Hockeyfest!

Oilers tok i kveld sin åttende strake seier i Get-ligaen og har dermed satt ny rekord i antall seire på rad. Og måten seieren kom på var intet annet enn imponerende. Kun noen få minutter i de to siste periodene viste gjestene hvorfor de innehar tredjeplassen i serien men utover dette var det en maktdemonstrasjon i effektiv Oilers-hockey.

Det skulle ikke gå mer enn halvannet minutt før Oilers viste hvem som regjerer i Dnb Arena. Oilers bryter i midtsonen og det ser så lekende lett ut når Morley slipper pucken frem til Trettenes som på sin side har laget en «to mot en» sammen med Kissel. Trettenes slipper pucken videre når han skal og Kissel kan bare sette kølla til og hjemmelaget har tatt ledelsen, 1-0!

Gutta fortsetter å vinne. Seieren mot Lillehammer var den åttende på rad fra start, noe som er rekord for klubben. (foto: Oddmund Sola)

Og Oilers hadde ingen planer om å lette på gasspedalen. Høyt press og stresse motstanderen i deres sone er en god oppskrift, men bortelaget viser også at de har spillere som kan behandle puck. Og etter ledermålet har hjemmelaget bare ett eneste skudd på mål idet vi runder halvspilt periode. Gjestene har syv skudd og har hatt sine forsøk men Henrik Holm er med og sånn sett har sjelden skuddstatistikken «løyet» mer enn ved halvspilt periode.

Oilers fortsetter også andre halvdel og det blir også mer skudd på keeper Bengtsberg i LIK-målet.
Når det nærmer seg pause er Trettenes bak i egen sone og rydder opp – igjen. Han spiller pucken til Jørgen Kvål som ser Morley motsatt med en flott backhand-pasning. Morley har sin gamle lagkammerat Ellis mellom seg og målet men evner ikke å se det som et stort problem. Og sekunder senere er Ellis parkert og Morley svinger seg inn foran Bengtsberg. Og akkurat når Bengtsberg kaster seg fram for å skyve pucken vekk så slipper Morley den under Bengtsberg og i mål, 2-0!

7-9 i skudd i første periode men fullt fortjent at hjemmelaget leder 2-0. I store deler av perioden fikk vi se glitrende pasningsspill hvor gjestene nærmest virket stillestående.

Midtperioden starter med en Tommy Kristiansen-utvisning. Med god hjelp av Bjerke kjører Tommy på keeper Bengtsberg og dommer hever armen for utvisning. Enig eller ikke, dommeren stod hvertfall godt plassert og dermed får vi kveldens første undertall for Oilers. Lillehammer har rykte på seg å ha et godt overtallsspill og som vi vet er 2-0 en farlig ledelse i så måte. Lillehammer vinner droppen og lar pucken gå hurtig fra mann til mann og til slutt er det gullhjelm Dineen som fyrer av fra droppsirkel men Holm har flyttet seg raskt over og tar skuddet som kommer.

Oilers klarer også i resten av undertallet å holde gjestene unna slik at man unngår baklengs. Etter at Oilers er fulltallige får vi de nevnte minutter hvor bortelaget er gode. Henrik Holm er både god og heldig men holdet buret rent og for bortelagets del er det nok ikke etter planen at Ellis får en utvisning idet vi runder halvspilt kamp. Han krysstakler Zajac inn i vantet men slipper unna med en tominutter og dermed er det Oilers som får sin første sjanse i overtall.

Så langt i sesongen har overtallsspillet bare blitt bedre og bedre så det var optimisme fra tribunen idet droppen går.  Oilers vinner droppen og som gjestene gjorde i sitt overtall lar de pucken gå fra mann til mann – samtidig som de posisjonerer seg. Kissel forsøker tidlig å finne Tommy Kristiansen foran mål, men pucken går forbi alle men Trettenes er først på den løse pucken og holder den inne i sonen. Han tar pucken med seg bak mål og legger den ut til Kissel. Fra Kissel går den ut til skuddklare Zajac som via en pasningsfinte sender pucken mot mål. Her er Tommy på kontoret og det nok til at pucken går via han og ut til Trettenes som har plassert seg like til høyre for keeper Bengtsberg. Trettenes har ingen problemer med å sette pucken opp i det tomme buret når keeper ligger på baken, 3-0!  Et flott og hurtig scoret overtallsmål av Oilers der.

Drøye minuttet senere reduserer Lillehammer. Og scoringen er fin nok den. Julius Persson tar noen runder rundt seg selv på blålinjen før han skyter et kjapt håndleddskudd som Henrik Holm ikke ser utgangen på da to Oilersspillere dekker ham., 3-1.  Etter spill og sjanser er det ingenting å si på at gjestene får sitt mål. Hjemmelaget ser ikke ut til å bry seg særlig om reduseringen og kjører på og når målscorer Persson er oppe i ansiktet til Forsberg med kølla så er det duket for nok et overtall for hjemmelaget. Førsteformasjonen med Kissel-Morley-Kristiansen med Trettenes og Zajac som backer står klar på dropp. Det blir en Kissel-avslutning før andreformasjonen får prøve seg. Brassart-L.Hoff-Forsberg-Søberg og Rokseth er andreformasjonen og de legger fort press på de rødkledde. Et hardt Brassart-skudd reddes av keeper og vi får ny dropp. Og nå går det fort. Brassart vinner droppen ut til Rokseth. Han sender den videre til Søberg som litt skrått ute i slottet sikter seg inn på kølla til Ludvig Hoff og sekundet senere ligger pucken i mål – via kølla til Ludvig. Dommerne tar en videosjekk for å seom Ludvig forstyrrer keeper ulovlig men finner fort ut at ingen ulovligheter har funnet sted og dermed leder hjemmelaget 4-1! Nok et overtallsmål.

