Kamper

Norsk Topphockey

Oilers vant igjen

Det var liten fremgang å spore fra Frisk-kampen selv om innsatsen var bra og intensiteten på topp. Men teknikk og presisjon var mangelvare i kveldens kamp mot Sparta. Bortelaget ledet fortjent store deler av kampen, men så fant altså hjemmelaget nok en gang en måte å vinne på.

Det var ingenting å si på tenningen fra start av i denne kampen. Allerede etter halvannet minutt ryker de to lags vaktmestere Tommy Kristiansen og Didrik Svendsen i sammen i en fight. Begge får inn noen treffere. Dommerne som gjorde mye rart i kveldens kamp er ikke i tvil.

Dette kvalifiserer til 5+video. Hvorfor Tommy i tillegg får to minutter for usportslig er det bare dommerne som vet. At 4250 tilskuere samt begge lags benker rister på hodet av at dommerne sender spillerne i garderoben kan kanskje være et tankekors. Det virker hvertfall unødig strengt og det er ingen tvil om at det var Sparta som tjente best på dette.

Bare få sekunder senere skjer det som så ofte skjer. Dommerne tar en billig utvisning andre veien slik at det blir spill 4 mot 4. Eklund får en tominutter for slashing – noe han forstår lite av.

Spencer Humphries sørget for utligning på tampen av tredje periode forrige gang Sparta var på besøk. Da eksploderte DNB Arena. (foto: Oddmund Sola)

Sparta lar seg ikke påvirke av dette og når Sveum slurver i egen sone kan de legge press på hjemmelaget. Simon Løf får pucken på blålinjen, sender i vei et skudd som Henrik Holm ikke ser mye av for gullhjelm Malmstrøm har stilt seg foran han. Vanskelig å se om Malmstrøm er i pucken, men inn går den uansett og gjestene sjokkerer i Dnb Arena og tar ledelsen.

Ikke lenge etter ryker Sparta på nok en utvisning når McCoremark må ut i to minutter for tripping.  Oilers i overtall er ikke slik det kan være. Pucken går ikke fort nok og gjestene klarer å ri det hele av. Like etter er det CDA som tar en tripping slik at også bortelaget får sjansen i overtall. Men Henrik Holm er med på notene og det blir ikke uttelling for de blåhvite.

Perioden blir ikke den mest velspilte. Oilers kjører på det de har og tar for seg i rundvant men det mangler noe med det siste lille. Det er VEL så farlig når gjestene kommer på overganger. I tillegg faller de store sterke Spartaspillerne merkelig rart av og til uten at dommerne går på denne formen for skuespill.

Med 8-5 i skudd er det hjemmelaget som har overtaket, men Sparta leder og har klart å avverget det stormløpet de trodde skulle komme på en utmerket måte.

Midtperioden er ikke så ulik den første. Gjestene har sine farlige overganger mens hjemmelaget har mye nesten. Pasningene sitter ikke og det blir ikke de største sjansene og det som kommer tar Ward seg av i Spartaburet. Etter en Spartautvisning som ikke gir uttelling overtar bortelaget mer og mer av initiativet mens hjemmelaget virrer rundt uten mål og mening – slik vi dessverre har sett altfor mye av i det siste. Enkle pasninger blir vanskelige og Henrik Holm må trø til flere ganger. Holm kjemper forgjeves vel 13 minutter ut i perioden. Det er kalibalik foran Henrik. Sparta har plutselig flust med sjanser og Oilers klarer ikke å klarere. Plutselig kommer pucken ut i slottet der gullhjelm Malmstrøm har tenkt at den kan komme. Han venter litt før han elegant setter pucken opp i krysset og gjestene har doblet sin ledelse, 0-2!

