning og får skutt men en Friskback klarer å sette kølla borti slik at pucken fyker over.  Like etterpå får Hoff stå ganske alene men det blir ikke noe futt i skuddet.  Martin Lefebvre får også sjansen med et knallhardt skudd fra blålinjen som er så hardt at han nesten får returen tilbake når pucken går i vantet bak keeper. Oilers kjører på nå og når Gustafsson er for hard mot Karlsen mot vantet så blir det nytt overtallsspill for hjemmelaget.  Igjen får vi se hovedutfordringen i hjemmelagets overtallsspill – tempoet. Pucken går for sent mellom spillerne og Frisk klarer å forflytte seg slik at Becks skudd blir det eneste i overtallet og da er Dahlberg på plass.
Frisk er snart fulltallige og spiller nå en fornuftig hockey hvor de lar hjemmelaget bruke kreftene mens de selv spiller med lav risiko. Minuttet etter at Frisk er fulltallige får de nok en utvisning. En billig slashing dømmes på Frøshaug og hjemmelaget kan takke og bukke. Martin Lefebvre prøver nå på en variant han har hatt suksess med før. Han tar pucken med seg og når alle venter pasning så smetter han gjennom selv, men nok en gang er det en kølle som kommer i veien og også dette overtallet ender opp med ett eneste skudd, når Gervais får testet Dahlberg. Og som om ikke det er nok så får Tommy Kristiansen en utvisning for holding når kølla hans river Kåsastul over ende. Men bortelaget er mest opptatt av å holde på ledelsen og liker nok ikke at Strandborg og Karlsen plutselig får til en farlighet i undertall men det blir ikke en avslutning av det. Kissel er også nær ved å sendes alene gjennom men får aldri kontroll på pucken i midtsonen. Tiden går og når Tommy K er tilbake på isen nærmer vi oss fem minutter igjen å spille.

Like etterpå holdes Ludvig Hoff kraftig igjen av Sondre Vaaler og river og sliter for å komme seg løs. Dommeren velger den enkleste løsningen – ut med begge. Hoff er sterkt uenig men hans argumenter fører ikke til noen endring fra dommerens side. Nå spilles det fire mot fire og mer plass, men det virker ikke som om hjemmelaget har det ekstra giret å sette inn. Istedenfor blir de spillende med puck i egen sone – noe som passer gjestene bra.

Med vel to minutter igjen å spille tar Oilers timeout etter et Lefebvreskudd.  Keeper Holm kommer ikke på isen igjen og det skal nå spiller fem mot fire. Og nå går det fort. Oilers taper droppen men jobber iherdig og Karlsen vinner pucken ut til Lefebvre som sender den ned til Beck – videre tilbake til Lefebvre som bare viderebefordrer den til Karlsen som banker til. Tommy K er på kontoret og Dahlberg er dekket. Kissel som står like ved signaliserer mål for tvilen oppstår når pucken spretter rett ut igjen. Dommeren må agere og viser «mål».  En titt på video vil alltid kunne omgjøre avgjørelsen men titten denne gang tar ikke mange sekundene og Oilers har redusert til 2-3 – nok engang med Christoffer Karlsen.

Fra dropp går det ikke mange sekundene før Holm igjen forlater buret og Oilers er i overtall igjen. De trykker på men når Lefebvre brekker kølla på egen blå kan Girard få en gyllen mulighet men han presses godt av Kissel og klarer aldri å sette pucken i det tomme buret. Hjemmelaget kjører nå alt de har å by på men en uheldig offside ødelegger, og klokka tikker fort. 40 sekunder igjen når droppen tas etter offsideavblåsningen.

Strandborg vinner den viktige droppen og Gervais får etter hvert muligheten inn på skrå mot Dahlberg men skyter på utsiden av målet og gjestene får avklart. Men hjemmelaget klarer å holde pucken inne i sonen men når Karlsen bruker fem av de siste femten sekundene på å finte skudd og til slutt bare treffer nærmeste oransje spiller så ebber det ut og bortelaget tar en sterk seier i Dnb Arena. En perfekt gjennomført kamp av Asker-gjengen mens hjemmelaget er meget skuffet etter kveldens kamp.

Representanter fra Oilers Kvinner Elite og Superlaget sto sammen med assisterende kaptein Tommy Kristiansen æresvakt ved banneret foran heising i taket. (foto: Oddmund Sola

Frisk spilte som nevnt et taktisk meget bra kamp og når de fikk score to kjappe mål i starten av tredjeperiode så var det bare for evigunge Dahlberg å fortsette som han hadde begynt.   For hjemmelaget ville det seg ikke i kveld. Med stillingen 1-1 når tredje periode starter så er det ofte «første målet vinner» og i kveld ble det ikke Oilers som scoret.

Kveldens øyeblikk

Det kan ikke bli noe annet enn når «TC» ble heist i taket akkompagnert av «Hjemmakamp».  Ingen glemmer at de var med på det.

Kveldens stjerner

*** 85 KARLSEN

Karlsen scoret begge Oilers mål og har endelig begynt å vise noe av de han viste i fjoråret. Viktig mann i powerplay fremover når vi forventer at akkurat det blir bedre.

** 40 LEFEBVRE

To assist og selvsagt lengst på isen av alle utespillere også i kveld. Smart og rolig spiller som styrer powerplay på en fornuftig måte.

* 36 BECK

En av bare tre spillere med pluss i statistikken i kveld. To assist og viktig i powerplay også han.

Chrsitian Kåsastul (bildet) og gjestene fra Asker tok alle poengene da de møtte Oilers i DNB Arena lørdag kveld. (foto: Oddmund Sola)