Kamper

Norsk Topphockey

 

Goalietown Stavanger

Stavanger har vokst frem til å bli den ledende keeperbyen i norsk hockey. Foran høstens landslagsopphold var keepere fra stavangerlag blant de uttatte til både A-landslaget, U20-landslaget, U18-landslaget og damelandslaget. Ingen tilfeldighet, om vi skal tro keepertrener for Oilers og skoletilbudet Oilers Topphockey Peter Andersson. 

– Du kan trygt kalle dette et resultat av langsiktig satsing, slår Peter fast til oilers.no.

Han kom til Oilers foran sesongen 2011/12. Reisen frem til i dag har vært av det inspirerende slaget.

– Ruben Smith var den etablerte seniorkeeperen. Henrik Holm den unge, lovende utfordreren. Bak disse var det ujevnt. Arbeidet rundt alderbestemte lag var i mindre gard organisert og tilbudet for eldre juniorer var knyttet opp mot Oilers 2, mimrer svensken som i tillegg til arbeidet i Stavanger er knyttet til U17-landslaget hjemme hos söta bror.

Heldig

Han føler seg privilgert som har fått være en del av satsingen videre.

– Å få jobbe med to så gode seniorkeepere som Ruben og Henrik samtidig og på samme lag har vært fantastisk. De har vært hverandres utfordrere og beste støttespillere på en gang. Å se fruktene av skoletilbudet Oilers Topphockey og etableringen av Oilers U20 har også vært gledelig, sier Peter.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Peter Andersson (øverst til venstre) sammen med flotte representanter for Golietown Stavanger. Bak: Henrik Holm (f.v.), Jonas Wikstøl og Jakob Opsahl. Foran: Theo Rooseboom de Vries og Ena Nystrøm

Bredde avler topp

Unge ambisiøse keepertalenter velger nå å komme til Stavanger på grunn av bredden i miljøet. Dette legger igjen til rette for å utvikle toppene. Se bare på Jakob Opsahl og Jonas Wikstøl. De bytter nærmest på å vokte buret på det norske U20-landslaget. Et nytt Smith/Holm-par på gang i Stavanger. Og det gror godt bak disse. Se bare på talenter som Theo Rooseboom de Vries og Fredrik Dretvik. At Ena Nystrøm representerer det norske damelandslaget kompletterer bare bildet, sier Peter.

Unikt tilbud

Svensken er full av lovord tilretteleggingen hockeykeepere møter i Stavanger.

– Unikt rett og slett, også om man sammenligner med det som er vanlig i Sverige. At Oilers har egen keepertrener er så sin sak. At også byens breddeklubb prioriterer keepertrener (Patrick Børresen, red.anm.) er imidlertid langt fra like selvfølgelig. I tillegg har vi i mange år kunnet dra nytte av Laura Rollins (tidligere keeper, nå trener for damelandslaget red.anm.) sin kompetanse på damesiden. Et solid utgangspunkt for satsing så vel på bredde som topp, avslutter Peter Andersson til oilers.no.