Tre poeng i bamseregn

Oilers tok en fullt fortjent seier i årets bamsekamp, mot Ringerike. Til slutt stod det 5-2 i en ikke altfor velspilt kamp. Nykommer Mauldin scoret like godt to mål og var nære på hattricket i siste perioden.

Fra første dropp var det lett å se at hjemmelaget var påskrudd, noe som er viktig i disse kampene som alle forventes skal vinnes. Etter to minutter må gjestenes Jensen ta en tominutter når Phil Lane fpr sjansen alene med keeper.  I neste angrep blokkeres pucken og vi får se at gjestene ikke har kommet til Stavanger for å stå med «lua i hånda». Litt gruff med engang og nykommer Mauldin får noen slag mot seg. Oilers i overtall fortsetter å presse men mål blir det ikke. Det er nære på flere ganger og når gjestenes første skudd på Henrik Holm kommer etter seks og et halv minutt har Oilers allerede skutt ni ganger!

Sekunder senere får Patrick Ulriksen 2+10 min for boarding. Den virket noe streng og Ulriksen selv var hvertfall ikke enig. Gjestenes Engesveen blir liggende en stund men har trolig ikke skadet seg, for resten av kampen var han aktiv med tjuvtriks og provokasjoner så det gikk nok godt. Dommer Tysland som har fått hjemmepublikummet mot seg i flere kamper den senere tid er ikke i tvil og Ulriksen blir sittende i fryseboksen mens gjestene får overtall.

(foto: Oddmund Sola)

Gjestenes gullhjelm Søderberg tester Holm ved et par anledninger og ved det tredje forsøket blir det mål. Søderbergs skudd reddes men på returen er Parks først og lirker pucken over linjen, til stor glede for en relativt stor Ringerike-skare av fan på plass i Dnb Arena.

Det virker ikke som hjemmelaget lot seg påvirke veldig mye av et tidlig baklengs, selv om Ringerike faktisk var nære 2-0 like etterpå. Men Oilers kom seg inn i kampen igjen og idet vi runder halvpe perioden kommer bamsemålet. Søberg forsøker seg kjøkkenveien men keeper redder, men pucken går rett ut i slottet og der står Forsberg helt alene og kan bare sette pucken rett i nettaket og 1-1. Dermed fyker bamsene på isen og spillerne får en liten pause.  Ildsjeler i alle aldre samler bamser i store bosspann og Lagace deltar aktivt hele tiden.

Oilers fortsetter å kjøre på mens gjestenes ønske virker å være et mer bedagelig tempo. Etter 13,27 får Markus Søberg en tominutter for roughing. Han er som kollega Ulriksen lite enig men det hjelper ikke og han må sette seg ved nevnte Ulriksen som fremdeles soner sin 2+10.

Dette overtallet bruker gjestene til å sanke noen flere skudd slik at når vi går til første pause står det 19-12 i skudd og 1-1 på resultattavla.

Midtperioden blir hjemmelagets helt og holdent. Det var tydelig at noe var sagt i garderoben for Oilers gikk rett i strupen på Ringerike som ikke på noen måte hang med, men likevel klarte dommerne kun å finne en eneste forseelse på en av gjestenes spiller i denne perioden.
Hjemmelaget styrer det meste og fyrer av ti skudd før gjestene får testet Henrik Holm, og da var det nesten spilt halve perioden. Etter nær åtte minutters spill er det igjen gruff, denne gang foran Henrik Holm. Oilersbackene står opp som de skal foran keeper, men nevnte Engesveen vil ikke være dårligere og de ender med en liten diskusjon mellom ham og Joi Johannesen.  Like etter får ex-Oilers Anders Tangen Henriksen sjansen ute i slottet mens hans skudd går like over.

Minuttet senere er det dropp i gjestenes sone etter en icing. Forsberg blir ikke bortvist fra droppen og svarer på tilitten med å vinne droppen ut til Even Myreng. Han avanserer noen meter før han sender avgårde et ikke altfor hardt håndleddskudd, men pucken går inn og Oilers leder 2-1. Med 2 mål på 30 skudd kan man nok si at effektiviteten har vært «så som så» hittil i kampen.

Generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse Ada Sofie Austegard trives på isen i DNB Arena. Her under BamseBonanza 2019 sammen med den gang assisterende kaptein Dennis Sveum. (foto: Oddmund Sola)

Like etter ledermålet får hjemmelaget endelig en ny sjanse i overtall når Langdalen ryker på en krysstakling. I dette overtallet bosetter Oilers seg i gjestenes sone og de sortkledde har mer enn nok med å følge med når Oilers lar pucken gå fra mann til mann. Til slutt er det Lagace som nærmest skyter pucken i mål via nykommer Mauldind kølle eller legg. Mål er det uansett og Greg Mauldin har dermed scort sitt første mål for Oilers. 3-1!

