Godfølelsen på vei

For andre gang på to dager sto Lørenskog på andre siden av isen når Oilers tar fatt på innspurten av årets grunnserie. Etter en ikke helt overbevisende 1-2 seier på «Skauen» var det viktig å få litt godfølelse inn i laget og samtidig holde presset på Vålerenga opp i kampen om andre plassen.

Første periode gjorde ikke akkurat nevneverdig med det. En tam affære med et lite overtak til Oilers, men pulsen ble ikke nevneverdig hevet verken på isen, tribunen eller på Oslo øst. En skikkelig 0-0 periode.

Endelig løsnet det litt foran motstanders keeper. Her feirer gutta en av de fem scoringene som kom mot Lørenskog torsdag. (Foto: Oddmund Sola)

Det tok seg betraktelig opp i andre periode. Oilers fikk to powerplay i periodens første halvdel og i det andre så smalt det. Og endelig kunne Anthony Salinitri slippe jubelen løs. Etter syv målløse kamper kunne han endelig se skuddet hans fra høyre droppsirkel suse inn på nærmeste stolpe hos Anders Haugum i Lørenskog målet.

Noen minutter etter var det en annen spiller som fikk sette sin første for sesongen. Betydelig mer defensive Kristian Østby ble flott fremspilt av Mathias Trettenes og Østby satte pucken i lengste hjørnet som om han skulle være en garvet sniper. 2-0 etter to perioder.

Cliff Watson la på til 3-0 tidlig i tredje periode. Dineen vinner droppen i Lørenskogs sone tilbake til Watson og går sammen med Mauldin rett på mål. Watson spiller den til sin partner på blå, Klavestad, som gir den tilbake og Watson fyrer på direkten. Takket være Dineen og Mauldins posisjon foran keeper suser pucken i nettet uten at keeper noen gang ser den.

4-0 kommer noen minutter senere. Strandborg henter pucken dypt i egen sone, setter fart og tar rød og blå før han gir pucken til Ludvig Hoff og drar med seg en back mot mål. Det gir Hoff fritt leide skrått inn fra venstre og han setter en frekkis over skulderen til Haugum opp i nærmeste kryss. Pen scoring og 4-0.

Men enda penere skulle det bli. Med Dan Kissel sittende fem minutter utvist for en litt klønete/uheldig boarding så er det kampens beste spiller som kroner kvelden med en kandidat til årets mål. En skikkelig coast-to-coast der Trettenes henter pucken dypt i egen sone, drar av en mann på egen blå, og en annen på offensiv blå, før han runder inn back Skauens backer og setter pucken opp i nærmeste kryss fra kort hold. Lekkert.

Dermed vinner Oilers 5-0, får inn litt godfølelse og legger litt press på fordums storheten i hovedstaden.