Viktige poeng i boks

Et Manglerud Star i økonomiske vansker og med spillerflukt var kveldens motstander i DNB Arena. Oilers har vekslet mellom «varme» og «kalde» hele sesongen. I kveld var det et ganske lunkent som entret isen, men det holdt til tre poeng.

Oilers hadde et lite overtak i første perioden men tross godt med skudd og sjanser så lot uttellingen vente på seg. I periodens sluttminutter får man overtall og da smeller det til slutt. Colton Beck setter til slutt pucken i mål fra venstre droppsirkel etter forarbeid av Rokseth og Mauldin.

Andre periode bør vel helst forbigås i stillhet. Ingen scoringer og ganske jevnspilt. Det må sies å være under forventet i en sånn kamp. Og med serieleder Sparta under med ett mål i Asker så var dette en gyllen sjanse til å knappe inn på forspranget.

Heldigvis ble alle bekymringer for at man skulle kaste bort en sjanse til å ta innpå Sparta raskt fjernet i løpet av tredje periodes første halvdel. Gjestene blir litt for ivrige i forechecken mens de er i undertall og Oilers får komme i fart andre veien.

Hoff på venstre til Lefebvre i midten og videre til Kristiansen på høyre. Hans skudd blir reddet, men Lefebvre pirker inn pucken som blir liggende bak keeper i målgården.

3-0 kommer noen minutter senere. Beck vinner droppen til høyre for gjestenes mål. Pucken kommer til Kissel som fyrer av. Keeper redder skuddet, men Anders Tangen Henriksen ekspederer pucken i mål fra rett utenfor målgården.

Dermed er Spartas forsprang kuttet ned til 4 poeng, med en kamp mindre spilt enn Oilers. Og etter kamper mot bunnlagene Grüner og Ringerike er det akkurat de blå fra Østfold som kommer til DNB Arena i romjulen. Det kan bli en godtbit.

Kveldens stjerner

*** Jona Partanen – Etter et langt opphold uten spilletid så var det gledelig å se norsk-finnen stenge buret.
** Colton Beck – Scorer vinnermålet og legger til en assist på Oilers tredje.
* Daniel Rokseth – Spiller mest av alle Oilersspillerene i dag og på isen på to mål for.

Tekst: Tobias Eiken