Solid!

Det ble nesten en maktdemonstrasjon når Oilers møtte VIF i kveldens kamp i DNB Arena. Oilers som har slitt tungt helt frem til landslagspausen leverte igjen årsbeste og vant fortjent 3-1 over et godt VIF-lag. Etter to gode bortekamper var det duket for eksamen i DNB Arena i kveld.

Tabellen er som regel alltid glemt når Oilers møter VIF og spenningen for hjemmefansen var å se om vekkelsen i de to siste bortekampene var så bra som man kunne få inntrykk av. Og når da VIF er motstander så vet man at man møter klasse og at innsatsen bør være på topp.

Innledningsvis var det bortelaget som åpnet ivrigst med sine tekniske spillere som Olden og Olsen men Oilers viste tidlig at de var klar for møte og ledet etter fem minutter 5-1 i skudd.  Men i bunn og grunn var hele førsteperioden ganske jevn. Tempoet var høyt, kanskje litt for høyt for dommerne som vel var borti pucken fem ganger i spillets gang og bl.a. hadde fine assist både til VIFs Lalande og Oilers`Vikingstad uten at det ble mål av det.

Oilers trakk det lengste strået i en herlig hockeymatch mot Vålerenga torsdag kveld. Her feirer Chris Rumble, Tommy Kristiansen og Sander Hurrød utligning til 1-1. (foto: Oddmund Sola)

Etter nesten halvspilt periode får vi kveldens første utvisning da ex-Oilers Villiam Strøm faller i duell med Vikingstad og like godt tar med seg sin gamle lagkamerat i fallet. Det blir det to minutter for holding av. Oilers som har slitt med sitt powerplay denne sesongen scorer ikke i dette heller men man ser gode tilløp til å la pucken gå hurtig fra mann til mann og det var nære på noen ganger. Blant annet fyrer Klavestad av et skudd som går i tverrlegger.

Etter vel 16 minutters spill har VIF etablert et godt trykk i hjemmelagets sone og Oilers har mer enn nok med å prøve å holde følge. Det ender med at Magnus Hoff pådrar seg en tominutter for hekting. At Tommy Kristiansen får to minutter for en «late hit» på Murphy i det han skyter ser mer rart ut, og Tommy har selv noen innspill til dommerne på den uten at de velger å endre mening av den grunn.

Dermed har bortelaget alle tiders sjanse til å score og de etablerer en halvsirkel rundt Oilersspillerne som presses stadig nærmere egen keeper, men VIF vil heldigvis være helt sikre på å score før de prøver så det blir veldig mye frem og tilbake og det første skuddet kommer ikke før utvisningene er halvveis, når Lindstrøm forsøker seg.  Oilersspillerne kjemper heroisk og der er full jubel både i spillerboksen og på tribunen når laget makter å få pucken ut av egen sone. Og til slutt har man avverget 3 mot 5.

Like før pause setter Balcers fart på skøytene og er iferd med å passere veteranen Gunnarsson som nok ikke ser noen som helst mulighet til å holde følge, uten å ty til ulovligheter. Dermed avslutter Oilers i overtall i en periode som i skudd ender 9-9 men som trolig gav hjemmelaget et mentalt løft når man ridde av 3mot5 i tominutter.

Oilers åpner da altså midtperioden i overtall og etablerer seg raskt i VIFs sone. Balcers får en fin mulighet men det er først når Gunnarsson er tilbake på isen at skuddene kommer. På kort tid fyrer både Brassart, Rumble og Hoff av og når gjestenes  Thomas Olsen har et skudd på mål etter nesten fire minutter er det første gang gjestene er frampå i perioden. For nå kjører hjemmelaget og bortelagets Ekelund ryker etter seks minutter på en tripping når hjemmelaget kjører noen «one touch» i midtsonen som Ekelund ikke henger med på. Dette overtallet til hjemmelaget er ikke så etablert som det forrige og gjestenes Lindstrøm inviteres også til å prøve men Holm er med.

