Poengene varmet mest

Kveldens kamp mot Comet ble aldri noen god kamp.  Til det var hjemmelaget for lite villige til å omsette det fullstendige overtaket spillemessig i mål, og først minuttet før siste pause var hjemmelaget i ledelsen. Uansett 3 poeng i det første møte med Comet i Stavanger siden 2008!

Innledningsvis var det vanskelig å se hvem som var topp og hvem som var bunn. Den første store sjansen fikk Comet når de plutselig kom tre mot en mens kveldens Oilerskeeper Jens Hoekstra fikk stanset skuddet fra Jessesen. Og de grønnkledde har mer å komme med Pelle Hedlund tar pucken med seg bak mål og forsøker kjøkkenveien og der, via en Oilerskølle så går pucken i en fin bue over Hoekstra, 0-1!

Da var det spilt i tre minutter og hjemmelaget hadde ikke møtt opp til kamp.  Men det virket faktisk som baklengsmålet vekket hjemmelaget for på kort tid får både Langan, Ulriksen og Dineen testet keeper Ljung i Comet-målet.  Men det er vel så farlig når bortelaget prøver seg. Vaglen prøver også kjøkkenveien men Hoekstra er med – returen settes like utenfor.

Det virker likevel nå som at hjemmelaget har forstått alvoret og et fint raid av Bourque ender nesten på kølla til Kissel, men bare nesten.Etter 09.24 får vi kveldens første overtall for hjemmelaget når Trnavskiy får en tominutter for slashing på Tristan.  Førsteoppsettet med Kissel-Trettenes-Dineen-Tristan og Klave starter og de har mye puck men pucken går uvanlig seint fra mann til mann og det virker som om interessen for å gjøre jobben foran mål ikke er helt på topp. Nærmest er Watson mens hans skudd går i nettet -på utsiden.

Bortelaget er flinke å tekke skudd og de «vokser» litt for hver gang de hindrer pucken å komme inn i farlig farvann foran egen keeper.  Bortelaget holder ut og to minutter senere må de igjen spille i undertall. Nå er det Hurthi som får en tominutter for holding. Den største sjansen i dette overtallet er det Nick Dineen som får men med keeper nede klarer han ikke å løfte pucken og da blir det redning.

Comet rister det hele av og perioden går mot slutt når Østby blir regissør til

Nevnte Østby har full kontroll med puck bak eget mål men finner likevel ut at han skal gå på egen hånd fremover – til tross for tre Cometspillere rundt seg. Det går som det ofte gjør. Gullhjelm Kopperud snapper pucken av Østby og er plutselig hele alene med keeper Hoekstra. I dødvinkelen har hatt observert at Trnavsky kommer inn og når Kopperud har dratt med seg Hoekstra over på ene siden slipper han pucken tilbake til Trnavsky som bare kan sette pucken i åpen kasse.

Men idet skuddet går kommer spaken til Hoekstra i veien og det blir en fantastisk redning – med nedre del av spaken. Pucken går via spaken og over mål.  Østby kan ikke annet enn å klappe Hoekstra på skulderen og takke mens måpede Comet-spillere ser opp på skjermen for å får med seg hva som egentlig skjedde. Trnavsky skøyter ut i boksen og kan ikke annet enn å riste på hodet.

Skuddene 16-7 sier at hjemmelaget har hatt god kontroll, men skuddene er ikke av de farligste og jobben som kreves er foreløpig ikke gjort. Idet sirenen går pådrar Bourque seg 2 minutter for frustrasjon noe som betyr at hjemmelaget starter midtperioden i undertall.

Midtperioden er i gang og bortelagets overtall er ikke all verden. Hjemmelaget har skjerpet seg og det blir med Thomas` halvslakke avslutning for gjestene. Bortelaget roper på ny utvisning mens de ennå har overtall men opplever at det ender med at deres egen Nilsson får to minutter for å holde motstanders kølle 3-4 sekunder senere. Dermed blir det nytt overtall til hjemmelaget.

