Kamper

Norsk Topphockey

 

Oilers – Sparta i semifinalen

De kommer fra det de selv kaller Hockeytown. At Sarpsborg puster hockey er ikke noe å lure på. Sparta Amfi var landets første hockeybane innendørs og sarpinger flest har et nært forhold til så vel sporten som sin stolthet i blått. Nå skal de bryne seg på landets fremste hockeydynasti anno 2017, Stavanger Oilers. 

Når pucken droppes i DNB Arena lørdag 18. mars 18.00 er det fjerde gang Oilers og Sparta møtes i et NM-sluttspill. Vi spanderer på oss en mimrerunde i sakens anledning.

Du kan også lese fyldige stats og facts foran den første semifinalen i vår medieguide, ført i pennen av Trygve Svendsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hockeytown vs Hockeytown i semifinalen. Første kamp i DNB Arena lørdag 18. mars. (foto: Oddmund Sola)

Kvartfinale 2006

Oilers gikk inn i sluttspillet 2006 fra fjerdeplass i grunnserien. Sparta fra femte. Hjemmebanefordel for Gunnar Johanssons spillere med andre ord, noe de fleste i Stavanger satte pris på. Oilers slet nemlig veldig i Sparta Amfi de første elitesesongene og sto uten seier i landets eldtste ishall så langt.

Så tapte vi også oppskriftsmessig kamp #1 (dette var den gang lavest rangerte lag startet hjemme), utlignet på hjemmebane for så igjen å tape borte i den tredje. Så slo hjemmebanefordelen inn. Oilers sørget for to strake seiere i Siddishallen og kunne reise østover med ledelse 3-2 foran kamp #6.

Og jammen skulle ikke fredag 3. mars bli en historisk dag i vår unge historie. Hjemmelaget ledet 3-0 midtveis, men scoringer av Pekka Kärkainen, Morten Bakkene, Martin Johansson og Andreas Pettersson sørget til slutt for Oilers’ første seier i Sparta Amfi. Og semifinale mot Stjernen.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Får Dan Kissel (f.v.), Mark Van Guilder, Markus Søberg og resten av Oilers mer å juble for i semifinalen mot Christoffer Henriksen og Sparta ? (foto: Oddmund Sola)

Semifinale 2010

Gode minner. Dette var våren Oilers til slutt vant sin første kongepokal. På vei mot finale ventet serietoer Sparta i semifinalen. Oilers gikk tøft ut, tok første stikk i Sparta Amfi og fulgte opp med ny seier hjemme i Siddishallen.

De blåkledde slo derimot tilbake, vant to strake og sørget for at lagene sto likt da vi reiste til Sarpsborg for femte kamp 27. mars. Den skulle derimot bli en godbit for den tilreisende bussen med oilerssupportere. Hjemmelaget ledet tidlig 1-0, men hat-trick av Martin Strandfeldt snudde alt på hodet. Sparta reduserte riktignok en gang, men klarte ikke å hindre kommende mester i å reise vestover med overtak 3-2 i kamper.

To dager senere sto det 4-2. Oilers var klar for sin andre NM-finale.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Tommy Kristiansen var sentral for moderklubben da sarpingene slo Oilers i NM-finalen i 2011. Nå venter keeper Samuel Ward og resten av Sparta for Tommy i oilersdrakt. (foto: Oddmund Sola)

Finale 2011

Seier vestover i de to første møtene mellom Oilers og Sparta i NM-sluttspill med andre ord. I det tredje fikk sarpingene sin revansj. Sesongen 2010/11 var i det hele tatt Spartas fra A til Å og Lenny Erikssons gutter hentet et fortjent The Double til Sparta Amfi.

Selve finalen endte 4-1 i kamper. Sparta var best i alle oppgjør bortsett fra det første i Siddishallen (kamp #2) som regjerende mester vant hele 5-0.

Det var noe bunnsolid og litt maskinaktig ved spartalaget denne sesongen. Ikke minst grunnet en viss Tommy Kristiansen som i rekke med Petter Witnes og Jonas Djupvik Løvlie hadde for vane å male motstandernes topprekker i stykker.

Bøttefesten på torget i Hockeytown med andre ord. For første gang siden 1989.