Nok et tap mot Storhamar

Det ble en skuffende kveld i DNB Arena i kveld når Oilers tok imot Storhamar. 15 tellende skudd sier det meste i en kamp hvor Storhamar stort sett hadde god kontroll og hjemmelaget bare i korte perioder av kampen viste hva som bor i dem. Dette til tross så var det spennende nesten til slutt da bortelaget ikke ledet mer enn med ett mål. Men Oilers fant aldri en vei å hente inn denne ledelsen og tapte dermed for fjerde gang mot Storhamar i årets sesong.

Ingen gull deles ut i januar men et skadepreget hjemmelag har variert mye i spillet og håper var å vise mer av det som ble vist i fjorårets siste kamp, mot Sparta – når serieleder Storhamar gjestet Dnb.  Men det ble vanskelig og allerede i første periode forsvant Anders Tangen Henriksen og Kristian Østby ut med nye skader.  Da blir det ikke akkurat lettere for de igjenværende på isen å mobilisere det som skal til for å slå et godt besatt Storhamar. Også gjestene hadde noen fravær i form av U-20spillere som spiller VM for tiden. På keepersiden var hjemmelagets førstekeeper Henrik Holm såpass frisk at han stod i spillerboksen men det var unggutten Jens Hoekstra som voktet buret i kveldens kamp.

Første periode åpnet ganske jevnt og etter fire minutter kommen en godt tent Patrick Elvsveen seg alene gjennom etter å ha parkert Sander Hurrød gjennom midtsonen men skuddet settes over. I neste sekvens gir han Hjelm en dytt like foran dommeren som mener dette er en krysstakling og sender Elvsveen ut i 2 minutter.  Kveldens første undertall for hjemmelaget og en solid mulighet for gjestene til å ta ledelsen. Hjemmelaget er ligaens beste i undertall men sliter med å få pucken ut fra dropp av.  Kindl legger i vei et skudd som Hoekstra er med på og Østby får etter hvert klarert – i første omgang.  Jubel i hallen blir det like etterpå når gjestene like godt spiller en icingpuck – i overtall. Godt press i midtsonen fra hjemmelaget forårsaket den.

Minuttet av overtallet er passert når gjestene endelig klarer å etablere seg.  Først er det en løs puck som spretter gjennom slottet men Dahl klarer nettopp fordi pucken hopper og spretter ikke å få sendt den mot mål.  Men gjestene beholder trykket og Dahl får snart sjansen igjen men Hoekstra reddet skuddet hans.  Ny dropp.  Langan taper for Thoresen og gjestene beholder pucken i offensiv sone. Fra dropp går to Oilersspillere seg litt fast og plutselig er alle fire hvitkledde nærmest ved siden av hverandre. Og når Thoresen da fra rundvant ser Quenneville har store rom ute i slottet så er hjemmelaget ille ute. Gullhjelmen er nådeløs og setter pucken via Hoekstras skulder og opp i nettaket, 0-1!   Stor jubel blant de 20 blågule på borteseksjonen i DNB Arena.

Nick Dineen begravet under gulblå drakter kan illustrere en krevende torsdag kveld på jobb for gutta. Storhamar vant sin fjerde av fire mulige mot oss denne sesongen. (Foto: Oddmund Sola)

Det vil være feil å si at hjemmelaget fikk ny tenning av å slippe inn. Gjestene fortsatte å ha det lille overtaket og vant de fleste duellene.  Foruten Elvsveens «nesten alene gjennom» så er det i andre enden det skjer. Quenneville får sjansen og Patrick Thoresen får to sjanser. Spesielt den ene er farlig da han plutselig får stå helt alene foran Hoektra. Men Thoresens forsøk mellom bena på keeper lyktes ikke.

Etter 14.44 av perioden blir det endelig litt tenning blant hjemmefansen.  Etter noen fine kombinasjoner i midtsonen kommer plutselig Mathias Trettenes alene gjennom men han hektes ganske så greit av Strøm og dommer hever armen. I neste sekund får Trettenes skutt og det blir litt tumulter foran mål når pucken legger seg oppå målet. Ludvig Hoff sender Quenneville inn i mål og da benytter Patrick Thoresen anledningen til å bli irritert, og tar tak i Hoff.