Dropp vinnes lett men pucken er i det ufarlige området og gjerne mellom de to spillerne nærmest blålinjen – hvor presser er minst. Til slutt er det Dineen som skyter et udekket skudd som er enkelt for keeper.  Ny dropp – nye folk på isen.  Det samme skjer… Mauldin står helt umarkert foran keeper men Bourque med pucken tørr/vil ikke sende pucken inn.  Ti sekunder senere skjer det samme og da får Mauldin pucken idet som hvertfall ender med et skudd på mål.

Men så, nærmere fem minutter ut i pausen slår Oilers en Icing og får ikke byttet spillere. Førsterekka står på isen.  Trettenes vinner droppen men Comet er på med en gang. Ludvig Hoff gjør en stor jobb fra eget rundvant og helt til midtstreken – langs vantet. Får til slutt stukket pucken mot Trettenes som er på offensiven. Plutselig kommer Trettenes og Kissel alene med  Jessesen som nøler litt men tenker nok at en udekket keeper kan ta skuddet som evnt kommer fra Trettenes. Det kan han ikke!  Trettenes ser muligheten og et rapt håndleddskudd senere har pucken gått mellom bena på Ljung og det er 1-1!

Ville dette være vitamininnsprøytningen hjemmelaget trengte ? Tja…Det første som skjer etterpå er at hjemmelaget slår Icing og Comet får en stor sjanse når pucken kommer ut til Jessesen i slottet men Hoekstra er med.  Hjemmelaget fortsetter å ha initiativet og Klungtveit er akkurat litt for sen i avtrekkeren når han får muligheten men en Cometkølle kommer imellom.  Tristan Langan er en av de som har vist mest sålangt i kveld uten at det sier så mye. Han får et god mulighet idet vi nærmer oss halvspilt kamp. Sekunder senere er han i sentrum igjen når hans høye kølle sender ham i fryseboksen i 2 minutter og bortelaget får kveldens andre mulighet i overtall.

Men powerplayet til bortelaget sitter ikke og de er i så måte heldige som får holde på i 2 minutter da det ser ut som Trettenes snytes for en tripping ganske tidlig i Comets overtall. Dog blir det ingen avslutninger i overtall og Tristan er snart på isen igjen.  Bortelaget virker nå slitne og har lite å komme med. Det merkelige er at hjemmelaget også virker slitne. I spill uten puck er innsatsen og viljen til å vinne pucken tilbake stor men med puck går det sent og de fleste tar gjerne en dragning ekstra.  Når gjestene en sjelden gang har sjansen spiller de seg i offside.

Minuttet før pause får de dog en fin sjanse men skuddet settes over mål, og da er det vel typisk at hjemmelaget tar ledelsen i kampen 23 sekunder før siste pause. Målet er litt likt utligningsmålet. Sondre Bjerke sender pucken opp langs vantet fra egen sone, og på blå står Mauldin og tar imot. Uten særlig press kan han avansere noen metre og selv om både Tristan og Dineen er spillbare så skyter Greg, i mål. 2-1.  Keepers reaksjon viser at han er langt fra fornøyd med egen prestasjon i det tilfelle.

Dermed har hjemmelaget snudd det, men bare etter 9-7 i skudd i midtperioden – noe som hvertfall viser en bedre effektivitet på skuddene.

Tredje periode og hva kunne man forvente av et til nå ganske «slitent» oppgjør.  At oppgjøret tar seg spillemessig opp vil være en overdrivelse men hjemmelaget har stort sett kontroll. Når gjestene får sitt første skudd på mål ender med at Cometspilleren som skjøt for stå helt oppe i ansiktet på keeper Hoekstra etterpå. Hvor var backene ?  Kanskje de såg at det var tidligere Oilers-spiller Kuisma som skjøt og dermed lot han «få lov» å stå foran keeper-Jens.

