Kamper

Norsk Topphockey

 

Nye muligheter

Det solide resultatet mot Graz 99ers er historie. Lørdag droppes pucken på ny. Nok en gang venter et lag ICEHL for gutta, nærmere bestemt Klagenfurt som med 32 nasjonale mesterskap er østerriksk hockeys mestvinnende klubb. Nedslepp i Sport Hall Bled er 17.05.

 

Amedia sender kampen direkte med sendestart 16.55. Du kommer til streamingen på denne linken. 

Wien-bosatte Øyvind Fiskå deler også denne gang noen tanker før kamp.

ICEHLs Vålerenga

– «Der Rekordmeister» som Klagenfurt liker om å omtale seg som, er østerriksk hockeys Vålerenga. En stor tradisjonsklubb. De vinner ikke så ofte som før, men det er et tungt lag å spille mot. Og desto viktigere en kamp er, desto bedre er KAC, sier Øyvind til oilers.no.

Klagenfurt har også hentet rutine til klubben denne sommeren.

– Ny trener i sommer ble funnet innad i klubben og i troppen er det kun små endringer. Det mangler nok noen utlendinger fortsatt. Den største nysigneringen er Jan Mursak, sloveneren som har spilt i NHL, KHL og SHL. I 2012 hadde han et gjesteopphold i ligaen under lockout da han spilte for Ljubljana og lagde 48 poeng på 30 kamper. Så god er han nok ikke 11 sesonger etterpå, men fortsatt høye forventinger til Mursak, forteller Øyvind.

Han spår nok jevnt oppgjør lørdag.

– I Klagenfurt har man også en kjent dansk keeper: Sebastian Dahm går på sin fjerde sesong. I motsetning til Graz har KAC en stor og sterk stamme av østerrikske spillere og det bør være stigning i motstanden fra torsdagens oppgjør. Godt mulig Oilers er knappe outsidere i denne kampen, avslutter Øyvind Fiskå til oilers.no.

Vi har forøvrig møtt Klagenfurt to ganger tidligere under treningsopphold på kontinentet. Sommeren 2017 vant østerikerne 3-2 etter spilleforlengelse, mens det endte 4-2 til Oilers i 2018.

Lørdagens lag

Anders Gjøse og Marius Trygg gjør få endringer fra laget som slo Graz 3-0.

Henrik Holm starter bakerst, mens høyre-forwardene Anders Tangen Henriksen og Greg Mauldin bytter rekke. Ellers som lineup torsdag.