Kamper

Norsk Topphockey

Tosifret moro i NM-premieren

Oilers tok første stikk i kvartfinalen da Lillehammer besøkte DNB Arena fredag kveld. Som da lagene møttes i tredje siste serierunde ble det etter hvert mange pucker å hente ut av gjestenes mål. Nå handler det om å nullstille. Kamp #2 går av stabelen i Eidsiva Arena allerede søndag.

Oilers valgte ikke så veldig overaskende Lillehammer som kvartfinale-mostander etter flere store seiere mot slutten av seriespillet. Den første kvartfinalen begynte relativt jevnt. Lillehammer skapte lite, men de holdt i det minste Oilers unna. Men det holdt bare en halv periode før det smalt. Ludvig Hoff serverte først Christoffer Karlsen fra bak mållinja, og noen minutter senere gjorde Rob Bordson det samme for Anders Tangen Henriksen, og rett før pause styrte Bryce Gervais et tilsynelatende ufarlig skudd inn til 3-0.

Oilers åpnet kvartfinalen med målkalas mot Lillehammer i DNB Arena fredag. Til slutt sto det 11-1 på kuben og gutta kunne feire med et fornøyd hjemmepublikum. Nå venter tur til nordspissen av Mjøsa for kamp #2 søndag. (foto: Kjetil Garvik)

Oilers øker ledelsen tidlig i andre. Hoff skyter et ufarlig skudd men Lillehammer-keeper Ingvaldsen styrer returen rett ut på køllebladet til Karlsen som setter 4-0. Lillehammer reduserer noen minutter senere ved Reichenberg som kommer alene med Partanen og lurer den under skinnen til Oilerskeeperen. Men Oilers svarer fort. Mauldin tar med pucken på en kontring og serverer Tangen Henriksen som på andre forsøk trykker pucken inn i nettet fra kloss hold. Rokseth øker til 6-1 fra skrått hold når han lurer pucken mellom keeper og nærmeste stolpe.

Lefebvre og Klavestad noterer seg for hver sin scoring i begynnelsen av 3. Periode og Lillehammer har lite å svare med. Det renner på i sluttminuttene med en scoring av Hoff og to av Beck og Oilers vinner til slutt 11-1.