Kamper

Norsk Topphockey

 

Huse gir seg

Sander Husebø har valgt å avbryte sesongen. Unggutten har ikke fått den høsten han håpet i DNB Arena og er åpen på at motivasjonen har fått en knekk. Midtveis i november reiste han sammen med Thomas Higson på et kortidslån til Lørenskog, uten at det endret situasjonen nevneverdig. Nå har han tatt det tunge valget å legge skøytene til side.

 

I denne omgang i alle fall. Hundvåg-gutten har ikke låst døren og kastet nøkkelen helt ennå.

– I første omgang trenger jeg å få det litt på avstand. Det skal jeg bruke tid på i julen. Så får vi se hva som skjer. Akkurat nå ser jeg for meg å jobbe en periode, kanskje ta noen fag eller se på muligheten for fagbrev som tømrer, sier Sander til oilers.no.

Beslutningen å gi seg satt selvsagt lang inne.

– Absolutt. Like fullt føles det riktig nå. Jeg hadde nylig et møte med Pål (Higson, red.anm.) Han var ærlig på at det ville bli tøft å få spilletid ut over i sesongen. Dermed blir alternativet nye utlån. Ukene i Lørenskog var for så vidt en grei erfaring, men det ga ikke den mersmaken jeg trenger akkurat nå. Dermed ble vi enige om å terminere kontrakten, sier Sander.

Sportssjef Pål Higson synes det er trist at et lokalt talent gir seg tidlig samtidig som han har forståelse for valget.

– Jeg håper Sander finner tilbake driven til å se på flere muligheter til spill på EHL-nivå. Terskelen for istid i Oilers høy og konkurransen knallhard. For å fortsette utviklingen sin er Sander avhengig av et fast kamptilbud på høyt nivå, avslutter Pål til oilers.no.

Sander Husebø debuterte for A-laget til Oilers mot Storhamar 5. desember 2020 og står bokført med totalt 37 seniorkamper for klubben.

Sander Husebø (#11) har valgt å avslutte sesongen i Oilers. Har fra et av høstens oppgjør mot Comet i Halden Ishall. (Foto: Sofia Alexandra Kitterød)