Når vi nærmer oss halvspilt periode har Oilers 8-2 i skudd og har etablert ett voldsomt trykk mot Steffen Søberg. Derfor føltes det for hjemmelaget ganske så feil at nevnte Ekelund skulle få sin hevn når vi har spilt i 30.05. Han får like godt to sjanser og selv om Holm redder den første så har han ingen mulighet når Ekelund tar kjøkkenveien og presser pucken inn i det åpne buret via Henrik Holm, 0-1!

En skikkelig kalddusj for hjemmelaget dette når målet kommer i deres beste periode av kampen. Heldigvis for hjemmepublikummet så virker det ikke som Oilers bryr seg så mye om dette. Oilers har da ligget under før å kommet tilbake!  Og jo da. Bare to minutter senere sitter utligningen.

En revansjesugen Tommy Kristiansen gir Lindgren en hard trøkk i vantet så han tar etpar sekunder i knestående, Tommy tar med seg pucken i rundvant og foran mål står Sander Hurrød og etter litt om og men får han satt kølla på pucken og vi er like langt, 1-1.  Spillerne omfavner hverandre og det er lett å se at det er blitt kjekt å spille ishockey igjen.

Det er Oilers som kjører resten av perioden selv om Bryhnisveen gjør det litt spennende når han misser et fremspill mens Holm er med på Gunnarssons skudd. Vi får også en litt morsom situasjon når VIF-keeper Søberg er bak mål og stopper pucken. Oilers presser på og Søberg finner det lurest å spille pucken langs rundvant, men der har Brady Brassart tatt oppstilling og forsøker et direkteskudd men Søberg har luktet lunten og kommer seg på plass før det blir skjebnesvangert.

Med 15-8 i skudd i denne perioden så er det liten tvil om at hjemmelaget har hatt initiativet og slik sesongen har vært er det enkelt å snakke om årsbeste. VIF var tidvis statister og en spiller som Balcers prøver må mye som kanskje ser rart ut når det ikke lykkes men når selvtilliten kommer så sitter også de finurlige fintene vi kjenner fra før.

1-1 etter to perioder vitner om en kamp med to gode keepere men også om to lag som ofrer seg og tredje periode kunne ikke komme raskt nok.  Oilers går igjen hardt ut og Dan Kissel har en stor dobbelsjanse før vi før gjestenes første skudd på mål etter tre minutter. Like etterpå skyter Berg-Paulsen ett skudd hvor Markus Vikingstad er farlig frampå på returen men Søberg er med.

Spiller bølger frem og tilbake og tempoet er fortsatt høyt selv om enkelte begynner å merke kjøret. Da oppstår det også situasjoner og når David Morley bestemmer seg for å sette fart på skøytene er ikke Murphy med og ender med en tripping i egen sone. Oilers etablerer nå igjen et voldsomt trykk og både Costello og Kissel forsøker seg før vi endelig får powerplay-målet vi ventet på. Og for et mål! Med tre spillere rundt seg og kølla til Røymark både høyt og lavt så legger Balcers først pucken til rette og deretter idet han blir hektet av nevnte Røymark så setter han pucken over leggskinnet til Steffen Søberg,2-1!

Og sjelden har vi sett Rudolfs så glad som etter denne scoringen.  Oilers leder 2-1 og begge mål er scoret av lokale unggutter må man vel kunne si. Martin Røymark må sette seg i utvisningsboksen selv om Oilers scoret og dermed før hjemmelaget nye to minutter i overtall.
Dette overtallet kan glemmes. Man trodde kanskje at VIF hadde til hensikt å vente på Oilers i egen sone, men neida. VIF vil utligne og presser høyt og tar Oilersspillerne på senga. Så Jonas Oppøyens dobbelsjanse er eneste skudd i dette overtallet.  Men klokka går og Oilers spiller nå med lavere risiko og nå ser vi forskjellen på Oilers tidligere i høst. Det tekkes og jobbes knallhardt og om en lagkamerat gjør en feil så står alltid en annen klar til å hjelpe. I tillegg har man litt flaks når pucken glir langs streken og utenfor. Den sjansen er så stor at dommerne må inn og se.

Med fem minutter igjen å spille får Bryhnisveen det som må kunne kalles en unødvendig utvisning i egen sone for interference. Skulle dette være sjansen VIF trengte ? Men selv om pucken stort sett er i Oilers sone nå så gir hjemmelagets oppofrende spill VIF få muligheter og det blir puckfrakt og halvdårlige mottak før det kulminerer med at Sondre Olsen fra rundvant sender pucken ut mot backene sine, men midt i mellom den – og ut i midtsonen.

