Kamper

Norsk Topphockey

 

En æra er over

Laura Rollins og Marcus Forgaard gir seg som trenere for Oilers Kvinner Elite. Tospannet har delt på oppgaven de siste tre sesongene. Nå jakter klubben de rette personene til å fortsette det gode arbeidet.

 

Oilers ønsker å takke Laura og Marcus for lang og tro tjeneste. Begge har vært sentrale i den veksten vi har sett i antall kvinnelige hockeyspillere i byen, det store antallet landslagsspillere som har blitt utdannet i sørvest og ikke minst de gode resultatene oilersjentene har oppnådd. Laura og Marcus har etablert en utviklingsarena for kvinnehockey som er unik i Norge.

Saken fortsetter under bildet. 

Laura Rollins og Marcus Forgaard gir seg som trenere for Oilers Kvinner Elite. Det jobbes med å sette sammen nytt trenerteam som overtar laget fra 1. august. (Foto: Kjetil Garvik)

Laura og Marcus har hentet fire seriegull og to kongepokaler pluss flere sølvmedaljer med jentene, som trenere sammen eller hver for seg. Førstnevnte har vært knyttet til byens kvinnehockey mer eller mindre sammenhengende siden hun kom til Stavanger for tretten år siden.

– Det har vært en spennende reise. Jeg har vel vært det meste. Trener, keepertrener, sportssjef, jentekoordinator, trener for 1. divisjonslaget og sikkert noe mer, forteller Laura til oilers.no.

De siste sesongene har hun trent laget som våren 2021 ble tatt inn i Stavanger Oilers sportslige satsing sammen med Marcus Forgaard.

– Det har vært fine år. Vi har hatt mye moro og fått være med på et inspirerende utviklingsprosjekt sammen med spillerne. Ikke minst den siste sesongen, hvor en ung tropp har tatt store steg sportslig, sier Laura.

Også Marcus peker på årene under Oilers-paraplyen som inspirerende. Han overtok byens elitelag foran sesongen 2018/2019, da som del av Stavanger Hockey

– Jeg har gode minner fra alle år, men de siste sesongene har vært ekstra kjekke og givende. Vi har opplevd vekst på de fleste felt, ikke minst engasjementet rundt laget, kampene, på tribunen og så videre. Utviklingsarbeidet på spillersiden har også hatt gode rammer, sier Marcus Forgaard til oilers.no.

Saken fortsetter under bildet. 

Stavanger elitelag på kvinnesiden har hatt mye å feire under Laura og Marcus sin ledelse. Her fra Furuset Forum palmesøndag 2023, hvor jentenes sikret sin foreløpig siste kongepokal. (Foto: oilers.no)

Nå er det duket for nye koster i den flotte den flotte Kvinner Elite-garderoben i DNB Arena. Vel, ikke ganske ennå. Laura holder det gående en stund til. Hun skal lede laget gjennom vårens barmarkstreninger frem til sommerferien.

– Jobben med å sette sammen nytt trenerteam er i gang, og vi håper å ha dette på plass innen rimelig tid. Det nye trenerteamet vil overta jobben fra 1. august, forteller sportssjef Pål Higson til oilers.no.

Takk for innsatsen Laura og Marcus!