Dette ser ikke akkurat ut til å tenne hjemmelagets spillere. Minuttet senere er Medhus for sen og ender opp med å hekte en Spartaspiller. Dermed overtall og nervøsitet. Heldigvis er ikke Sparta bedre enn godt nok, så det blir ikke uttelling. Heller ikke når Henriksen tar en knetakling på Eklund klarer gjestene å få uttelling. Eklund får seg en skikkelig smell men er klar til neste dropp.

Er det noe Oilers kan så er det å spille til sirenen lyder, og det er akkurat det de gjør i denne perioden. Med usle fem sekunder igjen av perioden reduserer Dan Kissel noe som ser helt håpløst til å ende med nytt håp. Oilers har lagt skikkelig press på gjestene som ikke klarer å få pucken ut. Kissel tar en retur fra keeper og går kjøkkenveien så fort at keeper ikke rekker å komme over før pucken ligger i mål.

Dermed 1-2 og alt ser mye bedre ut. Skuddene 8-12 er ikke bra, og Kissels mål var vel den eneste avslutning på mål, de siste ti minuttene av denne perioden for hjemmelaget.

Dermed blir tredjeperiode spennende. Med Friskkampen friskt i minne kunne det fort bli en kjekk kveld likevel. Derfor er det hele så meningsløst når VanGuilder ryker på en 2+10 for takling mot hodet. Utvisningen er grei den, ikke ulik slik som ikke gav utvisning flere andre ganger i kampen.

Bortelagets overtall gir Henrik Holm litt å jobbe med men de klarer ikke å score – og punktere kampen. Istedenfor er det Spartas eldste spiller Malmstrøm som kjører Henrik Holm i senk når han setter fart inn mot mål. Istedenfor å styre unna kolliderer han med Holm og får to minutter for interference.

Dette skjer like etter at Oilers har hatt noen store sjanser til å utligne. Soares har nesten åpent mål, men bommer.

Nå får Oilers sjansen i overtall men selv om pucken går fortere og gjestene er mer slitne så vil det seg ikke. Sarpingene avklarer og har fortsatt ledelsen når det gjenstår ti minutter av kampen. De siste minuttene av kamper blir spennende. Oilers tror de har scort når Salsten fra kloss hold får lirket pucken i mål. Dommeren peker på mål, noe som betyr at videoen må bevise at det er begått noe uregelmentert. Dessverre viser videoen akkurat det og dommerne visker ut scoringen. Men nå har heldigvis hjemmelaget fått blod på tann.

Med syv minutter igjen å spille klarer en tiltagende irritert Roest å skyte pucken upresset over vantet fra egen sone. Det betyr to minutters hvile. Nok en sjanse til hjemmelaget men de bruker altfor lang tid å etablere. Spartas box jobber fantastisk og det blir ikke scoring.  Der Humphries fikk en pasning han kunne skyte pucken rett i mål mot VIF, kommer pasningen litt lenger bak i dag, slik at han må stanse pucken. Det er nok til at gjestene får posisjonere seg og skuddet blir ufarlig.

Tiden går og gjestene blir mer og mer slitne, men finner ny energi i å ennå lede.

Oilers tar timeout med litt under to minutter igjen å spille. Etter timeouten kommer ikke Henrik Holm på isen. Uff uff, hvor ofte har ikke det endt i mål i tomt bur…. Men den sjansen må tas. Oilers vinner den viktige droppen ved Soares. Soares har ikke vunnet så mange dropper som han pleier i kveld, men når det virkelig gjelder er han til å stole på. Oilers presser voldsomt nå men Kunes misser et mottak og Oilers må begynne på ny.

Med litt over minuttet igjen blåses det offside og ny dropp i midtsonen. Igjen vinner Soares droppen. Oilers lemper inn og jobber etter. Med dette enorme presset må Eklund hos gjestene sende pucken direkte over vantet, slik at det blir en utvisning. Han forstår, som forrige gang, ingenting!

