Oilerstoget ruller videre

En kanon andreperiode hektet Lillehammer av kampen og sikret Oilers’ 11 strake seier.

Første periode ble som forventet mellom to topp- og formlag, tett og jevnt. Oilers fikk powerplay umiddelbart etter åpningsdropp, men ligaens beste overtallspill fikk ikke uttelling denne gang.

Når Oilers får sjansen med en mann mer igjen cirka kvarteret ut i første periode, varer det bare 12 sekunder, men det er fordi Phil Lane får utvisning for høy kølle. 4 mot 4 spill, og Lillehammer stormer i angrep. Men Oilers bryter og kommer 3 mot 1 andre veien. Lagace til Forsberg og videre til Rokseth som sniker pucken under Hanneborg og 1-0.

Jacob Lagace, Brandon Burlon og Daniel Bøen Rokseth (bildet) kunne sammen med resten av Oilers juble for nok en sier da Lillehammer ble slått 6-1 i årets siste hjemmekamp. (foto: Oddmund Sola)

Ligaens nest beste powerplay får så sjansen mot slutten av perioden, men Oilers rir det av og går til pause med 1-0.

Oilers kommer knallhardt ut til andre periode og perioden er bare 27 sekunder gammel når Lucia, nydelig fremspilt av Vigier, fint runder Hanneborg og setter 2-0. Midtveis i perioden skjærer det seg litt for Oilers i egen sone og gjestenes Cangolosi får en gratissjanse  som han griper med begge hender. 2-1 og kampen er helt åpen igjen.

Men kort tid etter er det Oilers ungdomsrekke som gir Oilers luke igjen. Vikingstad og Mathisen setter opp Ulriksen på blå, og den tidligere Lillehammerspilleren hamrer inn 3-1 på en dekket keeper.

To minutter senere kjefter Henrik Medhus inn 4-1 fra kloss hold, før Stephan Vigier styrer inn 5-1 mot tidligere lagkamerater på nydelig vis. Og Oilers tar pause med 3 poeng mer eller mindre sikret.

Kaptein Forsberg setter punktum for scoringen med 6-1 fire minutter ute i siste periode. Og Oilers kontrollerer kampen ut. Med hektisk kampprogram med 3 strake bortekamper og deretter en hjemmekamp i løpet av 8 dager fra søndag av kan mye avgjøres de neste dagene. Dagens hjemmeseier var en lovende start.

Kveldens oilersstjerner:

*** Kristian Forsberg – Kapteinen setter opp det første, og scorer det siste.

** Daniel Rokseth – Mål og assist og bare en overbærende dommer fra 5 minutteren for figthing som ville gitt en såkalt Gordie Howe Hat Trick.

* Mario Lucia – Nydelig scoring, og nydelig assist.

Tekst: Tobias Eiken