Oilers kontrollerer det meste nå og det er ikke så farlig det gjestene kommer med. Noen minutter senere er han der jammen igjen, Greg Mauldin. Etter en dropp har Lucia pucken ikke så langt fra egen spilleboks. Han blir ikke presset veldig hardt og får tid å se at Mauldin posisjonerer seg foran mål. Og på Lucias flotte flipp mot mål kan Mauldin bare sette frem kølla så fyker pucken opp i nettaket bak gjestenes keeper, og 4-1!

Perioden går mot slutten men to sekunder før pause tar det fyr. Gjestenes Ryttar gir først Phil Lane en dytt sånn at han kolliderer med keeper. Keeper og Lane blir liggende, men dette hindrer ikke Ryttar, som startet det hele og være irritert på Lane. Han skøyter bort til Lane og dunker hode hans mot isen. Da tenner selvsagt Lane og noen strakser senere har de begge gjort seg skyldige i 2+2 minutter.

20-3 i skudd i denne perioden forteller det meste. Og med 4-1 er det vel kanskje ikke å vente at siste periode blir noe fyrverkeri.

Med fasit i hånd kan man slå fast at 3.periode ikke ble noe fyrverkeri.  Men startet satte litt fyr på publikum. Etter få sekunder av perioden blir Mario Lucia spilt fint fri, alene med keeper. Gjestenes Engebråthen Hermansen kommer halsende etter og det er ingen tvil om at han bruker kølla oppunder kølla til Lucia, som mister ballansen og faller. Spenningen var stor om dommeren skulle gi straffe eller om det bare var en tominutter…… men dommeren gjør ingenting og da tar det fyr i publikum. Lucia selv er overrasket og t.o.m Engebråthen Hermansen virker noe overrasket i sekundene etter hendelsen. Men da har dommer Hansen sagt at det var en perfekt takling og vi er like langt.
Sekunder senere er dommer Tysland overhode ikke i tvil. Forsberg idømmes en tominutter for hekting. Med Lucia-hendelsen friskt i minne skaper det irritasjon over dommernes manglende linje, på tribunen.

Gjestenes overtall er av typen ikke veldig farlig men de klarer likevel å score. Like før Oilers har ridd det hele av klarer ikke Vigier å klarere pucken ut og plutselig ligger den hos Parks som trolig er nær pucken før den stille og rolig glir inn i mål mellom bena på Holm. 4-2!

Dette passet ikke så veldig bra for et Oilers som mer eller mindre hadde innkassert seieren. Nå måtte arbeidshanskene på igjen og bl.a. Mauldin er nære på sin tredje scoring for kvelden. Men også Ringerike har fått ny energi av sin scoring og de skaper noen farligheter foran Holm. Bl.a. har både Tangen Henriksen og Vestman farlige skudd før linjedommeren og publikum har sett noe. Gjestenes M.Hansen har kølla oppe i ansiktet på Lagace og heldigvis fikk en av linjedommerne det med seg og dermed overtall for hjemmelaget.

Oilers spiller nå et bra overtall og med farten til Søberg kommer han seg fri på kanten men ser at Lagace ligger perfekt til på motsatt. Lagace får pucken og skyter på direkten slik at keeper Kallio akkurat ikke rekker over, og pucken sniker seg inn, 5-2. Mauldin som har stilt seg foran mål må ta imot mer dritt fra frustrerte Ringerikinger mens lagkameratene jubler.

Dagens klareste utvisning er det gjestenes Langdalen som slipper unna med. Han hekter Djupvik Løvlie så nær dommer Tysland at han nesten kommer borti dommeren, men det dømmes ikke utvisning. Derimot får Magnus Hoff to minutter ti sekunder senere i det som må være en hevnaksjon, uten at det er lett å se hva dommer Hansen dømmer på.  Gjestene prøver men evner ikke å omsette overtallet i mål. Men de vinner hvertfall skuddstatistikken i 3.periode med 8-10 slik at det sammenlagt blir 47-25 i skudd.

Dermed vinner hjemmelaget greit 5-2 i en kamp de trolig ikke tok ut 100% i hver eneste takling.
Gjestene sliter i bunnen av tabellen men skal ha for at de forsøkte. De har en spilleplan, og det er ikke bare å lempe pucken vekk hele tiden. De ble slitne etter hvert og hadde ikke mer å stille opp med når det gikk mot slutten.

Hjemmelaget var som nevnt påskrudd men kanskje ikke på toppgearet. Viktig at nykommer Mauldin kom i gang med scoringer, det er alltid noe som legges merke til når man IKKE scorer.

Lucias flotte pasning gjennom hele slottet og til Mauldin på bakerste som bare satte kølla til å pucken føk opp i nettaket. Når du scorer sånne mål har du spilt i bedre ligaer enn Get-ligaen!

*** 24 MAULDIN

Greg viser mye av seg selv i kveld. Litt Tommy-takter med kriging foran mål og krangling men like viktig med to mål og svært nære capser på isen.