Dermed kan Oilers spille 6 mot 4 og vi får nok en viktig dropp. For tredje gang på kort tid vinner Soares droppen. Pucken går ut til Humphries som spiller videre til Kunes. Han slipper pucken videre til Soares som  venter og venter, og når han sender pucken mot mål er det plutselig fire Oilersspillere som står klar og venter på returen. Den som til slutt får satt kølla på pucken er ingen ringere enn Spencer Humphries som viser sin scoringsform nok en gang. Plutselig ligger pucken i mål og hjemmelaget har utlignet, 33 sekunder før slutt.

Illsinte Spartaspillere vil ha video men dommerne ser ingen vits i det. Spartas trenerteam som har vært overrasket hele kampen gjennom forstår nå absolutt ingenting. Ingen tvil om at dette er surt for et godt kjempende bortelag. Tredje periode ebber ut med 13-5 i skudd og 2-2. Dermed blir det spilleforlengelse.

Nå har Oilers virkelig fått lysten på det ekstra poenget, mens gjestene virker å satse mer på straffekonk.  Med spill tre mot tre åpner det for teknikere. Kissel er førstemann som forsøker seg men Ward redder. Neste som prøver seg er Hoff men bortelaget avklarer og overtar pucken. De jobber seg inn i sonen til Oilers men Soares får klarert. Like etterpå er Gerbrandt farlig frampå men Holm er med. Så er det VanGuilders tur. Han prøver litt fiksfaks men det blir ikke uttelling. Sekunder senere er det Eklund som plutselig får stå alene i slottet, men igjen er Holm med. Nå går det fort frem og tilbake. Salsten får sjansen men Ward er med. Så er det Macaulay som får skyte men igjen redder Ward. Sparta spiller på tiden mens Oilers har veldig lyst å score. Med to minutter igjen av sudden death overtar Kissel pucken bak eget mål.

Han spiller med Kunes og får pucken igjen og nå er han nære på å gå helt gjennom, men bortelaget avklarer.  Roest overtar men mister pucken til Kissel. De samme tre har ennå ikke byttet og setter nå fart fremover. Denne gang er den VanGuilder som går gjennom men vinkelen blir for spiss så han legger elegant ut i slottet, og der kommer Kunes farende og setter pucken i åpent mål, ettersom keeper Ward har blitt med på VanGuilders bevegelse. Dermed vinner Oilers 3-2.

Hjemmelaget spiller ingen god kamp med står nok engang igjen med to poeng. Det kjennetegner et vinnerlag. Nå er det andre kamp på rad dette skjer og det er bra å unngå tap, men likevel mye bedre med trepoengere. Det var jevnt dårlig over hele linja til Kissel scorte like før andre pause. Etter det begynte Soares å vinne dropper og pasningene fant veien på køllebladene og da er Oilers mye bedre enn de fleste de møter.

For bortelaget må dette tapet være særdeles surt. Etter å ha blitt slaktet med 1-4 hjemme mot erkerival Stjernen hadde de egentlig ingenting å tape i kveldens kamp. Og de spilte fornuftig kampen igjennom. Tok sine sjanser og spilte trygt defensivt. Men til slutt ble det for vanskelig og det ble med ett poeng. Noe som i utgangspunktet er bra  i Stavanger, men slik kampen uttartet seg er det nok en skuffet gjeng som sitter på bussen østover nå.

Spenning til siste slutt da Oilers vant bartefesten mot Sparta. (foto: Oddmund Sola)

KVELDENS ØYEBLIKK

Spencer Humphries krangler litt med en Spartaspiller men det hele ser ut til å gi seg. Men plutselig slasher Spartaspilleren Humphries rett ned. Heldigvis står dommer Kronborg veldig godt plassert – og dømmer…. Ingenting! God gjort!

KVELDENS STJERNER:

*** DAN KISSEL

Sliter som alle andre de første 39 minuttene. Etter det scorer han og assisterer på de to andre målene og er sterkt delaktig i seieren.

** HENRIK HOLM

Den eneste som fungerer de første 39 minuttene. Redder sine slepphendte lagkamerater flere ganger.