Kamper

Norsk Topphockey

 

Endgame Sarpsborg?

Premissene i torsdagens  sjette semifialekampen mellom Sparta og Oilers i Sparta Amfi er klare. Vinner hjemmelaget tvinger de fram en syvende og endelig avgjørende kamp i DNB Arena lørdag. Vinner Oilers er regjerende seriemester klare for sin første finale siden 2017.

 

Så enkelt. Eller komplisert, alt etter hvilken del av følelsene som tar føringen. Utslagskamper i sluttspill er spesielle greier, og i kveld må Sparta takle do or die på hjemmebane.

Oilers på sin side har «et tap å gå på» for å sette det på spissen. Du kan imidlertid være sikker på at det ikke er tema når Todd og Juhas mannskap forbereder seg til kamp. Gutta vil avgjøre i første forsøk. 4-2 i er da også et statistisk vanlig tall i best av sju-serier. For eksempel har hele seks av sju kongepokaler for Oilers blitt vunnet etter 4-2 i finalen.

Det betyr imidlertid lite når pucken droppes i Sparta Amfi torsdag kveld. Dette er ferskvare. Lykke til alle sammen!

Før nedslepp

Mediene skriver masse om NM-sluttspillet. Også foran den sjette semifionalen mellom Oilers og Sparta. Du finner lesestoff på vår sluttspillportal.

Troppen

Todd Bjorkstrand og Juha Kaunismäki kan velge fra det samme mannskapet i kamp #6 som da vi slo Sparta i DNB Arena tirsdag kveld.

Nicolai Bryhnisveen står med andre ord over, sammen med Tristan Thompson. Sistnevnte grunnet antallet utlendinfer tillatt per kamp.

Følg kampen

Nedslepp i Sparta Amfi er 19.00.

Sørger #85 Karlsen (bildet) og resten av Oilers for seier i semifinalen på Christoffers gamle hjemmebane torsdag? (foto: Lars Kristian Aalgaard)