Kamper

Norsk Topphockey

 

Matti til Oilers, troppen komplett

Mathias Trettenes spiller for Oilers sesongen 2019/20. Matti gjør dermed comeback i klubben han spilte for fra 2011 til 2016. Han kommer til Stavanger etter to sesonger med Krefeld Pinguine i tysk elite.

Dermed er nok en spiller med fartstid fra DNB Arena tilbake i garderoben denne høsten. Mathias Trettenes, Dan Kissel og Tommy Kristiansen har henholdsvis fem, fem og fire sesonger bak seg i Oilers. At Mathias er en lokal profil er også gledelig sett med Oilers’ øyne, selv om hovedpersonen har vært ærlig på at han primært ønsket å fortsette karrieren utenlands. Det er foreløpig satt på vent.

Solid forsterkning

Sportssjef Pål Higson legger ikke skjul på verdien av klubbens siste signering.

– I Mathias får vi en all-round spiller på internasjonalt nivå. Han spiller med høy intensitet, tar stort ansvar og er god begge veier på banen. I tillegg blir hans bidrag i garderoben viktig. Han representerer oilerskulturen på en flott måte. At han i tillegg er en lokal profil er selvsagt også positivt, sier Pål til oilers.no.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Mathias Trettenes spiller for Oilers kommende sesong. Med Matti på plass er lagbygget over for denne gang. (foto: Oddmund Sola)

Erfaren unggutt

Sin unge alder til tross, Mathias Trettenes blir en erfaren tilvekst i DNB Arena. Da han debuterte på Oilers som 17-åring hadde han allerede sitt første utenlandsopphold i bagasjen, som junior i svenske MODO. Etter tiden i Stavanger har det blitt Allsvenskan med Almtuna og to sesonger i DEL (øverste nivå Tyskland) med Krefeld Pinguine for Tjensvoll-gutten.

Han tar også med seg rik erfaring med flagget på brystet. Etter spill på ulike alderbestemte landslag har det blitt fem VM og ett OL på Matti.

Statistikk fra hans forrige periode i Oilers finner du på denne linken.

Troppen komplett

Med signeringen av Mathias Trettenes er lagbygget over for denne gang. 2 keepere, 7 backer og 14 løpere er klare til sesongstart. Pål Higson er tilfreds med helheten i mannskapet.

– Jeg synes det ser lovende ut. Vi starter høsten med en fin miks av rutine og ungdom og god balanse i de ulike lagdelene. Som vanlig skjer det utskiftninger fra forrige sesong, men denne gang har flere av de «nye» spillerne erfaring fra klubben og vår kultur. Dermed bidrar de med både fornyelse og kontinuitet, avslutter en fornøyd sportssjef til oilers.no.

Du finner oversikt over oilerstroppen 2019/20 på denne linken.

Bildet vi aldri blir leie av. Mathias Trettenes har satt pucken bak kilovis med sveitserfranc, og Oilers snur 0-2 til 5-2 over Bern i Champions Hockey League høsten 2014. Nå er #8 tilbake i DNB Arena. (foto: Oddmund Sola)