Det ender med roughing på begge to slik at hjemmelaget da får spille kveldens første overtall. Rekka som skal forsøke seg er Kissel, Trettenes, Langan, Karlsen og Bourque på backen. Oilers taper nok en viktig dropp, noe som betyr at bortelaget får klarert sonen og hjemmelaget må begynne på nytt.  Først når minuttet gjenstår så klarer hjemmelaget å etablere seg i gjestenes sone.

Først er det Kissel som nesten kommer på skuddhold men godt forsvar av gjestene gjør at skudd utgår. Han legger istedenfor pucken ut til Bourque.  Han legger så pucken ned til Karlsen før han får den tilbake. Fra blå sender han et håndleddskudd mot mål og der – rett utenfor mål står Tristan Langan og elegant styrer pucken utenfor keepers rekkevidde, 1-1!

Resten av perioden er det gjestene som tar over, og særlig i i siste minutt glemmer hjemmelaget helt å møte opp. Quenneville, Dahl og Kindl gjør virkelig at Hoekstra må være på tå hev. Men pucken går ikke inn og vi går til første pause med 1-1 etter at gjestene vant skuddene med 6-11.  Det hører med til historien at bortelaget hadde to sekvenser som i beste fall var tvilsomme når det gjaldt å ha 6 utespillere på isen….

Midtperioden starter med at en relativt anonym Andreas Martinsen tester Hoekstra før Mauldin er nære på å komme seg forbi to blågule som ikke helt klarer å bestemme seg for hvem skal gjøre hva – men bare nesten. Så scorer plutselig gjestene igjen.  Hjemmelagets Brekke Olsen mister pucken i farlig område på egen blålinje og Dahl snapper den mens resten av hjemmelaget har offensive tanker i hodet. Dermed bråvendes spillet og Dahl finner Pappalardo Gulbrandsen som setter pucken helt oppe i keepers høyre kryss, 1-2!

Hjemmelaget får ingen synlig tenning av dette målet i mot denne gangen heller. Istedenfor legges det merkelige icingpucker og presisjonen er fraværende. Etter 25 minutters spill av kampen idømmes endelig gjestene utvisning for 6 mann på isen og hjemmelaget skal forsøke seg i overtall igjen.  Men det er lite å hente. Simon Bourque slår en upresset icingpuck – i overtall og det sier det meste om dette overtallet. Gjestene er snart fulltallige og like etterpå får Watson en utvisning når han tar en interference på Patrick Thoresen. Heller ikke den klareste utvisningen men dog. Bortelagets overtall er heller ikke all verden, men når Sondre Bjerke brekker kølla i en duell er de tilnærmet 5 mot 3 uten at de fører til så mye. Mauldin gir fra seg sin kølle og det blir med Rønnilds forsøk som Hoekstra er med på.

Hjemmelaget blir fulltallige men intensiteten er ikke på topp. Men Ulriksen gjør en god jobb når to blågule danser seg gjennom og ender med å tekke et skudd som kunne blitt farlig.  Noen minutter senere er det nok en utvisning på hjemmelaget. Simon Bourque kan nok forsvare at han hindret en fet målsjanse når han tar en hekting på Pappalardo. Dette overtallet er mer giftig fra bortelaget og det blir hett rundt ørene til Hoekstra.  Først er det Espeland som legger puck på mål, så er det Quenneville men Hoekstra er med begge ganger og særlig etter det andre skuddet kommer det en retur som Salsten prøver å sette men igjen har Hoektra forflyttet seg dit han skal. De siste minuttene av perioden er det bortelaget som kontrollerer. Martinsen skyter i stanga når Sondre Bjerke mister pucken i egen sone mens Ludvig Hoff skyter over mål på det som må kunne sies å være det fineste angrepet til hjemmelaget i denne kampen.

Også i denne perioden har gjestene 6 mann på isen uten av noen reagerer. Faktisk ganske lenge ble det spilt med seks utespillere. Ikke bra!  Dog har Oilers større utfordringer å tenke på. Skuddene i denne perioden er skremmende 4-14!

Skulle det så bli bedre i den tredje perioden ? Ikke nødvendigvis. Etter et minutt fyrer Quenneville av i stanga mens i andre enden legger Karlsen fint over til Bjerke som kommer bakfra men skuddet går som så ofte før rett i magen på keeper Hellnemo.  Etter to minutter spill får vi en stor Oilerssjanse. Først er det Strøm som tripper en aggresiv Elvsveen som nettopp har rappet pucken fra han. Mens dommeren har armen hevet kommer Langan alene mot keeper men forsøket med en liten finte for så å sette pucken mellom bena lyktes ikke.