Like etterpå er det hjemmelaget som er i offensiv sone. Ludvig Hoff prøver et c-moment når han plutselig kommer skliende fra siden – liggende på magen, og få til en styring men det lot seg ikke gjøre.  Minuttet senere scorer hjemmelaget.  Tristan Langan jukser litt og blir værende igjen når Comet forsøker å få pucken ut av sonen. Bourque og Dineen jobber godt på blålinjen og holder pucken inne før sistnevnte ser Tristan liggende mutters alene foran keeper Ljung. Med en høyre/venstre-finte er keeper borte og Tristan kan sette pucken høyt opp i nettaket, 3-1!

Det endte med en grei hjemmeseier til slutt da Oilers var vertskap for Comet tirsdag kveld. Her kan Tristin Langan konstatere at guttas tredje scoring er et faktum. (Foto: Oddmund Sola)

Hjemmelaget fortsetter å presse uten at de legger stort mye mer i det enn tidligere. Plutselig bryter bortelaget men igjen ender det med offside. Deretter er det førsterekka til Oilers som viser at de KAN spille hurtig puck seg imellom men til slutt klarer ikke Kissel å sette pucken i mål – men flott raskt spill i forkant!
Etter 51.55 får gjestenes Johansen en tominutter for høy kølle på Ludvig Hoff. Med blod og tenner skulle man tro det kunne blitt mer enn to minutter men etter en videotitt bestemmer dommerne seg for at to minutter nok. Dermed nytt overtall for hjemmelaget og verre skulle det bli – for bortelaget.

Halvminuttet ut i undertallet klarerer de pucken over i Oilers sin sone og når Dineen setter fart bak eget mål så trippes han av Myklebust. Denne gang hever dommeren armen og hjemmelaget får spille inntil halvannet minutt med 5 mot 3.  Vi har sett tidligere at spill 5 mot 3 automatisk gjør at spillerne får «god tid».  Nå skyter Klavestad nærmest på direkten og skuddet er så hardt at han selv har store problemer med å holde «returen» i sonen når pucken kommer ut igjen – men han klarer det og spiller pucken ned til Kissel. Også han har dårlig tid og venter bare til Langan har plassert seg foran keeper før han bare ser ut mot slottet og slipper pucken mot mål – og i mål, 4-1!

De siste åtte minuttene er Oilers enerådende.  Dineen skyter knallhardt i krysstanga, Trettenes er nære på å styre en Klave-assist inn. Bourque prøver seg men den største sjansen er det Comet som har. Kuisma går bak mål og keeper Hoekstra må følge med over, men pucken blir lagt ut på motsatt der Pelle Hedlund kommer i full fart og har tilnærmet åpent mål. Men Hoekstra er lynraskt over og når skuddet kommer er snappen på plass og det reddes. Nok en stor sjanse avverget der av unggutten.

Det siste som skjer i kampen er at Elvsveen og Tangen Henriksen kommer alene med keeper men igjen blir det tatt en dragning for mye og Elvsveens forsøk på pasning til Tangen Henriksen ender heller opp som kampens siste skudd.

Dermed tar hjemmelaget tre nye poeng i det som var en kamp på det jevne for hjemmelaget – og ikke noe mer. Bortelaget øynet muligheten til å gjenta bragden fra Halden i november men det holdt ikke – og det skal det heller ikke gjøre når disse to lagene møtes.

*** 1 HOEKSTRA

Vanskelig kamp med lite å gjøre men varter opp med to kjemperedninger når det må til. Redningsprosent på 95% i dag «ødelegger» snittet som før kampen var på 97.3%. Begge tall særdeles høye!

** 23 LANGAN

Mål og eneste sammen med Dineen som hadde +3 i dag.  11 mål så langt i år lar seg høre!

* 8 TRETTENES

Scorer det viktige førstemålet og prøver som kaptein å dra de andre med seg i 3 x 20 minutter.

Tekst: Anders Vegstein.