Like etterpå får vanligvis sindige Tobias Lindstrøm en tominutter for å ha feid ned keeper Henrik Holm. Han påstår det hele skjer utenfor målfeltet men det gjør det ikke og i målfeltet er keeper enerådig så da må Tobias ta en tominutter på et lite gunstig tidspunkt. Han er sint og smeller igjen døra hardt i utvisningsboksen på en måte som gjør at dommeren velger å gi han en 10-minutter ekstra for dårlig oppførsel. Og med få minutter igjen å spille så blir det tidlig dusj.

Med spill fire mot fire åpner det seg plutselig muligheter begge veier. Både Sondre Olsen og Kissel forsøker før Oilers finner ut at de skal bytte spillere når finske Taimi er på veg igjennom. Men Holm er med og hindrer finnen med desidert mest istid i kveld en etterlengtet scoring.

Tiden går og Oilers presser aggresivt slik at VIF sliter med å få tatt ut keeper men på 59.14 går Søberg og VIF sender ut på sin sjette utespiller. De beholder pucken i sonen men en Oilerskølle er i veien på en pasning og pucken går over vantet. Da benytter trener Roy Johansen anledningen til å ta en timeout. Med kun 32 sekunder igjen å spille er det ikke så mye annet å gjøre enn å satse alt fremover.

Men Oilers vinner kveldens viktigste dropp ved Brassart og dermed må VIF jakte etter.  Rumble forsøker å sende pucken langs rundvant ut i midtsonen men den blir plukket opp og selv om VIF har pucken nå så får de aldri god kontroll og når Sørvik får pucken langs blå må han bare legge den på mål hvor det er flust med spillere. Brassart hopper høyt og slår pucken vekk mens sekundene går. Pucken er nå i rundtvant hvor de hvite forsøker å holde den fast mens de blå blir mer og mer desperate når sekundene tikker. Til slutt får VIF pucken ut og Taimi legger pucken på mot mål men den går forbi alle og over i motsatt rundtvant. Og med fem sekunder igjen å spille vinner Balcers duellen med Sørvik. Det betyr også at Sørvik ikke er i veien for Kissel når han ser hva som skjer og idet klokka er i siste sekund setter han 3-1 i åpen kasse.

Dermed tar Oilers tre meget viktige poeng og ikke minst de viser for seg selv at de er tilbake i det sporet vi vet de kan være.  De tre siste kampene har gitt 9 poeng og det virker som rekkene er satt og innsatsen og spillegleden er tilbake. VIF er ikke noe dårlig lag og kveldens kamp kommer nok høyt opp på listen over nivå så langt i årets Fjordkraft-liga. Oilers har alltid vært flinke på å fokusere på de som spiller og ikke på de som er skadet men vi kan jo ikke bare glemme at det er gode spillere som også er på veg tilbake fra skader.

Dan Kissel ser at Balcers kan vinne duellen med Sørvik men klokka går fort. Det ser ut som Dan The Man kaster et kjapt blikk på kuben i Dnb før han tar sine siste skøytedrag i kveldens kamp. Og selv om målet er helt tomt så settes pucken klistret opp i krysset, og klokka viser 00,1!  Da kom følelsen av at dette ble en maktdemonstrasjon!

*** 5 KLAVESTAD

Klave fikk bestemannspremien på et kveld der det var LAGET Oilers som vant men står som eksponent for den vilje og tæl som ble vist av de rundt Henrik Holm i kveld og som hindret griske VIF-gutter muligheten til å gjøre det de liker best.

** 38 HOLM

Redder 28 av 29 skudd og bidrar med viktige redninger gjennom hele  kampen. Holm må være på topp og virker å ha en stigende formkurve – som resten av laget.

*  92 BALCERS

Mål+assist i dag og hele 7 skudd. Har nok mer inne men viser mer og mer hvorfor han spiller i NHL. Blir viktig fremover og det er ingen i Stavanger som savner NHL denne sesongen.