Men hjemmelaget skal spille to minutter overtall og uansett hvordan man snur og vender på det så leder gjestene kun med ett mål så kampen lever!  Men fra dropp klarer ikke hjemmelaget å etablere seg og plutselig kommer Salsten og Thoresen alene med Bourque…Heldigvis for hjemmelaget velger Salsten å skyte selv og pucken går langt over mål. Foruten Elvsveens forsøk fra spiss vinkel blir det heller ikke i dette overtallet produsert de store sjansene.  Vi ser at Karlsen blir tatt uten at dommerne reagerer og Kissel blir satt opp i slottet men pucken går utenfor. Oilers presser endelig skikkelig og bortelaget må slå icing for å få samlet seg.  Like etterpå skyter Langan over på en god pasning fra Karlsen så mulighetene er så avgjort tilstede.  Men bortelaget jobber godt. Watson på blålinjen får aldri muligheten han leter etter for å skyte for det jobbes godt hjemover hos de blågule.

Vel ni minutter igjen av kampen så roter Trettenes og Bryhnisveen det til for seg og Dahl får muligheten alene med Hoekstra men igjen er det sistnevnte som trekker det lengste strået.  Pucken har knapt vært i Oilers sin sone de siste 8-10 minuttene  og hjemmelaget øyner muligheten men nå får etter hvert også bortelaget flyttet seg litt mer opp i banen og får noen muligheter. Solem skyter men Hoekstra redder.  Så kjører Sondre Bjerke en kroppsfinte på seg selv som gjør at Berglund kan ta med seg pucken i offensivt rundvant og går kjøkkenveien men Hoektra har stengt igjen.

Men bortelaget er med nå og  Hurrød tester Hoekstra fra blålinjen og bortelaget har nå klart å stå opp mot den energien hjemmelaget plutselig fikk i starten av perioden.  Og når Sondre Bjerke spiller en håpløs puck mot en Karlsen på vei ut for å bytte så sier gjestene takk. Thoresen finner Quenneville i hans drømmeposisjon og alene i slottet banker han pucken opp i nettaket bak Jens Hoekstra., 1-3.

Det er fortsatt seks og et halvt minutt igjen å spille – plenty av tid i hockey men det som skjer nå er at bortelaget overtar fullstendig. Sverre Rønningen banker pucken i stanga og Rønnild får også en god mulighet. Fra benken sees det at dette ikke fungerer og man tar timeout – med litt under tre minutter igjen å spille.

Keeper Hoekstra tas ut og man spiller med seks utespillere. Kveldens viktigste dropp tapes derimot og da går det akkurat elleve sekunder før bortelaget har scoret nok engang. Igjen er det Quenneville som spilles fri og selv om Kissel og Karlsen gjør det de kan for å forhindre mål – og for så vidt klarer det så blir det en utvisning og uten keeper i mål dømmes det da teknisk mål, 1-4. Nok en gang var det Thoresen som satte opp Quenneville.

Kaptein Trettenes liker ikke det han ser og pådrar seg en tominutter for usportslig opptreden. Dermed får gjestene spille overtall på slutten også uten at det fører til annet enn at Kindl og Danielsen får testet Hoekstra. Faktisk er Callik nære på rett før slutt men pucken spretter ikke hans vei og når Oilers spiller icing 20 sekunder før slutt er det like dumt som hva som helst. Kampen er tapt.

Dermed taper Oilers for fjerde gang for Storhamar i år, og det i en kamp der Storhamar ikke imponerte mer enn nødvendig.  Man kan skylde på skader og nye skader ble det i dag men Oilers er ikke bedre enn dette pr.nå. Men kampene kommer tett og på lørdag er det ny toppkamp, mot VIF. Da er det bare å stige opp på hesten igjen og forsøke igjen!

Tristan Langans nydelige styring og utligning blir et av få øyeblikk som gav jubel i kveldens kamp

*** 26 ELVSVEEN

Til tross for -2 var Patrick en av ikke veldig mange som hadde god tenning kampen igjennom. Nære på flere ganger og ble kåret til hjemmelagets beste.

** 1 HOEKSTRA

Viser at Oilers har to gode keepere. Stopper 33 av 36 skudd med variabel hjelp utenfra.

*  23 LANGAN

Også minus i protokollen men scorer på 50% av sine to skudd og får stjerne får fint mål.