Kamper

Norsk Topphockey

 

Etter solskinn kommer regn

Etter oppmuntrende resultater på kontinentet og en kjempefin skalp med seier borte mot regjerende mester i første kamp var det mye optimisme å spore foran hjemmeåpningen mot M/S. Men etter flere oppmuntringer møtte man hverdagen med et smell.

Det startet rett og slett ikke bra. Oilers hadde store problemer med å få pucken ut av egen sone. M/S spilte som vanlig med bånn gass forechecking og det passet hjemmelaget dårlig. To tidlige utvisninger hjalp ikke og selv om man klarer å drepe den første så glipper det på den andre. En fin tversoverpasning fra Coata blir satt i mål av MacNicholas.

Det måtte straffeslagskonkurranse til for å kåre en vinner i Oilers første hjemmekamp for sesongen. Der trakk gjestene fra Manglerud det lengste strået. (foto: Oddmund Sola)

Det fortsatte å kladde for Oilers og først når Oilers får PP på slutten av perioden løsner det. Løvlie setter opp Lagace, hans avslutning blir reddet, men Markus Vikingstad er på plass og setter inn sitt første Oilersmål. Og resten av perioden er Oilers det førende laget, og skuddstatsen som gjestene hadde ledet blir utlignet til pause.

I andre periode er Oilers det førende laget fra start og får belønning nesten umiddelbart. Markus Søberg bruker farten sin og skaffer Oilers straffeslag, Lagace tar straffen og scorer med samme finten han brukte på Hamar. Resten av perioden er Oilers best men avslutningene sitter ikke.

Foto: Oddmund Sola

Tredje periode blir noe jevnere, men M/S får en tidlig utligning når Oilers somler med en klarering og Allen stjeler pucken og setter den i mål fra kort hold. Resten av perioden har Oilers det meste av pucken, men M/S er farlige på kontringer. Oilers får powerplay minuttet før slutt, men tross hardt press uten uttelling. Og det fortsetter i sudden og det hele ender med straffeslag.

Der er der dessverre ingen tvil. M/S scorer på to av sine, Oilers bommer på sine fire første og det tredje poenget blir med tilbake til Garagen på Manglerud.

Foto: Oddmund Sola

Kveldens stjerner

*** Brendan Burlon – Spiller utrolig mye. Hockey.no har nesten 26 minutter, det er i hvert fall ingen overdrivelse. Og han spiller godt.

** Jacob Lagace – Scorer Oilers andre, og er bak det første. Involvert i mye av det Oilers skaper offensivt.

* Johannes Johannessen – En stund virket det som om han og Burlon roterte annenhvert skift. Rydder opp mye i egen sone, og er med hele veien til motstanders mål.

 

Tekst: Tobias Eiken