Førti sekunder senere får vi kveldens øyeblikk:

Førsterekka herjer videre. Trettenes er farlig frampå og de tre musketerer maler og maler og «plutselig» finner Trettenes en umarkert Morley i slottet. Gjestenes Nystuen hjelper til med en tripping som gjør at Morley mer eller mindre flyvende først må få lagt pucken fra venstre over på høyre før han klarer å lirke pucken videre og mellom bena på keeper Bengtsberg, 5-1!.  Et C-moment av de sjeldne av den tekniske Morley der altså.

På slutten av perioden hardner det litt til. Lillehammer liker ikke å ligge under 1-5 og tar litt igjen. Oilers lar selvsagt ikke det skje uten å gi beskjed men det er kun Brassarts slashing dommerne dømmer på. Dermed får gjestene sjansen til å bedre sin noe dalende overtallsstatistikk når de skal spille nye to minutter med en spiller mer på isen.  Gjestenes svar på det er et halvslakt Ellis-skudd. Noe mer kommer det ikke fra gjestene og Kissel er faktisk den som er nærmest scoring i undertall.

Til siste pause leder Oilers komfortabelt 5-1 og skuddene 13-12 i perioden viser effektivitet 5 mål på 20 skudd er innenfor.

Tredjeperiode kunne fort bli en transportetappe. Magnus Hoff setter tidlig standarden når han takler Homdrom og seg selv inn i målet hvor Holm blir lagt i bakken. Dommerne ser ingenting annet enn innsats og lagene fortsetter med fem på isen.

Like etterpå reduserer gjestene igjen. Selv om pucken i sekundet før scoringen er alene med Oilersspillere klarer ingen av disse å få dem ut av farlig sone. Nystuen takker og bukker og banker pucken i mål, 2-5!

Nå følger de minuttene i perioden hvor bortelaget virkelig har fått troen. Nå spiller de såpass godt noen minutter at trener Bjorkstrand finner ut at han må ta en timeout for å samle spillerne. Det har nok sin virkning for minutter senere scorer Oilers igjen.
Etter en Lillehammer-overgang bryter Oilers og pucken spilles raskt i lengderetningen. Og da oppstår det som har skjedd noen ganger i kveld. To mot en og Trettenes med pucken.. Denne gang er det Morley han har med seg og stakkars Soudsky på backen har ingen mulighet til å hindre Morley å sette sitt tredje for dagen, 6-2!  Capsene på isen og Morley med tre mål og Trettenes med fire assist!

Idet vi nærmer oss de siste fem minuttene av perioden får vi nok en redusering av gjestene. Saxrud Danielsen legger pucken hardt på mål, og der står både Vigier og Gran og det er sistnevnte som får pucken servert på et gullfat og dermed står det 3-6.

Med få minutter igjen å spille virker det som om de fleste har innsett hvor det går, men tenningen er fortsatt til stede og det gis på i hver eneste takling.  To og et halvt minutt før slutt blir Zajac dratt ned av Homdrom og da får Oilers sin sjanse nummer tre i overtall. De to første har gitt mål og det gjør jammen det tredje også.  Trettenes vinner droppen ut til Zajac.  Videre til Kissel som finner Trettenes som nå tar pucken med seg bak mål.  Og når Tommy Kristiansen har kølla på isen og oppasser Dineen sover så kan Trettenes legge enda en pasning og Tommy får sitt mål.  100% uttelling i overtall i kveld på Oilers.

Dermed vinner Oilers med velvoksne 7-3 over en motstander som nok er den beste de har møtt i Dnb Arena i år. Det sier en del om Oilers! Hjemmelaget kjører på med fire tunge rekker og selv om fjerderekka ikke scorer i dag så kjører de på ungdommelig pågangsmot og trøtter ut sine motstandere slik at de andre rekkene kan få en lettere oppgave. Førsterekka er den som leverer poengmessig i dag men det er tyngde i Hoffrekka+Brassart og ikke minst også Tommy-Søberg og Forsberg.  Bare spør den ene linjedommeren som ble taklet av Forsberg i 3.periode.

Hva kan man si om bortelaget. Lillehammer er ikke noe dårlig lag, de vinner skuddene 33-28 men de såkalte stjernene viser ingenting i dag. Vigier var usynlig, Ellis spiller -3 i sin del av kampen og keeper Bengtsberg fikk ikke den hjelpen han trengte helt bak.  Og når man møter et formsterkt Oilers blir slike ting fort avgjørende.

*** 13 MORLEY

Scorer tre flotte mål og er arkitekten bak mye av spillet til førsterekka. Troner øverst på poenglisten med sine rekkekammerater like bak.

** 8 TRETTENES

Mål og fem assist er bare fantastisk. Flere av pasningene er det høy klasse over. Pucken slippes akkurat i rette øyeblikk og slikt gjør bare gode spillere. Opp på andre plass på poenglisten i Getligaen.

* 46 KISSEL

Det må bare bli tredjemann også i dag. Mål og fire assist sender Kissel opp på delt andreplass med Trettenes på poenglisten. Og Kissel har mer inne. «Bare» tre skudd på mål i dag er uvant fra den kanten.