Matchpuck Oilers

13-0 fordel Oilers etter de to første kvartfinalene skulle jo tilsi en grei hjemmeseier for Oilers i kamp 3, men gjestene fra Ringerike hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp og det ble etter hvert en spennende kamp i DNB Arena i kveld.

Første periode ble mest stillingskrig. Begge lag spilte tettet godt igjen bakover og store sjanser var det langt mellom. Begge lag fikk sjansen i overtall, men klarte ikke å utnytte dem.

Det ble litt mer åpent i andre periode og Ringerike fikk tidlig en kjempesjanse til å sette seg i førersete i kampen når Tommy Kristiansen etter videodømming ble sendt i utvisningsboksen i fem minutter for boarding. Ringerike truet, men klarte aldri å overliste Holm i målet.

Mot slutten av perioden fikk gjestene igjen sjansen med en mann mer når Steve Whitney ble utvist for å holde motstanders kølle. Vunnet dropp, en pasning og så står Michael Söderberg alene foran åpent mål og scorer Hønefoss-lagets første sluttspillsmål i historien.

Og akkurat når det ser ut som Ringerike skal gå til andre pause med ledelse så slår Oilers tilbake. Med en Ringerikespiller med avventende utvisning spiller Berg-Paulsen og Mauldin seg inn i offensiv sone. Sistnevnte skyter og Christoffer Karlsen banker inn returen fra kort hold 1-1 foran tredje periode.

Utligningen virker å ha en positiv effekt på Oilers for i tredje periode er det hjemmelaget som skaper nesten alt. Midtveis i perioden kommer det som skal bli vinnermålet. Jarrett Burton spiller opp til Patrick Ulriksen på blå. Hans skudd blir styrt i mål fra Steve Whitney fra midt i slottet.

Ringerikes sluttspurt blir amputert når David Åslin blir utvist med halvannet minutt igjen, men selv om de får tatt ut keeper og spiller 5 mot 5 så kommer de ikke til noen farligheter og avslutter perioden med bare ett skudd på mål.

Oilers tar dermed sin tredje strake seier og kan avslutte serien med seier på Hønefoss på lørdag.

Kveldens stjerner

*** Steve Whitney – Setter den avgjørende scoringen.
** Dennis Sveum – Setter kamprekord for Oilers og spiller mer enn alle. Sedvanlig solid.
* Henrik Holm – Ikke overarbeidet men viktig når Ringerike spiller fem minutter i PP.

Tekst: Tobias Eiken